Teakhout behandelen met teakolie: Uitsteakend idee

Ben je van plan om teakhout te behandelen? Online passeren allerlei methodes de revue: teakhout behandelen met lijnolie, teakhout behandelen met bijenwas en teakhout behandelen met groene zeep bijvoorbeeld. Wil je teakhout buiten behandelen, dan raden we aan om te kiezen voor een teak olie. Dit is een goed alternatief voor teakhout beitsen, wat ook een uitstekende optie is. Lees snel deze blog verder als je meer wilt weten over teakhout behandelen. Hieronder vertellen we je meer over teak behandelen en welke producten je hiervoor kunt gebruiken, zoals teak olieën. Op deze manier kun je onbehandeld teakhout behandelen en een teakhouten tafel behandelen, maar ook het behandelen van teakhouten tuinmeubelen kan met behulp van teakolie.

Waarom teakhout behandelen?

Teak is een populaire houtsoort die afkomstig is van de teakboom. Deze houtsoort wordt voornamelijk gebruikt voor tuinmeubelen, alhoewel ook meubelen voor binnen hiervan gemaakt kunnen worden. Teak wordt vaak voor meubelen buiten gebruikt omdat het van zichzelf goed bestand is tegen weer en wind. Dat betekent niet dat onderhoud niet nodig is. Teak hout behandelen zorgt ervoor dat het hout nog beter bestand is tegen de omstandigheden buiten. Dit zal de levensduur van het hout significant verlengen. Je hebt hierdoor langer plezier van bijvoorbeeld je tuinmeubelen en andere ondergronden van teakhout.

Hoe behandel je teakhout?

Teakhout behandelen buiten is dus een aanrader. Maar hoe kun je bijvoorbeeld een teakhout tafel behandelen? Beits is een optie, maar het behandelen van teakhout kan ook met olie. Met behulp van een olie wordt het teakhout voor langere tijd van bescherming voorzien. Hierdoor is het hout beter bestand tegen de omstandigheden en gaat het langer mee. Deze houtbescherming is kleurloos. Teakhout behandelen voor buiten met olie zorgt er dus voor dat de natuurlijke look behouden blijft. Het behandelen van teakhout buiten met olie is daarom een slim idee.

Teakhout behandelen met welke olie?

Stel dat je teakhout wilt behandelen, bijvoorbeeld een teak houten tafel behandelen. Welke product kies je? Binnen ons ruime assortiment zijn speciale teakoliën te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is deze Rambo Teak Olie Transparant – Teakhout. Dit product is waterafstotend en biedt bescherming tegen vergrijzing. Je kunt ook kiezen voor deze Hermadix TOFF Teak Olie. Een andere optie is deze Tenco Bangkirai Olie – Dark Teak. Dit product kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld teakhouten tuintafel te behandelen. Een andere mogelijkheid is deze Tenco Hardhoutolie – 1 Liter Royal Teak. De houtstructuur blijft hierbij zichtbaar.

Teakhout behandelen stappenplan

Teakhout behandelen begint met een aantal voorbereidingen. Maak het hout schoon en haal eventueel aanwezige oude vernislagen weg. Voor het schoonmaken van teakhout kun je gebruikmaken van deze Hermadix Teak Cleaner. Teakhout schuren en behandelen gaat hand in hand samen. Zo wordt de olie beter opgenomen. Hierna maak je het hout stofvrij en ontvet je het.

Hierna kun je de teakolie aanbrengen op het hout. Je kunt een kwast, roller of doek gebruiken om de olie dun aan te brengen. Geef de olie de tijd om in te kunnen trekken. Let hierbij extra op plekken waar de olie sneller wordt opgenomen. Vaak hebben deze plekken wat extra olie nodig. Maak vervolgens het oppervlak schoon, zodat hier geen olie meer op zit. Wacht een dag en breng vervolgens een tweede laag aan. Het hout is verzadigd als het geen olie meer opneemt. In dat geval ben je klaar. Bestel nu jouw teakolie bij Verfwinkel.nl.

 1. Rambo Teakhout Olie - Transparant
  Rambo Teakhout Olie - Transparant
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Hermadix TOFF Teak Olie
  Hermadix TOFF Teak Olie
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Tenco Bangkirai Olie - Dark Teak
  Tenco Bangkirai Olie - Dark Teak
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Tenco Hardhoutolie - 1 Liter Royal Teak
  Tenco Hardhoutolie - 1 Liter Royal Teak
  5 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: