Verfkwasten bewaren, alle tips op een rijtje!

Iedereen die schildert heeft ongetwijfeld wel eens nagedacht over het volgende. Je hebt een hele voorraad kwasten liggen en je vraagt je af of de kwasten moeten worden weggegooid of nog een keer gebruikt kunnen worden. Wat moet je in zo’n geval doen? Kun je de kwasten bewaren? Het antwoord vind je hier!

Hoe kun je het beste kwasten bewaren?

Wanneer je kwasten wilt bewaren zijn een paar dingen belangrijk. Als eerste is het verstandig om de kwast in te pakken in een folie. Als je geen folie in huis hebt kun je altijd een plastic zak gebruiken. Voordat je dit doet is het wel slim om de kwasten goed schoon te maken. Dus ben jij van plan om je kwasten te bewaren? Maak ze schoon na gebruik en pak ze in folie in.

Waar kun je het beste kwasten bewaren?

Nu je weet hoe je kwasten moet bewaren vraag je je wellicht af waar je ze moet bewaren. Het beste advies is om de kwasten op een koele en droge plek te bewaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: • De kastjes in de schuur • De opbergruimte op zolder, behalve in de zomer • De kelderruimte.  Dit zijn drie plekken die je goed kunt gebruiken om je kwasten te bewaren. Natuurlijk zijn er nog andere plekken waar je het beste jouw kwasten kunt bewaren; dit zijn slechts een paar voorbeelden. Let erop, dat je gebruikte kwasten altijd vorstvrij bewaard.

Kwasten bewaren voor de volgende dag

Als je bezig bent met een project en de volgende dag weer verder moet met schilderen is het handig om de kwasten op een plek te bewaren waar je makkelijk bij kunt. Zo kun je snel weer verder. Aangezien de tijd tussen de werkzaamheden niet erg groot is, is de plek waar je de kwasten bewaart niet erg van belang. Bewaar de kwasten in de schuur - natuurlijk nadat je ze hebt schoongemaakt en ingepakt - en je kunt de volgende dag weer aan de slag.

Kwasten bewaren voor langere tijd

Je bent klaar met schilderen, je project is af. Hoe lang kun je de kwasten dan nog bewaren? En hoe bewaar je ze voor langere tijd? Als je de kwasten voor langere tijd wilt bewaren is het belangrijk om aan een aantal dingen te denken. Allereerst is het belangrijk om de resterende verf van de kwast af te halen met een doekje. Vervolgens kun je dan je kwasten bewaren in daarvoor ontwikkelde producten zoals de producten van GoPaint of Brushkeeper.  De volgende keer kun je dan eenvoudig en snel weer aan de slag.

Klaar om te gaan schilderen?

Nu je weet hoe lang je kwasten kunt bewaren en hoe je kwasten het beste kunt bewaren voor de lange en korte termijn is het tijd om aan de slag te gaan. Heb je nog geen kwasten thuis? Kijk dan eens op Verfwinkel.nl. Met een groot assortiment aan verschillende kwasten is er voor ieder wat wils. De juiste kwasten bestel je via Verfwinkel.nl. Profiteer van scherpe prijzen en een snelle levering zodat jij snel aan de slag kunt met jouw project.

 1. Go Paint Store & Go - Gelsysteem voor Kwasten
  Go Paint Store & Go - Gelsysteem voor Kwasten
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Alabastine Kwastenreiniger - 500 ml
  Alabastine Kwastenreiniger - 500 ml
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: