Woonkamer verven: inspiratie nodig?

Wil je jouw woonkamer verven en heb je inspiratie nodig? Dan ben je bij Verfwinkel.nl aan het juiste adres. Binnen ons uitgebreide assortiment vind je alles wat je nodig hebt om jouw verfklus tot een succes te maken. Van de juiste verf tot aan schildersbenodigdheden, wij hebben het allemaal. Maar het is goed mogelijk dat je al de juiste spullen hebt, maar dat je nog op zoek bent naar inspiratie. Zonder inspiratie is je woonkamer verven een lastige klus. Je wilt er iets bijzonders van maken, maar je weet nog niet wat. Als je jouw woonkamer gaat verven, is inspiratie niet altijd vanzelfsprekend. In deze blog helpen we je een handje door een aantal opvallende trends voor je op een rij te zetten.

Woonkamer wit verven: kleur inspiratie

Wit is een kleur waar veel mensen voor kiezen als ze hun woonkamer gaan verven. Wit ziet er altijd goed uit en bovendien laat deze kleur de kamer er ook ruimer uitzien. Deze kleur heeft een frisse uitstraling en vormt een rustige basis binnen je woonkamer. Er zijn diverse tinten wit waar je uit kunt kiezen. Welke tint wit je kiest, hangt af van een aantal factoren. Als de zon schijnt op de muur van je woonkamer kun je het beste kiezen voor een warmere tint wit. Is er juist weinig daglicht in dit vertrek aanwezig, dan is zuiver wit een goede optie. Wil je jouw woonkamer een moderne uitstraling geven, dan is een wat koelere tint wit zoals verkeerswit een betere keuze.

Woonkamer verven inspiratie blauw: een rustgevende kamer

Een andere populaire kleur voor de woonkamer op dit moment is blauw. Een donkere blauwe tint voor je woonkamer geeft dit vertrek iets rustgevends. Voor veel mensen is de woonkamer een plek om even tot rust te komen. Na een lange werkdag plof je neer op de bank en ontspan je. Je kijkt hier tv, maar de woonkamer is ook een plek waar je fijn kunt relaxen met wat vrienden. Een donkere blauwe tint zoals bijvoorbeeld Faded Indigo draagt bij aan de algeheel rustgevende uitstraling van je woonkamer.

Een accentwand in de woonkamer

Vaak kiezen mensen ervoor om de wanden van hun woonkamers te voorzien van dezelfde kleuren. Wij zullen zeker niet ontkennen dat dit een mooi resultaat kan opleveren, maar je kunt het ook anders aanpakken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een accentwand. Hierbij verf je alle wanden in een kamer in dezelfde kleur, behalve de accentwand. Deze wand geef je een wat extravertere kleur, zodat deze muur meer opvalt. Je kunt kiezen voor een opvallende kleur, maar je kunt deze wand ook voorzien van een mooi patroon. Bovendien kun je later deze muur overschilderen, zodat je de uitstraling van de woonkamer kunt veranderen.

Woonkamer verven: inspiratie vind je bij Verfwinkel.nl

Op zoek naar inspiratie voor je woonkamer? Hierboven hebben we je een aantal tips gegeven. Maar het mooie aan het verven van de woonkamer is dat je jouw fantasie de vrije loop kunt laten. Deze vrijheid heb je omdat je binnen het ruime aanbod van Verfwinkel.nl alles vindt wat je nodig hebt om jouw wensen werkelijkheid te maken. Wij kunnen alle kleuren voor je mengen, en dat voor de scherpste prijzen van dit moment. Bekijk wat er mogelijk is via onze webshop.

Lees ook: