Zijdeglans of hoogglans: wat zijn de verschillen?

Wanneer je rondkijkt voor verf voor je klus kom je ongetwijfeld zijdeglans of hoogglans tegen. Maar wat is precies het verschil tussen deze soorten verf? Wanneer gebruik je zijdeglans of hoogglans? Het zijn vragen die regelmatig voorbij komen bij Verfwinkel.nl. Om te beginnen is het handig om te weten wat hoogglans of zijdeglans is. Ook lees je hier of je deze verfsoorten kunt combineren met elkaar.

Wat is zijdeglans en wat is hoogglans?

De naam zegt het eigenlijk al, zijdeglans is een verf met een zijdeachtige glans. Zijdeglans geeft de verf, de lak of beits een warme uitstraling. Het onderscheid is daardoor goed te zien met een matte verf, maar ook met een hoogglansverf. Hoogglans is de meest glanzende verf, beits of lak. Dit komt doordat de verf een harde toplaag heeft, juist deze laag geeft de verf een diepe glans met een luxe uitstraling.

Het verschil tussen hoogglans en zijdeglans

Het verschil tussen zijdeglans en hoogglans is het verschil in glansgraad. Dit uit zich in hoe de verf eruit ziet op het geverfde oppervlak, maar ook uit het zich in de mate van bescherming. Hoogglans heeft de hoogste glansgraad van alle verven. Deze glansgraad is over het algemeen het beste bestand tegen diverse weersinvloeden en gaat daardoor langer mee. Hoogglans wordt het meest gebruikt om buitenoppervlak te verven.

Zijdeglans heeft een glans die tussen hoogglans en mat in zit. Dit zie je ook terug in de levensduur van het schilderwerk. Zijdeglans verf wordt daarom minder vaak gebruikt voor buiten. Binnenshuis zijn de weersinvloeden minder van belang. De zachte glans en de warmte geven een fijne uitstraling in huis. Hoogglans of zijdeglans: welke kies je? Of ga je voor een matte verf over zijdeglans?

Hoogglans en zijdeglans combineren

Zijdeglans of hoogglans: je hoeft niet te kiezen! Je maakt je interieur juist interessant door de combinatie van hoogglans en zijdeglans. Op strakke ondergronden komt hoogglans mooi uit de verf. Helemaal als je dit netjes doet, door aan de slag te gaan met een filler, primer en grondverf. Hoogglans is populair voor het verven van deuren, trappen en kozijnen, die er mooi glanzend uit mogen zien. Het voordeel van de verf binnen is dat het goed afwasbaar is. Handig wanneer je kleine kinderen hebt, zo poets je bijvoorbeeld vuile handafdrukken op deurpost er makkelijk af. Maar ook druppels water rollen beter af wanneer je deze verf gebruikt. Dat is weer handig in de keuken. Je kunt hoogglansverf met zijdeglans dus prima mengen binnenshuis. Let er wel op dat hoogglans verf in lichte kleuren binnen kan verkleuren door het ontbreken van UV-licht. Houdt hierbij rekening met de kleurkeuze in hoogglans verf voor binnen.

Goede hoogglans en zijdeglans verf bij Verfwinkel.nl

Bij Verfwinkel.nl vind je hoogglans- en zijdeglansverf van hoge kwaliteit. Je kiest zelf of je voor een satijnglans of hoogglans gaat. Zijdeglans, hoogglans, mat: we hebben het allemaal. Bij ons koop je voor een scherpe prijs de glansverf die je maar wilt. Hoogglansverven voor buiten van goede kwaliteit zijn Sikkens Rubbol XD High Gloss , Sigma S2U Allure Gloss en Wijnozol LBH SDT Ultra Hoogglanslak. Kies je voor zijdeglans? Dan is Wijzonol LBH Urethan Alkyd Zijdeglanslak een uitstekende keuze. Wil je liever zijdeglansverf voor binnen? Kies dan voor de populaire Sikkens Rubbol BL Satura, Sigma S2U Nova Satin, of Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin. Wanneer je verft met deze A-merken krijg je een mooi en strak resultaat. Bij ons bestel je de zijdeglans- of hoogglansverf eenvoudig vanuit je luie stoel. De volgende dag heb je de verf al in huis. Ideaal, dan kun je gelijk beginnen met de verfklus.

 1. Sikkens Alphatex SF Satin - Muurverf
  Sikkens Alphatex SF Satin - Muurverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  705 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Aanbieding
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  138 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak - Zijdeglans
  Histor Perfect Finish Houtlak - Zijdeglans
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  26 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: