Voor de meeste mensen die ooit een muur hebben geschilderd is het vast heel herkenbaar: Je schildert de muur, hij ziet er top uit…. totdat de verf droog is. Vooral muren die van een lichte kleur naar een donkere kleur gaan of muren waar veel licht opvalt zijn genadeloos. In dit blog geven we een aantal tips waardoor het niet meer mis kan gaan. Want geen strepen… geen stress!

Alles valt of staat met een goede voorbereiding
Het klinkt misschien heel logisch, maar veel mensen willen hun klussen even snel snel tussendoor doen. Bedenk goed welke muren je wilt schilderen. Meet ze op en zorg dat je voldoende verf koopt. Het verbruik is terug te vinden op de etiketten van de verf. Kom je er niet aan uit? Vraag dan advies bij verfwinkel.nl

Kijk je klus-kast na en maak een boodschappenlijstje, want naast de juiste verf heb je ook goed gereedschap en materialen nodig. Denk hierbij naast een roller met beugel ook aan plamuurtape, afdekmateriaal, fijn schuurpapier en kit. Niets zo vervelend als willen beginnen en geen geschikte kwast of roller in huis blijken te hebben. Vergeet ook niet de trap of ladder. Bierkratjes zijn voor na het klussen ;-)

Investeer
Investeer in goed materiaal en tijd! (‘Haastige spoed is zelden goed’) Ja, kwaliteitsverf is duur...ofja lijkt duur. Dat klopt. Want de aanschaf is vaak iets duurder, maar het resultaat en duurzaamheid zijn toch echt beter dan de versies van de bouwmarkt. Ook verwerkt kwaliteitsverf zich beter, waardoor klussen beter en sneller gaan, leuker worden en een mooier eindresultaat geven. Deze  'investering' betaalt zich uiteindelijk snel terug omdat het verbruik vaak gunstiger is, deze verf beter dekt (minder lagen, dus minder tijd nodig)  en langer mooi blijft. Een superfijn product voor streeploze muren is Sigma Perfect Mat 

Wat er zo fijn is aan die 'Sigma Perfect Mat’
Sigma Perfect Matt is een muurverf voor binnen, die door de special Smooth Layer Technology een perfect egale afwerking heeft. Deze universeel inzetbare muurverf is aanzetvrij en baanvrij te verwerken. En doordat deze verf een lange open tijd heeft (lange verwerkingstijd) is Sigma Perfect Mat prettig te verwerken en ook geschikt voor de minder geoefende schilder. Ondanks de lange open tijd is deze muurverf stofdroog na 1 uur en al na 4 uur overschilderbaar.