Alles wat je moet weten over blauwe verf

Blauwe verf is al jarenlang een populaire keuze binnen ons assortiment. Voor veel mensen is blauw hun favoriete kleur. Bovendien is het een kleur die je op vele manieren toe kunt passen binnen je woning. Het is daarom niet verwonderlijk dat er ieder jaar wel weer een andere tint blauw in de mode is. Blauw is een kalme kleur die je uitstekend kunt combineren met andere tinten. Zo bepaal je zelf de uitstraling die je een ruimte wilt geven. Blauw kan de dominante kleur zijn, maar het kan ook een mooie aanvulling zijn op een andere kleur. De mogelijkheden zijn vrijwel grenzeloos. In deze blog gaan we op alles omtrent blauwe verf in. Bij Verfwinkel.nl kun je terecht voor diverse soorten RAL kleuren blauw.

Hoe is blauwe verf ontstaan?

Al meerdere eeuwen voor Christus werd er gebruik gemaakt van blauwe verf. Zo is er bijvoorbeeld de tint hemelsblauw, die in Egypte gebruikt werd op sarcofagen. Ondanks dat de kleur blauw als verf al heel lang bestaat, was deze verf tot de 19e eeuw speciaal. Het was in deze tijd de duurste kleur. De prijs van blauwe verf was zelfs hoger dan de prijs van goud. Vooral specifieke tinten hadden een hoge prijs. Een goed voorbeeld hiervan is de blauwtint Lapis Lazuli. Deze blauwe verf werd gemaakt van edelstenen uit Afghanistan. De laatste jaren is blauwe verf gelukkig een stuk betaalbaarder geworden. Dat is goed nieuws voor velen, aangezien van veel van onze klanten blauw de favoriete kleur is.

Hoe kun je blauwe verf binnen gebruiken?

Blauwe verf is een populaire optie voor muren binnen. Dit komt omdat de kleur blauw een kalmerend effect heeft op ons. Na een drukke dag wil je graag thuis tot rust komen. Mooie blauwe kleuren binnen het interieur kunnen dit effect versterken. Zo ontstaat er een aangename en rustige sfeer. Zo kun je bijvoorbeeld binnen je woonkamer of slaapkamer geheel tot jezelf komen. Er zijn zelfs onderzoeken geweest waaruit bleek dat een blauw geverfde slaapkamer voor een betere nachtrust zorgt. Mensen kwamen beter tot rust en werden meer uitgerust wakker. Rustgevende blauwtinten zijn daarom ideaal voor de slaapkamer.

Maar ook voor je woonkamer is blauw een mooie kleur. In deze kamer heeft blauw eenzelfde werking. Dit vertrek geheel blauw verven kan je misschien iets te kalmerend vinden, maar je kunt er ook voor kiezen om één wand of een meubelstuk een blauwe tint te geven. Zo kan het een mooi geheel vormen met andere kleuren binnen je interieur. Bovendien is het fijn thuiskomen na een stressvolle dag. De kalmerende werking van blauwe verf op de muur kan zelfs een positief effect hebben op je bloeddruk. Verfwinkel.nl kan blauwe muurverf voor je mengen.

Daarnaast is blauwe verf een uitstekende optie voor een studeerkamer. Verf met een blauwe kleur heeft niet alleen een kalmerende werking, maar uit onderzoeken is ook gebleken dat de kleur blauw een boost geeft aan je creativiteit. Je voelt je meer geïnspireerd. Handig als je een baan hebt waarvoor je creatief moet zijn. Maar ook voor een ‘normale’ baan kan de kleur blauw je net over het dode punt helpen. Het is nu eenmaal fijner werken in een omgeving die je kalmeert én inspireert. Voor een werk- of studeerkamer is blauw daarom een geschikte kleur. Je kunt ervoor kiezen om de hele kamer blauw te verven, maar ook een specifieke wand blauw verven is een prima optie.

Tevens is het mogelijk om een plafond blauw te verven. Met de kleur blauw kun je meerdere associaties hebben. Zo is het mogelijk dat je denkt aan de zee. Maar ook de lucht associëren we met de kleur blauw. Hierdoor ontstaat er een rustgevend effect als je het plafond van een vertrek blauw verft. Niet voor elke ruimte is een blauw plafond geschikt. Een aanrader is een blauw plafond in de badkamer. Als je dan in bad ligt, kijk je omhoog naar een heerlijk kalmerende blauwtint. Dat is pas genieten.

Blauwe verf voor buiten

Koop je jouw verf bij Verfwinkel.nl, dan gaat dit gepaard met meerdere voordelen. Zo heb je bij ons de keuze uit het grootste online verfassortiment van Nederland. Bovendien kun je bij ons producten kopen voor prijzen die tot maar liefst 50% goedkoper zijn in vergelijking met andere aanbieders. Nog een voordeel is het feit dat je jouw verf kunt laten mengen in alle kleuren. Dit geldt ook voor verf die je buiten gebruikt.

Op meerdere manieren kun je blauwe verf buiten toepassen. Ten eerste is het mogelijk om buitenmuren van een blauwe kleur te voorzien. Je kunt hierbij gaan voor standaard blauw, maar ook een aparte grijstint is passend voor de buitenmuur. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van grijs blauw verf, petrol blauw verf of licht blauwe verf. Tevens is zwartblauw een goede keuze. Je hebt enorm veel keuze op dit gebied. Hierdoor kun je ervan maken wat jij wil.

Daarnaast kun je kiezen voor blauwe verf voor kozijnen. Het verven van kozijnen is een goede manier om ze van een nieuwe uitstraling te voorzien. Bovendien kan het zijn dat de oude verflaag sterk verouderd is. Dat ziet er niet alleen minder goed uit, maar een verouderde verflaag biedt tevens minder bescherming aan je kozijnen. Daarom is het belangrijk om onderhoud aan je kozijnen te plegen. Een nieuwe verflaag is hier perfect voor. Je kunt hierbij kiezen voor blauwe verf. Zo zullen je kozijnen beter beschermd zijn tegen de omstandigheden buiten. Harde regen kan bijvoorbeeld je kozijnen vochtig maken. Als de verflaag hier niet goed tegen beschermt, kan dit op den duur leiden tot rottende kozijnen. Een mooie nieuwe blauwe verflaag voorkomt zulke problemen.

Wat zijn de populairste blauwe kleuren verf van dit moment?

Blauw is een kleur die altijd in de mode is. Door de jaren heen is blauw onverminderd populair gebleven als verfkleur. Dit komt onder meer dankzij de grote variatie aan blauwe kleuren die er te ontdekken valt. Ook bij Verfwinkel.nl kun je deze diverse tinten blauw laten mengen. Hieronder vertellen we je meer over een aantal van de populairste blauwtinten van dit moment.

blauwe verf

Blauw grijs verf

Blauw grijs is een zachte kleur die meer naar blauw neigt dan naar grijs. Dit in tegenstelling tot grijs blauw, waarbij de nadruk net wat meer ligt op de grijze helft van deze tint. Blauw grijs is een aangenaam rustige kleur. Het geeft je zowel een gevoel van kalmte als een gevoel van veiligheid. Het is perfect voor vertrekken binnen je woning waar je jezelf geborgen wilt voelen. Hierdoor is deze kleur perfect voor een wand binnen de woonkamer, maar ook als kleur voor de slaapkamer of voor de wanden van de gang. Ook oud grijs blauw verf is verkrijgbaar via onze online verfwinkel.

Oud blauwe verf

Oud blauwe verf is een wat doffe variant van de kleur blauw. Er zijn vele bekende merken die deze kleur blauwe verf aanbieden. Bij bekende merken zoals Sigma, Histor en Wijzonol kun je terecht voor diverse blauwtinten. Het kan per merk verschillen hoe oud blauw eruit ziet. Zo kan oud blauw licht uitvallen, maar er zijn ook donkerdere varianten van deze blauwtint. Oud blauw is een mooie kleur om te gebruiken in de woonkamer. Daarnaast kun je het gebruiken voor verschillende soorten meubilair. Hierbij kun je denken aan een kast, een stoel of een houten bed.

Blauw groen verf

Blauw groen is, zoals de naam al aangeeft, een combinatie van de kleuren blauw en groen. Tussen blauw en groen vallen diverse mooie kleuren. Bekende voorbeelden hiervan zijn cyaan en turquoise. Blauw groen valt wat donkerder uit in vergelijking met deze varianten. Tegelijkertijd verschilt het per merk of verfsoort hoe de kleur uitvalt. Zo zijn er verfvarianten waarbij de kleur meer lijkt op een lichtere variant zoals turquoise, terwijl er ook varianten zijn die haast neigen naar donkerblauw. De mogelijkheden zijn dan ook vrijwel eindeloos als je gebruik maakt van deze blauwtint. Het toont eens te meer aan wat voor rijke kleur blauw is.

Oud Hollandse blauwe verf

Binnen ons assortiment tref je ook blauwe verfsoorten aan die getypeerd kunnen worden als Oud Hollands. Met Oud Hollands bedoelen we authentieke en klassieke kleuren die tot de historie van kleurgebruik in ons land behoren. Deze traditionele verfkleuren worden vaak toegepast bij monumenten. Ze herinneren ons aan vervlogen tijden, maar deze oude kleuren geven ons ook een indicatie van hoe de wereld er vroeger uit heeft gezien. Het leuke aan deze kleuren is dat je tegenwoordig ook Oud Hollandse verfkleuren thuis kunt gebruiken. Zo kun je diverse ondergronden voorzien van een schitterende authentieke kleur. Goede voorbeelden van Oud Hollandse blauwtinten zijn Dresdener blauw en Boheems blauw.

Koop jouw blauwe verf bij Verfwinkel.nl

Zoals je hebt kunnen lezen, is er op het gebied van de kleur blauw enorm veel mogelijk. Ook binnen ons aanbod zijn er vele mooie blauwtinten te vinden. Zo bepaal je zelf de look die je wilt geven aan uiteenlopende ondergronden. Wij kunnen verf in alle blauwe kleuren voor je mengen. Bovendien heb je bij ons de keuze uit het grootste online verfassortiment van Nederland. Je koopt bij ons verfproducten voor de beste prijzen van dit moment. Daarom kies je voor Verfwinkel.nl. Ontdek de mogelijkheden zelf. Wij adviseren voor deze kleur de Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar.

 1. Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  105 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Aqua Zijdeglans
  Wijzonol Aqua Zijdeglans
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  285 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: