Tips voor het verven van een smalle hal of gang

Een smalle hal verven is wellicht wat meer een uitdaging door het gebrek aan ruimte, maar tegelijkertijd is dit een verfklus die je zonder al te veel problemen zelf kunt uitvoeren. Misschien staat een hal verven of een gang verven al een tijdje op je to-do list. Het kan zijn dat je er simpelweg nog geen tijd voor hebt gehad, maar het kan ook zijn dat je nog op zoek bent naar kleurinspiratie voor je hal. Een kleur kiezen voor de hal kan ook best lastig zijn. Daarom laten we je in deze blog zien welke muurverf je nodig hebt en welke kleur voor je hal je kiest.

Welke muurverf voor de hal kies ik?

Een hal is een plek waar altijd wel iets gebeurt. Deze ruimte is niet zoals een woonkamer of een werkkamer. Het is geen plek waar we ons voor langere tijd bevinden. Het is een vertrek waardoor we passeren. Daarnaast is het een plaats waar we onze schoenen, jassen en tassen bewaren. De hal is de plek waar we onze jas aandoen en vertrekken, maar het is ook de plek waar we bijvoorbeeld de hond afdrogen na een regenbui of waar kinderen met vieze voeten binnenkomen. De muren in de gang kunnen hierdoor sneller vies worden. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een goed reinigbare muurverf in de hal. Een goede optie uit ons assortiment is deze Sigma Perfect Matt. Dit is een muurverf met schrobvast klasse 1. Dit is de klasse die je nodig hebt als je een smalle hal gaat verven.

Hal schilderen kleur idee

Heb je de juiste muurverf voor je gang gevonden, dan kun je na gaan denken over de kleur waarin je deze verf laat mengen. Bij Verfwinkel.nl heb je de keuze uit verschillende kleurencollecties, zodat de juiste tint voor jouw hal altijd bij ons te vinden is. Met neutrale en lichte kleuren kun je ervoor zorgen dat een smalle hal of gang er optisch ruimer uitziet. Een hal groen verven is de laatste jaren ook een populaire optie. Je kunt voor de variatie een hal verven in 2 kleuren. De kleuren van hal en trap kun je op elkaar afstemmen, maar je kunt deze tinten ook laten contrasteren. Hetzelfde geldt bij een overloop schilderen: dit kan in dezelfde kleur als de hal, maar dat hoeft niet.

Lambrisering verven in de hal

Er zijn veel gang verven ideeën die je kunt toepassen. Als je eens wat anders wilt doen, kun je ervoor kiezen om een lambrisering in de hal te verven. Vroeger was dit een vorm van wandbetimmering waarbij het onderste gedeelte van de muur voorzien was van paneelwerk. Lambrisering verven houdt in dat je het onderste gedeelte van de muur in een andere kleur verft dan het bovenste gedeelte. Zo ontstaat een effect dat vergelijkbaar is met de wandbetimmering van vroeger. Hierbij maak je gebruik van muurverven in twee verschillende kleuren, bijvoorbeeld deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF of deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt – Muurverf.

Smalle hal verven? Bestel jouw verfproducten bij ons

Voor het verven van een smalle hal of gang heb je een muurverf met schrobvast klasse 1 nodig. De muur in de gang krijgt een hoop te verduren en wordt sneller vies dan andere muren binnen je woning. De verf moet hiertegen bestand zijn. Binnen ons assortiment heb je de keuze uit verschillende muurverven van een hoge kwaliteit die bovendien tot schrobklasse 1 behoren. Ontdek zelf je opties en kijk eens rond binnen ons aanbod.  

 1. Extreem mat!
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  234 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  19 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Muurverf Extra Reinigbaar
  Wijzonol Muurverf Extra Reinigbaar
  4.3 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: