• Grootste assortiment van Nederland
  • Koop online tot 50% goedkoper
  • Snelle levering!
  • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Wat is hittebestendige kit?

Heb jij last van een afdichtingsring die afscheurt in je magnetron? Een ovenruit die los begint te laten? Of is de aansluiting van je kachel aan het lekken? Dan is hittebestendige kit het product die jij zoekt! Hittebestendige kit kan temperaturen tot wel 1250°C aan en is een kit die hecht op metaal, steen en beton. Let op: Hittebestendige kit is zwart bij het aanbrengen maar na verhitting zal deze kit een antraciet kleur krijgen.

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat hittebestendige kit helemaal geen echte kit is. De kit zal namelijk na het uitharden keihard zijn en deze kit kan erg slecht tegen water. En het niet keihard worden en bestand zijn tegen water zijn juist de kenmerken van de meeste soorten kit. Gelukkig zijn waterbestendigheid en elasticiteit geen eigenschappen die nodig zijn als je aan het werk gaat in een magnetron, oven, kachel of haard.

Waarvoor gebruik je hittebestendige kit? 

Hittebestendige kit is geschikt voor het repareren en afdichten van scheuren, naden en voegen bij bijvoorbeeld een open haard, allesbrander, kachel of schoorsteen. Ook kun je het gebruiken om betonnen haarden of barbecues te monteren of af te dichten. Je kunt er zelfs tijdelijk je uitlaatsystemen van auto’s en motoren mee afdichten. De perfecte kit om te gebruiken wanneer je een klus hebt die gepaard gaat met hoge temperaturen.

Hoe gebruik je hittebestendige kit?

Voor je begint met het werken met hittebestendige kit is het van belang om uitsluitend te werken bij temperaturen van +5°C tot +40°C. Zorg voor een goed droge ondergrond die vrij is van vet, stof en roest. Ga je aan de slag op metaal? Ontvet dan altijd met een ontvetter. Werk je op een poreuze ondergrond? Zorg dan dat je deze eerst bevochtigd met water. Zorg dat je de voeg die je wilt kitten van tevoren bevochtigd met water. Spuit de kit gelijkmatig in de voeg en strijk hem direct met een plamuurmes glad. Vervolgens moet je de kit 24 uur laten drogen. Probeer erna zacht te stoken tot de kit is uitgehard. Overtollige kit moet direct verwijderd worden. Uitgeharde resten zijn alleen mechanisch te verwijderen. Als je de kit niet lang genoeg laat drogen kan warmtebelasting zorgen voor scheurvorming of zelfs het afbrokkelen van de kit. Kijk bij elektrische apparatuur uit in verband met de geleidbaarheid van het product.

Nog vragen?

Wij hebben gekozen voor A-merken met een hoge kwaliteit en bieden het grootste aanbod van Nederland. Je wilt immers waar voor je geld, en bovendien wil je bij jouw klus het beste resultaat. Onze producten zijn uit voorraad leverbaar, dus dat betekent: vandaag besteld is morgen in huis. Als je echter haast hebt, kun je de hittebestendige kit zelfs dezelfde dag laten bezorgen! Heb je meer vragen over hittebestendige kit en hoe te gebruiken? Dan kun je die natuurlijk altijd stellen aan onze klantenservice. Onze medewerkers weten precies wat jij nodig hebt om iedere verfklus te kunnen klaren.