Strakke lijn verven zonder tape: hoe doe je dat?

Wel eens geprobeerd om een strakke lijn te verven zonder tape? Als je een strakke lijn wilt verven, is het gebruik van tape een beproefde manier om dit voor elkaar te krijgen. Strakke lijnen verven is bijvoorbeeld van belang als je een wand in twee verschillende kleuren wilt schilderen. Het verven van strakke lijnen gaat een stuk gemakkelijker als je tape tot je beschikking hebt. Hiermee kun je oppervlakken afplakken om te voorkomen dat hier verf op komt. Tegelijkertijd is het goed mogelijk dat je geen schildertape in huis hebt. Hoe kun je in dat geval een strakke lijn op de muur verven? In deze blog geven we je een aantal tips.

Strakke lijn verven op muur en plafond uit de losse pols

Ga je strakke lijnen verven op de muur, dan kun je overwegen om dit uit de losse pols te doen. We zullen niet ontkennen dat dit lastig is, maar het is zeker ook niet onmogelijk. Dit is vooral een optie als je een ervaren schilder of doe-het-zelver bent. Heb je last van trillende handen, dan kun je dit beter niet doen. Sowieso raden we aan om voor je verfklus gebruik te maken van een hulpmiddel om een strakke lijn te verven zonder tape. Maar hoe doe je dat als tape niet voor handen is?

Strakke lijn verven met kit

Wil je een strakke lijn verven in de inwendige hoek van een wand of een muur verven met een strakke lijn tussen plafond en muur, dan maak je hierbij gebruik van acrylaatkit. Goede producten uit ons assortiment zijn deze Soudal Acryrub Acrylaatkit, deze ProGold Non Crack Acrylaatkit en deze Den Braven Zwaluw Wet on Wet. Een strakke lijn verven en kit gaan goed samen. Meestal gebruik je kit in de voorbereidende fase. Je dekt de naden af waar twee vlakken samenkomen. Dit dek je af met kit waarna je de eerste kleur aanbrengt. Hierna ga je aan de slag met de tweede kleur. Je verft bijvoorbeeld eerst het plafond, waarna je de muur in een andere kleur schildert. Dankzij de kit blijft de strakke lijn tussen twee vlakken behouden. Kit alleen is bij het verven van de tweede kleur niet meer voldoende, tenzij je een hele strakke hand hebt. Meestal heb je iets extra’s nodig, zoals afplaktape, om te voorkomen dat er verf op het plafond terecht komt.

Strakke lijn verven op de muur: welke hulpmiddelen kun je nog meer gebruiken?

Ga je een muur verven en is een strakke lijn noodzakelijk? Op een muur is het ook mogelijk om krijt aan te brengen. Hierbij is een scheidingslijn nodig die compleet waterpas is. Bovendien vereist deze manier van een strakke lijn verven zonder tape alsnog een vaste hand. Daarnaast zijn er andere hulpmiddelen die je bij kunnen staan. Zo kun je een strakke lijn verven met behulp van een spackmes. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor dit ProGold Spackmes. Daarnaast kun je gebruikmaken van een schilderhulp. Een goed voorbeeld hiervan is dit ProGold Schilderhulpje. Deze hulpmiddelen kun je ook gebruiken voor een strakke lijn verven op de trap, een strakke lijn verven op glasvezelbehang, een strakke lijn verven op je plafond, een strakke lijn verven op spachtelputz of een strakke lijn verven op structuurverf. Alle verf en hulpmiddelen voor deze klus bestel je bij Verfwinkel.nl. Ontdek het zelf en bekijk ons aanbod nu.

 1. Anza Precision Pro - Precisie kwast
  Anza Precision Pro - Precisie kwast
  5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf
 2. Behangliniaal
  Behangliniaal
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Behangstrijker Zwart
  Behangstrijker Zwart
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 4. Verfwinkel.nl Kwast van het Jaar 2024
  Copenhagen Pro Flex Patentpuntkwast
  Copenhagen Pro Flex Patentpuntkwast
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  21 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: