Wanneer gebruik je blanke beits voor buiten?

Een blanke beits voor buiten wordt ook wel transparante buiten beits genoemd. Doordat een blanke buitenbeits doorzichtig is, blijft de houtstructuur te allen tijde zichtbaar. Zo wordt de houten ondergrond van bescherming voorzien terwijl de natuurlijke look benadrukt wordt. Vaak wordt een buitenbeits die compleet blank is afgeraden. Toch zijn er ook blanke beitsen voor buiten in kleur die je wel zonder problemen toe kunt passen. Hoe dat precies zit, vertellen we je in deze blog. We laten je zien wat een blanke beits voor buiten precies is en waarom je beter voor een beits met kleur dan een kleurloze blanke beits kunt kiezen. Ook gaan we dieper in op de passende producten die binnen ons assortiment te vinden zijn.

Wat is een blanke beits voor buiten?

Een blanke beits voor buiten is een transparante beits die bescherming biedt tegen allerlei omstandigheden buiten. Zo biedt een beits niet alleen bescherming tegen de aanhechting van vuil, maar ook tegen weersomstandigheden zoals neerslag en de felle zon. Een blanke beits dringt deels in het hout door en heeft een vochtregulerende werking. Doordat de buitenbeits transparant is, blijft de houtnerf zichtbaar. Met dit product accentueer je de natuurlijke look van het hout. Alhoewel een blanke buitenbeits transparant is, betekent dit niet per definitie dat het product kleurloos is. Dit is een optie, maar je kunt ook een gekleurde blanke beits voor buiten kiezen.

Welke blanke beits voor buiten kies je?

Hierboven vertelden we je al dat het gebruik van een kleurloze blanke beits voor buiten afgeraden wordt. Dit raden onze verfspecialisten af omdat oppervlakken in de buitenlucht te maken krijgen met de Uv-straling van de zon. Een tuinbeits die transparant is, is niet Uv-bestendig. Daarom kun je altijd het beste kiezen voor een blanke beits met kleur. Er zijn allerlei kleuren mogelijk: een tuinbeits transparant in het groen, licht eiken, bruin, berkengrijs, antraciet, teak, zwart, grijs, wit en nog veel meer.

Blanke beits voor buiten is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar via onze webshop. Zo zijn er bijvoorbeeld beitsen voor specifieke houtsoorten, zoals een blanke beits voor douglas hout. Daarnaast zijn er diverse bekende merken met hun eigen blanke beitsen. Een goed voorbeeld hiervan is deze Cetol BLX Pro van Sikkens. Ook een Cetabever transparante tuinbeits is een optie, bijvoorbeeld deze Cetabever Schuttingsbeits Transparant – 2.5 liter. Daarnaast heeft Rambo een aantal uitmuntende blanke beitsen voor buiten, bijvoorbeeld deze Rambo Pantserbeits Tuinhout Transparant – 2.5 liter. Je kunt ook kiezen voor een Tenco Tuindecor transparant product. Een goed voorbeeld hiervan is deze Tenco Tencomild Transparant Tuinbeits – Naturel. Een andere aanrader uit ons aanbod is deze Hermadix Tuindecoratiebeits Transparant – 2.5 liter.

Blanke beits voor buiten kopen bij Verfwinkel.nl

Het beitsen van hout buiten is de beste manier om dit materiaal te beschermen tegen de omstandigheden. Een blanke beits biedt bescherming, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat de houtnerf zichtbaar blijft. Je hebt hierboven kunnen lezen dat we een blanke beits met kleur aanraden in plaats van een kleurloze blanke beits voor buiten. Er zijn meer dan genoeg geschikte producten binnen ons ruime assortiment te vinden voor deze verfklus. Bekijk nu al onze blanke beitsen voor buiten

  1. Sikkens Cetol BLX Pro
    Sikkens Cetol BLX Pro
    out of five star rating on Trustpilot
    0 reviews
    Vanaf Adviesprijs

Lees ook: