Kast verven: waar moet je op letten?

Een kast verven is de beste methode om dit meubelstuk van een nieuwe look te voorzien. Een kast schilderen is een manier om het een nieuwe kleur te geven, maar je kunt op deze wijze ook de kast van extra bescherming voorzien. Bovendien zijn er vele soorten kasten die je kunt verven, van keukenkastjes tot aan een buffetkast schilderen. Waar je ook mee aan de slag gaat, je bestelt de producten die je hiervoor wilt gebruiken via onze webshop. Een passende lak is zo gevonden. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over een kast verven. Het is een verfklus die iedereen kan uitvoeren, mits je het op de juiste manier doet.

Welke verf voor een houten kast kies ik?

Als je een kast gaat verven, kun je het beste kiezen voor een lak oftewel houtverf. Deze verfsoort is gemaakt om toegepast te worden op houten ondergronden. Populaire opties uit ons assortiment zijn deze Sigma S2U Nova Satin en deze Trae-Lyx Project Meubellak – Mat. Een andere optie is krijtverf voor meubels. Een kast verven met muurverf raden we af. Deze verfsoort is niet goed berekend op de eigenschappen van hout.

Houten kast verven zonder problemen dankzij een goede voorbereiding

Een kast verven is niet lastig, maar het is wel van belang dat je de juiste stappen uitvoert. Deze verfklus begint met een goede voorbereiding. Stel dat je een buffetkast gaat verven. Allereerst zorg je voor een goede ventilatie in de ruimte waar je aan de slag gaat. Een temperatuur van rond de 20 graden Celsius is een aanrader. Haal vervolgens het hang- en sluitwerk van de kast. Zo kun je onbelemmerd de kast verven. Vervolgens ontvet en reinig je de ondergrond. Dit zorgt voor een betere hechting van de lak. Repareer eventueel aanwezige oneffenheden. Een kast opschuren en vervolgens verven verbetert ook de hechting van de verf. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor deze ProGold Schuurpapier Set.

Aan de slag met de kast verven

Een onbehandelde kast zul je vooraf moeten voorzien van primer. Dit geldt ook voor houtsoorten die kunnen gaan bloeden, zoals bijvoorbeeld eiken of grenen. Een goede houtprimer voor binnen is deze Sigma S2U Nova Primer. Over een eerder geverfde kast kun je meestal de toplaag meteen aanbrengen. Voor de grotere oppervlakken gebruik je een roller, voor kleinere oppervlakken en moeilijk bereikbare plekken gebruik je de Verfwinkel.nl Kwast van het Jaar 2024. Je kunt het beste de kast per zijde schilderen. Na het drogen bekijk je of een tweede laag nodig is of niet.

Kast verven: welke kleur kies ik?

Een groot voordeel van je lak kopen bij Verfwinkel.nl is het feit dat wij deze producten in allerlei kleuren voor je kunnen mengen. Hierbij maken we gebruik van kwalitatief hoogwaardige kleurenpasta’s. Bij veel verfsoorten zie je op de productpagina een kleurenwaaier. Hier kun je de kleur selecteren waarin je de lak wilt laten mengen. Een populaire optie is bijvoorbeeld RAL 9010, wat de kleurcode is voor zuiver wit. Maar ook kleuren als antracietgrijs, okergeel en wijnrood behoren bij ons tot de mogelijkheden. Zowel dekkende als transparante lakken zijn verkrijgbaar via onze webwinkel. Hierbij heb je de keuze uit producten van de beste merken van dit moment, bijvoorbeeld Sigma, Histor of Flexa. Bekijk snel in ons assortiment welke producten jij gaat gebruiken als verf voor je kast.

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Mat
  Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Mat
  3.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  38 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  304 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Verfwinkel.nl Kwast van het Jaar 2024
  Copenhagen Pro Flex Patentpuntkwast
  Copenhagen Pro Flex Patentpuntkwast
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  52 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: