Vloertegels verven: zo doe je dat!

Vloertegels verven, is dat een verfklus die je zelf kunt uitvoeren? Het antwoord is ja, ook deze verfklus kun je prima zelf doen. Het is vooral van belang dat je goed oplet dat je de juiste producten toepast als je vloertegels gaat schilderen. Je kunt niet zomaar ieder verfproduct hierop toepassen. Daarnaast zal de locatie van de tegelvloer bepalen voor welk product je kiest. Ga je bijvoorbeeld de vloertegels van een badkamer verven, dan zul je gebruik moeten maken van een vloertegel verf voor de badkamer die goed bestand is tegen vocht en condens. In deze blog vertellen we je meer over hoe je het beste een tegelvloer kunt schilderen en waar je op moet letten.

Tegelvloer verven in de woonkamer

Ga je vloertegels verven in de woonkamer, dan is het belangrijk om vooraf te controleren of de tegels poreus of niet-poreus zijn. Bij ruwe en poreuze tegels kan het nodig zijn om meer lagen aan te brengen in vergelijking met niet-poreuze tegels. Dit geldt ook voor de primer. Het aanbrengen van een primer is essentieel, want vloertegels kunnen glad en hard zijn. Dit bemoeilijkt de hechting van de verf. Zoek je een goede primer voor je tegels die de hechting van de verf op gladde oppervlakken verbetert, dan is deze Alabastine Tegelgrondverf een goede keuze. Daarnaast kun je bij ons terecht voor een kwalitatief hoogstaande tegelverf voor je vloer.

Badkamer vloertegels verven: een goed idee?

Tegels kunnen op verschillende plekken binnen je woning zijn aangebracht. Zo is het goed mogelijk dat er ook in de badkamer vloertegels te vinden zijn. Je kunt met behulp van tegelverf een badkamer vloer van een nieuw elan voorzien, maar we raden wel af om eventueel aanwezige vloertegels in de doucheruimte te schilderen. Dit komt doordat hier sneller beschadigingen in de verf kunnen ontstaan. Dit kan veroorzaakt worden door chemicaliën in shampoos en vergelijkbare producten. Daarnaast zijn de tegels in de doucheruimte sneller aan slijtage onderhevig. Ga je de badkamertegels op de vloer verven, dan kun je dus beter de doucheruimte overslaan of hier nieuwe tegels in plaatsen.

Vloerverf op tegels toepassen: hoe gaat dit in zijn werk?

Een goede voorbereiding is van belang als je vloertegelverf gaat aanbrengen. Dit begint met het ontvetten reinigen en matteren (schuren) van de vloer. Op schone tegels kan de verf zich beter hechten. Schuur eventueel aanwezige loszittende verflagen weg. Zijn de tegels er klaar voor? Dan kun je de primer aanbrengen. Je brengt minimaal één laag primer aan, waarbij het afhankelijk is van de tegels of nog een tweede laag nodig is. Hierna ga je de vloertegels verven, waarbij het wederom per soort tegel kan verschillen hoeveel lagen verf er nodig zijn. Hanteer tussen lagen de droogtijden die op het verfproduct vermeld staan.

Verf voor vloertegels bestel je bij Verfwinkel.nl

Ga je de badkamertegels op de vloer verven of ga je ergens anders binnen je woning een tegelvloer van verf voorzien? Shop in dat geval bij Verfwinkel.nl. Met behulp van onze producten kun je iedere verfklus tot een goed einde brengen. Bovendien zijn onze prijzen tot maar liefst 50% goedkoper in vergelijking met onze concurrenten. Geloof je het niet? Bekijk dan onze lage prijzen zelf via onze webshop.

 1. Alabastine Tegelgrondverf
  Alabastine Tegelgrondverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. 3 plus 1 gratis
  ProGold Maskingtape - Geel
  ProGold Maskingtape - Geel
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  16 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: