Worthy Clay Flexa: Waardevolle aardse kleur

Worthy Clay is één van de vele mooie kleuren die door Flexa is geproduceerd. Deze kleur is afkomstig uit de Flexa Creations kleurcollectie. Tot deze collectie behoren volle kleuren die zowel binnen als buiten toegepast kunnen worden. Door het gebruik van HD kleurtechnologie komen kleuren zoals Worthy Clay van Flexa echt tot leven. Niet voor niets maakt deze tint onderdeel uit van het Kleur van het Jaar 2021 palet. In deze kleurenblog vertellen we je meer over de kleurcode, de kleurenwaaier waar deze tint toe behoort, met welke kleuren je Worthy Clay van Flexa kunt combineren, welke kleuren vergelijkbaar zijn, welke producten je van deze kleur kunt voorzien en waar je deze tint toe kunt passen.

Worthy Clay Flexa kleurcode

Om deze kleur snel te vinden binnen een online kleurenwaaier, kun je gebruik maken van de specifieke kleurcode van dit product. In het geval van Flexa Worthy Clay is de kleurcode ‘Worthy Clay’. Typ dit in een online kleurenwaaier om binnen enkele ogenblikken deze kleur te kunnen bekijken en te kunnen selecteren als verfkleur. Ook via onze webshop kun je op deze manier snel deze mooie Flexa kleur vinden.

Worthy Clay kleurenwaaier

Worthy Clay van Flexa maakt onderdeel uit van het Flexa Kleur van het Jaar 2021 palet. Binnen deze kleurenwaaier is deze tint terug te vinden. We raden altijd aan om een tint te bekijken met behulp van een kleurenwaaier, kleurenstaal of kleurtester. Deze opties geven je de meest natuurgetrouwe weergave van een kleur. Bekijk je een kleur op een beeldscherm, dan loop je het risico dat het vervormd weergegeven wordt. Een beeldscherm kan bijvoorbeeld lichter of donkerder afgesteld staan, waardoor de tint anders lijkt dan in werkelijkheid. Het bestellen van een kleurenwaaier, kleurenstaal of kleurtester is daarom een aanrader.

Worthy Clay Flexa combineren

Worthy Clay van Flexa is een warme en neutrale kleur. Het doet denken aan licht gekleurd klei. Deze aardse tint gaat goed samen met allerlei andere kleuren. Wil je een ton sur ton combinatie maken, dan kies je voor deze Clay kleur van Flexa samen met F8.31.69 of F4.06.78. Flexa Creations Worthy Clay gaat ook goed samen met diverse neutrale kleuren. Goede voorbeelden hiervan zijn Epic Mud en E5.03.82. Hou je van wat meer avontuurlijke kleurcombinaties, dan zijn de suggesties van de designers van Flexa iets voor jou: Worthy Clay met T4.16.56 of AN.02.77. Ook deze kleuren zijn te vinden bij Verfwinkel.nl.

Alternatieven voor Worthy Clay

Worthy Clay is een schitterende Flexa kleur, maar het kan zijn dat je op zoek bent naar een net wat lichtere of donkerdere tint. Het goede nieuws is dat er diverse vergelijkbare kleuren te vinden zijn binnen ons kleuraanbod. Een goed voorbeeld hiervan is Tender Clay van Flexa. Tender Clay is net wat lichter qua uitstraling. Bekijk de look van deze tint met behulp van deze Flexa Creations Muurverf Tester Tender Clay 30 ml. Zoek je een iets donkerdere variant van deze kleur, dan zou je kunnen kiezen voor RAL 7003 (mosgrijs).

Waar pas je Flexa Worthy Clay toe?

Worthy Clay van Flexa heeft een neutrale uitstraling en is hierdoor geschikt voor ieder vertrek binnen je woning. Door zijn natuurlijke warmte is Worthy Clay van Flexa een goede optie voor je woonkamer. Deze fijne kleur past binnen verschillende soorten interieurs. Het kan goed gecombineerd worden met andere kleuren en het past onder meer bij meubelstukken van hout. Maar ook binnen je slaapkamer misstaat Worthy Clay van Flexa niet. Andere opties zijn de keuken, de badkamer, de hal, de werkkamer, de kinderkamer, de zolderkamer, de eetkamer en het toilet. Ook verfproducten voor buiten kun je in deze kleur laten mengen door onze verfspecialisten. Buiten ziet Worthy Clay verf er net zo oogstrelend uit als binnen.

Worthy Clay muurverf en andere producten

Bij Verfwinkel.nl kun je verschillende soorten verf in deze Worthy Clay kleur van Flexa laten mengen. Worthy Clay is een Flexa Creations kleur, dus het is niet meer dan logisch dat deze tint het beste past bij een Flexa Creations product. Voor het schilderen van wanden laat je bijvoorbeeld deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat in deze kleur mengen. Voor diverse houten ondergronden kun je Flexa Creations Lak Zijdeglans Worthy Clay als kleur geven. Neem gerust een kijkje binnen ons aanbod en ontdek de verfproducten die jij in deze kleur door ons wilt laten mengen.  

 1. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  83 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  41 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Strak in de Lak Binnenlak Zijdeglans
  Flexa Strak in de Lak Binnenlak Zijdeglans
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  27 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Pure Lak Mat
  Flexa Pure Lak Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: