Adventsdeals! Tot en met 24 december dagelijks een nieuw schildercadeautje.

Adventsdeals! Tot en met 24 december dagelijks een nieuw schildercadeautje.

 • Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering*
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Tuinbeits

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend - Klassiek Bruin
  Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend - Klassiek Bruin
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend - Leisteen
  Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend - Leisteen
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf
 3. Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend - Wit
  Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend - Wit
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend - Ral 9001
  Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend - Ral 9001
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf
 5. Rambo Pantserbeits Tuinhout Transparant - Donker Eiken
  Rambo Pantserbeits Tuinhout Transparant - Donker Eiken
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Tuinbeits

Tuinbeits is exact wat je nodig hebt als je jouw houtwerk in topconditie wilt houden. De tuin is een oase van rust en de plek bij uitstek om vrienden en familie te ontvangen. Het spreekt dan ook voor zich dat je er alles aan doet om al het meubilair in die tuin in prima staat te houden. Iets wat bij houtwerk niet altijd een gemakkelijke opdracht is. Niet alleen heb je de natuurlijke slijtage, maar ook de striemende invloed van de veranderlijke weersomstandigheden. Dit voorkom je door tuinbeits te gebruiken.

Wat is tuinbeits?

Tuinbeits is een beits voor in de tuin, ook wel buitenbeits genoemd, is een dekkende laag die beschermend werkt voor het houtwerk. Een laagje transparante tuinbeits dringt door tot in het hout en bezit vochtregulerende eigenschappen. Om even kort door de bocht te gaan: een laagje tuinbeits laat jou hout toe om te ademen. Daarnaast biedt een dergelijke laag ook bescherming tegen ongenadige UV-stralen en maakt het jouw meubilair kras- en slijtvast. Bovendien doet het dat zonder de natuurlijke look van het hout aan te tasten. In tegendeel zelfs: een paar laagjes beits zorgen net voor een verrijking van de natuurlijke look. 

Transparant of kleur?

Een laagje tuinbeits kan rechtstreeks op het hout aangebracht worden of overschilderd worden met een laklaag. Er is zowel dekkende tuinbeits in kleur, zoals bijvoorbeeld tuinbeits zwart of tuinbeits grijs, op de markt als transparante tuinbeits. Wil je de structuur van het hout blijven zien? Dan is transparant de logische keuze. Afhankelijk van het aantal lagen kan je het houtwerk een tikje donkerder of lichter maken. 

Dekkende tuinbeits

Kies je voor kleur? Dan vallen er binnen het assortiment buitenbeits al enkele opties terug te vinden. Deze zijn al bij al echter vrij beperkt door het specifieke karakter van beits. Een tuinbeits grijs en een tuinbeits zwart zijn de typische keuzes. Ben je op zoek naar iets kleurrijker? Grasduin dan vast en zeker eens door het assortiment tuinbeitsen of kies voor een transparante laag waarop je een laklaag kunt aanbrengen. 

Ons assortiment tuinbeitsen

Tuinbeits van topmerken als Hermadix en Wijzonol vind je in onze webshop Verfwinkel.nl. Heb je een houten schutting die onder handen moet worden genomen dan is er speciale schuttingbeits die voor deze klus ontwikkeld is. Ga je in jouw tuin aan de slag met tuinbeits? Dan is het slim om op voorhand even te kijken of je alles in huis hebt voor deze verfklus. Goed materiaal is onmisbaar voor een fraai resultaat en voor dat materiaal kun je ook bij ons terecht. Nog tuinbeits advies nodig? Onze medewerkers helpen je graag verder!