Tot 10% extra kassakorting op alles!
v.a. €50 = 5% | v.a. €100 = 7,5% | v.a. €150 = 10% 

Tot 10% extra kassakorting op alles! | v.a. €50 = 5% | v.a. €100 = 7,5% | v.a. €150 = 10%

 • Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Vlonder schilderen

Als het tijd is voor vlonder onderhoud, zijn er meerdere opties waar je voor kunt kiezen. Over het algemeen heb je de keuze uit een vlonder beitsen of een vlonder schilderen. Daarnaast is vlonders oliën een optie. In deze blog vertellen we je meer over een vlonder beitsen en de andere mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Daarnaast gaan we dieper in op de voorbereidingen op het onderhouden van de vlonders.

Waarom vlonder beitsen?

Houten oppervlakken in de buitenlucht, zoals een vlonder, krijgen te maken met andere omstandigheden dan houten ondergronden binnen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de weersomstandigheden. Verschillende soorten neerslag en de Uv-straling van de zon kunnen een negatief effect hebben op vlonders. Daarnaast krijgt een vlonder buiten te maken met vuil. Een vlonder beitsen zorgt ervoor dat het hout wordt beschermd alle weertypen. Daarnaast wordt voorkomen dat vuil in het hout kan trekken. Een vlonder beitsen gaat de vorming van algen en schimmels tegen en voorkomt houtrot. Daarnaast wordt bescherming geboden tegen vocht, krassen en ongedierte.

Met welk product ga je een vlonder beitsen?

Binnen ons aanbod zijn verschillende producten te vinden waarmee je jouw vlonderplanken kunt beitsen. Hierbij heb je de keuze uit diverse kleuren. Zo is bijvoorbeeld je vlonder zwart beitsen een optie. Je kunt kiezen uit transparante, semi-transparante en dekkende beitsen voor je vlonders. Voor een natuurlijke en matte uitstraling kun je kiezen voor deze Cetabever Natuurlijk Effect Vlonder & Terras Beits – Natuurlijk Bangkirai. Je kunt daarnaast opteren voor een vergrijsd effect, bijvoorbeeld met behulp van deze Cetabever Natuurlijk Effect Vlonder & Terras Beits – Natuurlijk Vergrijsd. Wil je er zeker van zijn dat niemand over je vlonders uitglijdt, dan kies je voor deze Cetabever Tuin Vlonder en Terrasbeits Anti-Slip Kleurloos.

Maar er zijn nog meer geschikte producten te vinden binnen ons uitgebreide assortiment. Ook dit zijn goede keuzes als je een vlonder wilt gaan beitsen. Rambo is een specialist op het gebied van beitsen, dus het zal je niet verbazen dat ze ook vlonderbeitsen aanbieden. Een goed voorbeeld hiervan is deze Rambo Pantserbeits Vlonder & Terras Mat Transparant – Teakhout. Een wat donkerbruinere uitstraling behaal je met behulp van deze Rambo Pantserbeits Vlonder & Terras Mat Transparant – Dark Teak. Daarnaast is deze Rambo Panterbeits Vlonder & Terras Mat Transparant – Naturel Teak een optie.

Vlonder verven of oliën

Daarnaast kun je kiezen voor het schilderen of oliën van vlonders. Toch is een vlonder beitsen, wat ons betreft, de beste optie. Een vlonder lakken heeft als nadeel dat de lak niet in het hout trekt. Hierdoor kan het hout niet ademen, wat houtrot tot gevolg kan hebben. Olie, zoals Verfijn Vlonderolie, laat de natuurlijke uitstraling van hout het beste tot zijn recht komen, maar beits biedt de beste mate van bescherming.

Voorbereiding vlonder beitsen

Het is belangrijk om je houten terras goed schoon te maken voordat je een vlonder gaat beitsen. Een hogedrukreiniger spuit effectief het terras schoon, waarbij het belangrijk is dat je geen te hoge druk gebruikt. Zo voorkom je splinters. Mochten er mossen en/of algen aanwezig zijn, dan kun je hiervoor een speciaal product zoals deze ProGold Algvrij Algendoder gebruiken. Een vlonder schuren is ook belangrijk, zodat de hechting beter zal zijn. Bestel nu alles wat je nodig hebt voor deze klus bij Verfwinkel.nl.

 1. Rambo Pantserbeits Vlonder & Terras Mat Transparant - Teakhout
  Rambo Pantserbeits Vlonder & Terras Mat Transparant - Teakhout
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Cetabever Natuurlijk Effect Vlonder & Terras Beits - Natuurlijk Vergrijsd 2,5 Liter
  Cetabever Natuurlijk Effect Vlonder & Terras Beits - Natuurlijk Vergrijsd 2,5 Liter
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs