Wat doet kleur met de ruimte?

Veel mensen vinden het leuk om te spelen met kleuren in hun huis. Er zijn dan ook mensen die ervoor kiezen om alle ruimtes in andere kleuren te verven. Een bepaalde kleur kan een ruimte een totaal andere sfeer en uitstraling geven. Houd jij ook zo van het spelen met kleuren? Of ben je op zoek naar kleuren die een ruimte groter doen lijken? Daarover lees je hier meer.

Het effect van kleur in een ruimte

Met kleuren is het mogelijk om een ruimte bepaalde eigenschappen te geven. Kleur heeft namelijk een grote invloed op de ruimtelijke ervaring. Zo zijn er bepaalde kleuren die de ruimte groter doen lijken en kan de kleur van een kamer invloed hebben op je gemoedstoestand. Sommige kleuren voelen namelijk warmer aan dan andere kleuren. De kans is bijvoorbeeld groot dat je een temperatuur van rond de 20 graden in een blauwe kamer kouder vindt aanvoelen dan in een rode kamer. Onder warme kleuren vallen bijvoorbeeld rood, oranje geel een roodbruin. Blauw, groen en paars zijn koude kleuren.

Kleuren die de ruimte groter doen lijken

Het is mogelijk om een ruimte te vergroten met kleuren. Door in een ruimte lichte kleuren te gebruiken die het licht weerkaatsen, lijkt deze ruimte vaak een stuk groter dan hij eigenlijk is. Wanneer je van plan bent om een ruimte groter te laten lijken, is een goede tip om de ruimte wit te verven. Het kan hierbij verstandig zijn om Satin verf te gebruiken, omdat deze soort verf licht beter reflecteert. Sigma S2U Nova Satin is hier een goede optie voor. Een andere tip om een kleine ruimte groter te doen lijken, is door voor een lichte kleur vloer in een kleine ruimte te kiezen. Hierdoor lijkt de ruimte al snel een stuk groter dan hij is. Wil je het plafond wat hoger doen lijken? Verf het plafond dan in een lichtere kleur dan de muren.

Kleuren die een ruimte kleiner doen lijken

Wanneer je voor donkere kleuren in een kleine ruimte kiest, laat je een ruimte kleiner lijken dan hij werkelijk is. Door bijvoorbeeld een groen bruine kleur in een kleine ruimte lijkt deze ruimte al snel een stuk kleiner. Wanneer je voor een donkere kleur op het plafond kiest, lijkt het plafond meteen een stuk lager te zijn. Dit effect wordt nog groter als je de kleur van het plafond door laat lopen op de muren. Het effect van kleur in een ruimte kun je ook handig gebruiken wanneer je een lange ruimte wat korter wil laten lijken. Door voor lichte kleuren op de zijmuren te kiezen en een donkere kleur op de achterwand lijkt een kamer al gauw een stuk korter.

Kleuren in de wc ruimte

Veel mensen hebben hun wc wit of in lichte tinten grijs. Deze kleuren zijn vrij koel waardoor het toilet ook erg koel aanvoelt. Door voor bijvoorbeeld zwart, bruin of donkere tinten grijs te kiezen, geef je jouw wc een wat warmere en gezellige uitstraling. Hierbij steekt het witte toilet mooi af tegen de donkere kleuren op de wand.

Bestel snel je verf bij Verfwinkel.nl

Ben je nog op zoek naar verf? Bekijk het aanbod verf van Verfwinkel.nl en profiteer van scherpe prijzen en een snelle levering.

* De muurkleur in de foto is Histor Herderstasje - 3060 B70G

 1. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  187 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Aanbieding
  Sigma Perfect Matt - Muurverf
  Sigma Perfect Matt - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  114 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Aanbieding
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  705 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: