Welke kit voor buiten heb je nodig?

Het is een vraag die geregeld gesteld wordt aan onze specialisten: welke kit voor buiten kan ik het beste gebruiken? Het antwoord op deze vraag zal afhankelijk zijn van een aantal factoren. De voornaamste factor is waarvoor je de kit buiten wilt gebruiken. Ga je bijvoorbeeld de aansluitvoegen tussen kozijnen en beton afdichten of wil je een kit toepassen op een metalen ondergrond? Het goede nieuws is dat er binnen het assortiment van Verfwinkel.nl verschillende soorten kit voor buiten te vinden zijn. Van dekkend tot transparant, van wit tot zwart van kleur, van geschikt voor beton tot aan geschikt voor kunststof: wij hebben het allemaal. In deze blog vertellen we je meer over waar kit voor buiten aan moet voldoen en welke soorten kit voor buiten er zijn.

Welke kit gebruiken voor buiten?

Binnen de categorie ‘kit voor buiten’ op onze website vind je alle kitsoorten die geschikt zijn om buiten toegepast te worden. Kit krijgt buiten te maken met andere omstandigheden dan binnen. Ten eerste dient de kit waterdicht te zijn. Buiten krijgt de kit te maken met regen en andere vormen van neerslag. Is de kit hier niet tegen bestand, dan leidt dit tot slijtage en de vorming van schimmel. Kit voor buiten dient ook elastisch te zijn. Een elastische kit wordt niet aangetast door wisselende temperaturen, of het nu hoogzomer is of hartje winter. Is een kit niet elastisch genoeg, dan leidt dit tot barsten en scheuren. Binnen ons assortiment zijn kitten voor buiten te vinden die overschilderbaar zijn.

Kun je acrylaatkit buiten gebruiken?

Ja, het is mogelijk om acrylaatkit buiten te gebruiken. Acrylaatkit kan zowel binnen als buiten toegepast worden en is geschikt voor diverse ondergronden. Ook is deze kit overschilderbaar. Welke kit voor hout buiten raden wij aan? In dat geval is het antwoord een acrylaatkit. Een uitstekende kit voor deze klus vind je terug in ons assortiment: deze ProGold Acryl Exterior – Kit. Deze kit is geurloos, overschilderbaar, eenvoudig te gebruiken en gaat lang mee.

Welke kit gebruiken voor ramen buiten?

Ook deze vragen worden vaak aan onze specialisten gesteld: welke kit voor ramen buiten heb ik nodig? Welke kit voor glas buiten bestel ik? Het mooie is dat je dezelfde beglazingskit kunt gebruiken als voor binnen. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Den Braven Zwaluw Hybriseal 2PS, deze ProGold Topseal U, deze Sikkens Urethaankit – Beglazingskit en deze Soudal Glaskit TS. Welke kit voor kozijnen buiten heb ik nodig? Je weet nu het antwoord.

Welke kit is waarvoor geschikt?

Hierboven vertelden we je al dat glaskit of beglazingskit het meest geschikt is om toegepast te worden op ondergronden van glas. Acrylaatkit voor buiten kun je het beste gebruiken voor het afdichten van kieren, naden en scheuren die niet te veel met water in aanraking komen. Lijmkit of montagekit kun je gebruiken voor uiteenlopende klussen, aangezien dit een universele kit is die perfect is voor het opvullen en afdichten van scheuren en naden. Siliconenkit kun je ook buiten toepassen, maar is niet overschilderbaar van nature. Deze kitsoort is perfect voor oppervlakken waar geen primer op te vinden is. Siliconenkit is ook bestand tegen schimmel en is zowel elastisch als duurzaam. Op zoek naar de beste kit voor buiten? Je bestelt het bij Verfwinkel.nl. Bekijk de mogelijkheden via onze webwinkel.

  1. ProGold Spray Finisher
    ProGold Spray Finisher
    5 out of five star rating on Trustpilot
    1 reviews
    Vanaf Adviesprijs

Lees ook: