Waarom verf je een kast in dezelfde kleur als de muur?

Het is een trend die je de laatste tijd binnen steeds meer woningen ziet: de kast een zelfde kleur als de muur verven. Überhaupt kiezen mensen er steeds vaker voor om de kleur van meubels en andere elementen binnen het interieur aan te passen op de kleur van de muur. Zo zie je bijvoorbeeld geregeld dat de plint een zelfde kleur als de muur heeft, dat een tv meubel dezelfde kleur als de muur krijgt of dat een deur een zelfde kleur als de muur heeft. In deze blog vertellen we je meer over waarom mensen hiervoor kiezen en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

De voordelen van een kast met dezelfde kleur als de muur

Een kast en muur in dezelfde kleur, waarom kiezen mensen hiervoor? De eerste verklaring is simpel: dit ziet er strak uit en zorgt voor een rustig geheel. Het verven van je kast of muur is een relatief kleine aanpassing die voor een flinke verandering kan zorgen binnen je interieur. Er ontstaat op deze wijze één groot vlak, wat de eenheid binnen je interieur versterkt. Bovendien lijkt een ruimte nu optisch groter.

Daarnaast is het verven van een kast of ander meubelstuk een goede manier om het een tweede leven te geven. Dit is de perfecte keuze als je de kast een nieuwe look wilt geven. Bovendien bespaar je jezelf zo een hoop kosten, want je hoeft geen nieuwe kast te kopen. Je hergebruikt wat je al hebt, waardoor een kast met dezelfde kleur als de muur ook een duurzame optie is.

Hoe verf je een kast in een zelfde kleur als de muur?

In één van onze andere blogs hebben we je verteld hoe een kast verven in zijn werk gaat. Je begint met een aantal voorbereidende stappen: het weghalen van het hang- en sluitwerk, ontvetten, schoonmaken, repareren en schuren. Bij een onbehandelde kast pas je vooraf grondverf toe. Hierna kun je aan de slag met het verven van de kast. Hierbij kies je voor een lak met dezelfde kleur als de verf voor de muur. Door het gebruik van hoogwaardige kleurenpasta’s komt de kleur van je verf altijd perfect uit de verf als je de lak door ons laat mengen. Je kunt ook dezelfde soort verf gebruiken voor zowel de muur als de kast, bijvoorbeeld een krijtverf zoals deze Histor One Krijtverf.

Muur dezelfde kleur als een meubelstuk

Naast een kast zijn er nog diverse andere meubelstukken waarbij je de kleur kunt aanpassen op de muur of vice versa. Goede voorbeelden hiervan zijn plinten dezelfde kleur als de muur geven of deuren dezelfde kleur als de muur verven. Je kunt ook de kleur van de muur aanpassen aan de kleur van een meubelstuk. Hierbij maak je gebruik van muurverf in de kleur van het meubelstuk. Goede opties hiervoor zijn de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF en deze Sigma Perfect Matt – Muurverf.

Je kast een zelfde kleur als de muur geven met onze producten

Bij Verfwinkel.nl tref je een ruim assortiment aan met producten van de beste merken van dit moment. In vergelijking met onze concurrentie kun je profiteren van prijzen die tot maar liefst 60% goedkoper kunnen zijn. Of je nu de kleur van je kast gaat aanpassen aan de muur of je muur van de kleur van een kast (of ander meubelstuk) gaat voorzien, bij ons bestel je passende producten voor jouw verfklus. Kijk gerust eens rond binnen ons aanbod en ontdek het zelf.

 1. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  204 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Perfect Matt - Muurverf
  Sigma Perfect Matt - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  123 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Cashback zomeractie!
  Sigma S2U Satin
  Sigma S2U Satin
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  180 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: