Verf ideeën: doe je verfinspiratie bij ons op

Op zoek naar leuke verf ideeën? Dan ben je bij Verfwinkel.nl aan het juiste adres. Voor elk vertrek binnen je woning vind je in deze blog inspiratie. Er zijn altijd genoeg leuke verf ideeën te vinden, waarbij we rekening houden met de trends van dit moment. Of je nu op zoek bent naar huiskamer verf ideeën of babykamer verf ideeën, je vindt het hier allemaal. Hieronder hebben we een aantal verf ideeën voor je op een rij gezet.

Verf ideeën voor de woonkamer

Er zijn veel woonkamer ideeën die met verf gerealiseerd kunnen worden. Voordat je aan je verfklus begint is het goed om jezelf af te vragen: welk effect wil ik bereiken? Kleuren voorzien je muren niet alleen van een look, maar ze scheppen ook een geheel eigen atmosfeer. Onze verf ideeën spelen hierop in. Wil je bijvoorbeeld jouw huiskamer groter doen lijken, dan kies je voor lichte tinten. Daarnaast kiezen veel mensen de laatste tijd voor een accentmuur. Hierbij wordt de langste wand van je woonkamer voorzien van een opvallende kleur.

Wil je eens voor een kleur kiezen die iets meer gewaagd is, dan is oud roze iets voor jou. Oud roze is op dit moment helemaal in. Het kan, naast de woonkamer, voor diverse vertrekken binnen je woning gebruikt worden. Oud roze is er in meerdere varianten. Lichte oud roze varianten geven de muren van je woonkamer een zachtere uitstraling. Kies je liever voor een warme uitstraling, dan kies je voor de wat donker getinte oud roze varianten. Omdat je via Verfwinkel.nl iedere kleur kunt laten mengen, is het ook mogelijk om oud roze muurverf via onze site te bestellen.

Verf ideeën voor de slaapkamer

Ook voor de slaapkamer zijn er veel verf ideeën te bedenken. Ook in deze ruimte zal de keuze voor een specifieke kleur afhangen van je persoonlijkheid. Zo zijn er mensen die een rustgevende slaapkamer fijner vinden. In dat geval kun je het beste kiezen voor blauwtinten met een zachte kleurtoon. Zo zul je heerlijk ontspannen in slaap vallen. Maar niet iedereen houdt ervan om te luieren in zijn of haar bed. Er zijn ook mensen die hun dag vol energie beginnen, waarbij ze fris en fruitig uit hun bed springen. In dat geval passen energieke kleuren beter bij je persoonlijkheid. Rood, oranje en geel liggen dan voor de hand. Ga je voor een meer romantische sfeer, dan kun je het beste kiezen voor lichte pastelkleuren.

Verf ideeën voor de babykamer

De babykamer is een ander vertrek binnen de woning waarvoor mensen geregeld op zoek zijn naar inspiratie. Je wilt de kamer voor je baby natuurlijk wel zo bijzonder mogelijk maken. Alles om het kleine jongetje of meisje zich welkom te laten voelen in deze wereld. Een geliefd verf idee voor deze ruimte is lambrisering. Dit houdt in dat de onderste helft van een muur een kleurtje krijgt terwijl de bovenste helft wit blijft. De verdeling hoeft niet per se 50% - 50% te zijn, ook een kleinere onderste baan is een optie.

Lambrisering ziet er goed uit, maar er is nog veel meer mogelijk op de babykamer. Zo zou je ook kunnen kiezen voor geometrische vlakverdeling. Hierbij maak je gebruik van tape om een wand in vlakken te verdelen. Je kunt deze verschillende vakken voorzien van uiteenlopende kleuren, maar je kunt ook patronen aanbrengen in één of meerdere vakjes. Deze verf ideeën leveren een uniek resultaat op. Wij adviseren voor deze verfklus de Histor Perfect Finish Muurverf - Mat, Flexa Pure Lak Mat, Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat - Lichte Kleuren, Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf of de Histor Monodek Structure - Structuurverf Fijn - Lichte Kleuren. Wil jij je leuke verf ideeën werkelijkheid maken? Je vindt alles wat je nodig hebt bij Verfwinkel.nl.  

 1. Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  107 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  19 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Extreem mat!
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Anza Muurverfset MicMex 6-delig
  Anza Muurverfset MicMex 6-delig
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  37 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: