White wash verven: zo doe je dat!

White wash verven is een bekende verftechniek die een unieke uitstraling oplevert. White wash schilderen kan als techniek ingezet worden om het uiterlijk van meubels te verfraaien. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een eiken kast white wash schilderen, een schutting beitsen in white wash, een tafel white wash verven, de vloer white wash lakken, de trap white wash verven of steigerhout verven in white wash. White wash schilderen zorgt ervoor dat de houtnerf zichtbaar blijft terwijl de uitstraling van het meubelstuk wel verandert. Er ontstaat een gebleekte look. Hieronder vertellen we je meer over hoe je verf white wash kunt maken en hoe je dit vervolgens toepast.

Hoe kun je verf white wash maken?

Wil je white wash aanbrengen op een ondergrond, dan is het logischerwijs handig om te weten hoe je dit effect laat ontstaan. Zelf je meubels whitewashen is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is zwaar verdunde verf. Omdat het hierbij gaat om white wash verven, heb je een witte verf nodig. Bij bijvoorbeeld een grey wash zou je juist grijze verf nodig hebben. Je kunt ook een beits hiervoor gebruiken, bijvoorbeeld een tafel beitsen met white wash. Voor hout in je tuin of op het terras is Wijzonol Transparante Tuinbeits (3155 Whitewash) een aanrader. Daarnaast is krijtverf een optie, waarbij je het 1:1 verdunt. Als je binnen aan de slag gaat, kun je het beste gebruikmaken van verf op waterbasis. Deze verf verdun je met water. Verf op terpentinebasis verdun je met behulp van terpentine. Ga je hout white wash schilderen, dan kies je voor één van de beitsen uit ons assortiment. Wil je jouw meubels binnen van een witte uitstraling voorzien, maar de tekening van het hout in tact laten? Dan raden wij Trae-Lyx Kleurbeits Wit aan.  Je zou ook Rambo Parketlak Interieur of deze Cetabever Natuurlijk Effect Meubel kunnen verdunnen. Met de hierboven genoemde producten kun je onder meer:

  • Kasten white wash verven
  • Stoel van hout white wash maken
  • Grenen tafel white wash maken
  • Eiken tafel lichter maken
  • Teak meubelen white wash maken
  • Schutting verven met white wash
  • Deur zelf white wash schilderen

Hoe white wash verven?

Er zijn meerdere manieren waarop je white wash kunt aanbrengen. Zoals bij iedere verfklus het geval is, begin je met het schoonmaken en ontvetten van de ondergrond. Mocht er nog een oude dekkende verflaag op aanwezig zijn, dan schuur je deze laag eerst weg zodat je de houtnerf weer ziet. Vervolgens kun je jouw meubels gaan verven met white wash verf.

Op geschuurd hout kun je het beste white wash verven door gebruik te maken van een spons. Is de houten ondergrond wat ruwer, dan kun je beter gebruikmaken van een blokkwast. Wil je een wat diepere white wash aanbrengen, dan breng je nog een laag van de verf aan. Ter bescherming kun je later over het white wash effect een vernis aanbrengen.

White wash verven? Bestel het bij Verfwinkel.nl.

Of je nu een grenen kast wilt schilderen met white wash verf, een eiken tafel wilt schuren en van white wash verf wilt voorzien of dat je donkere eiken meubels wilt bleken, met behulp van dit effect kan het allemaal. Maar als je een meubel white wash gaat verven, dien je logischerwijs wel over de juiste producten te beschikken. Zowel verfproducten als de benodigdheden zoals kwasten en rollers bestel je bij ons. In onze webwinkel vind je white wash beits en andere verf om te verdunnen en een white wash effect te creëren .

Lees ook: