Terracotta muurverf: Verenigt warme tinten

Terracotta op de muur? Het is een optie. Terracotta muurverf, ook wel bekend als terra muurverf, kun je laten mengen bij Verfwinkel.nl. Verf met een terracotta tint heeft een kleur die gebaseerd is op het gelijknamige ongeglazuurd aardewerk van roodbakkende klei. Deze gebakken klei wordt voornamelijk gebruikt voor bloempotten, maar ook voor bijvoorbeeld servies en beelden. De klei heeft een distinctieve kleur. Daarom wordt deze tint ook voor andere toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld in de vorm van terra verf. In deze blog vertellen we je meer over terracotta muurverf, welke varianten er van deze kleur zijn en met welke andere tinten je de terracotta kleur kunt combineren.

Terracotta RAL en andere varianten

Wil je een terra kleur op de muur? Binnen de RAL Classic collectie is er geen specifieke kleurcode te vinden voor terracotta muurverf. De kleur die het meest in de buurt komt is RAL 8004, ook wel bekend als koperbruin. Wel valt terracotta te ontdekken binnen andere kleurcollecties. Een goed voorbeeld hiervan is deze Flexa Pure terracotta: Real Red Terra. Een andere variant uit de Flexa Pure kleurenwaaier is deze Full Red Terra. In vergelijking met Real Red Terra ligt de nadruk bij deze terracotta kleur van Flexa nog meer op het rood. Een kleur die op deze tinten lijkt, maar de nadruk wat meer legt op bruin, is Dandy Dust van Flexa. Terracotta verf van Flexa is er dus in vele varianten.

Naast terracotta van Flexa zijn er nog andere verfmerken met een eigen terracottatint. Een goed voorbeeld hiervan is Painting the Past NC93 Red Clay. Met behulp van een samplepotje kun je zelf de uitstraling van deze krijtverf op de muur bekijken. Daarnaast heeft Histor een eigen terracotta kleur. De kleurcode hiervan is S 2040 Y90R. Je kunt deze terracotta in hun kleurenwaaier vinden.

Terracotta kleur combineren met andere kleuren

Terracotta als kleur voor muurverf is van zichzelf een warme, natuurlijke en rustgevende tint. Het is een tint die goed samengaat met andere kleuren, onder meer omdat het warme tinten uitstekend met elkaar kan verenigen. Een goed voorbeeld hiervan is lichtbruin. Je kunt deze kleuren op de muur combineren, maar je kunt deze kleuren ook binnen je interieur terug laten komen (bijvoorbeeld middels een rotan stoel). Ook terracotta met groen vormt een uitstekende combinatie. Daarnaast valt een muurverf met terracotta kleur te combineren met oud roze, goud, messing, cognac en lichtblauwe pasteltinten.

Waar kun je een terracotta kleur op de muur toepassen?

Dankzij de warme en kalmerende uitstraling van terracotta muurverf kan dit op diverse plekken binnen je woning worden toegepast. Een goed voorbeeld hiervan is terracotta in de slaapkamer. Dit is een plek waar je goed tot rust wil komen. Een rustgevende kleur op de muur kan hieraan bijdragen. In de slaapkamer terracotta toepassen is daarom een goed idee. Naast terra in de slaapkamer kun je ook terracotte in de woonkamer op de muur aanbrengen. Hier vervult het dezelfde functie als in de slaapkamer: het zorgt voor warmte en ontspanning. Dit is een heerlijke kleur om mee omgeven te worden als je na een lange dag op de bank in de woonkamer tot rust komt.

Een terracotta kleur in de woonkamer is dus een aanrader, maar er zijn nog meer vertrekken binnen je woning waar je deze kleur kunt toepassen. Naast een terracotta muur in de woonkamer kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor terracotta in de keuken. Dit geeft de keuken een rustieke uitstraling. Pas je muurverf terra in de keuken toe, dan raden we aan om te kiezen voor een verf met schrobklasse 1. Mochten er vlekken op de muur komen, dan kun je dit schoonmaken. Zoek je een variant met een iets lichtere uitstraling, dan kun je ook licht terracotta muurverf aanbrengen op de wand.

Welke terracotta muurverf kies je?

Binnen ons ruime assortiment zijn meerdere producten te vinden die je in een terracotta kleur kunt laten mengen. Een goed voorbeeld hiervan is deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er meerdere Flexa Pure terracotta kleuren waar je uit kunt kiezen. Maar ook van andere merken kun je verf in deze tint laten mengen. Hierbij kun je onder meer kiezen voor deze Histor One Krijtverf, deze Sikkens Alphaxylan SF – Muurverf en deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat. Tip: wil je weten welke verfproducten van een terracotta kleur voorzien kunnen worden, typ dan ‘terra’ in de zoekbalk.

 1. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  105 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  55 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Alphaxylan SF - Muurverf
  Sikkens Alphaxylan SF - Muurverf
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: