Voordeur kleuren: Bepalend voor de uitstraling van je huis

Heb je al eens goed nagedacht over de kleur van je voordeur? Voordeur kleuren hebben een enorme impact op de algehele uitstraling van je woning. De voordeur is het eerste dat mensen te zien krijgen, wanneer ze bij je op bezoek komen. Maar het vormt ook de entree naar je woning. Een goede binnenkomer is altijd een pluspunt, zeker als je indruk wilt maken op je bezoekers. Goede kleuren voor je voordeur kunnen je hierbij helpen. In deze blog vertellen we je alles over voordeur kleuren en voor welke opties je kunt kiezen.

RAL kleuren voor de voordeur

Bij Verfwinkel.nl heb je de keuze uit diverse RAL tinten voor je voordeur. De juiste voordeur kleur uitkiezen is een fluitje van een cent. Ga naar de pagina van het product dat je op het oog hebt. Kies de hoeveelheid en selecteer vervolgens via de online kleurenwaaier de tint waarin je jouw verf wilt laten mengen. Hierbij kun je kiezen voor een RAL kleur. Een populaire optie is RAL 7024 voor de voordeur. Dit is grafietgrijs, een goede keuze als je een grijze voordeur wilt. Andere populaire varianten van grijs voor de voordeur zijn RAL 7039 voor de voordeur (kwartsgrijs) en RAL 7015 voor de voordeur (leigrijs). Andere populaire RAL voordeur kleuren zijn RAL 5004 voor de voordeur (zwartblauw) en RAL 5011 voor de voordeur (staalblauw).

Donkere voordeur kleuren

Bij het uitkiezen van goede voordeur kleuren kijk je naar een aantal zaken. Ten eerste is je eigen smaak altijd beslissend. Over smaak valt niet te twisten. Maar je kunt ook kijken naar de bouwstijl van je woning, de andere kleuren van je woning en de andere kleuren in de straat. Wellicht kom je tot de conclusie dat donkere kleuren je het meest aanspreken. Populair is bijvoorbeeld een zwarte voordeur. Een voordeur in het zwart ziet er klassiek uit. Ook populair is een antraciet voordeur. Daarnaast is een grijs groene voordeur een geliefde donkere keuze.

Lichte voordeur kleuren

Je kunt natuurlijk ook helemaal de andere kant op gaan en kiezen voor een lichte voordeur kleur. Een klassieke optie is een voordeur in het wit. Een witte voordeur ziet er uitnodigend uit maar is tegelijkertijd neutraal genoeg dat het niet te extravert is. Zoek je een variant die ook licht en neutraal is, dan is een licht grijze voordeur een interessante optie. Je kunt ook kiezen voor een voordeur in het groen. Bij een groen voordeur zijn allerlei varianten mogelijk. Je kunt een lichte variant kiezen, maar ook een donkerdere tint groen is een optie. Een voordeur in de kleur groen wordt niet voor niets vaak gekozen. Tot slot zijn er veel mensen die kiezen voor Gelders Blauw voor de voordeur.

Voordeur kleuren bestellen bij Verfwinkel.nl

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je alle kanten op gaan als het gaat om de kleur van je voordeur. Zelfs een blanke lak voor je voordeur is een optie. Met een blank houten voordeur behoud je de natuurlijke uitstraling van het hout. Maar ook met de kleuren kun je meerdere kanten op. Je kunt bijvoorbeeld de binnenkant van de voordeur een andere kleur geven dan de buitenkant. De juiste verf voor je deur bestel je bij Verfwinkel.nl. Wil je weten hoe je jouw voordeur het beste kunt schilderen? Lees dan snel onze blog.

 1. Beste binnenlak
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  728 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  298 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar
  Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  39 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Histor Kleurbedenktijd
  Histor One Lak Mat - Alkyd
  Histor One Lak Mat - Alkyd
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: