Steigerhouten meubels beitsen in kleur

Steigerhout, de naam zegt al genoeg. Steigerhout is hout dat oorspronkelijk gebruikt wordt voor steigers op een bouwplaats. Tegenwoordig heeft steigerhout een heel andere functie gekregen. Steigerhout is vaak terug te vinden in de tuin. Het is een soort hout dat erg populair bij de klussers onder ons. Je kan er namelijk van alles mee maken: van een houten bank tot een nieuwe plantenbak, alles is mogelijk. Om het hout te beschermen is het belangrijk om steigerhout beits te gebruiken. Maar nog leuker is het om kleur te geven aan jouw steigerhouten meubels.

Voordelen beitsen steigerhout

Steigerhout kan best wel tegen een stootje, maar toch heeft dit materiaal ook bescherming nodig. Voor een goede bescherming van je tuinhout is er beits vereist. Rambo Pantserbeits Tuin & Steigerhout zorgt voor een langere levensduur van het hout. Bovendien is de beits waterafstotend en vochtregulerend. Dit voorkomt houtrot en schimmel. Verder zorgt de beits voor kleurbehoud. De weersomstandigheden krijgen hierdoor geen kans om de kleur van je steigerhout aan te tasten.

Steigerhouten meubels zijn duurzaam

De laatste jaren is het aantal steigerhouten meubels toegenomen. Een van de oorzaken hiervan is de bijdrage aan het milieu. Na een aantal jaar wordt steigerhout afgeschreven voor het gebruik in de bouw, maar is het hout nog zeer geschikt voor het maken van meubels. Het steigerhout krijgt zo een tweede leven en belandt niet bij het afval. Meubels van steigerhout worden eenvoudig op maat gemaakt. Een steigerhouten meubel past dus in elke tuin en is voor iedereen een goede aanwinst. Tegelijkertijd investeren in een beter milieu en een mooiere tuin, wie wil dat nou niet? Om ervoor te zorgen dat het wel een langdurige en duurzame aanwinst blijft, is bescherming van het steigerhout erg belangrijk.

 Rambo Pantserbeits

Vintage kleuren beits. Voor iedereen een passende kleur beits

Naast het beschermen van steigerhout, heeft beits ook nog een andere functie. De beits zorgt voor de uitstraling van het steigerhout. De Rambo Pantserbeits Tuin & Steigerhout is beschikbaar in groen-, blauw- en grijstinten. Het zijn allemaal kleuren met een vintage look:

  • Flessengroen
  • Poeder Beige
  • Steen Grijs
  • Petrol Blauw
  • Helm Groen
  • Wilgen Grijs
  • Stoer Antraciet
  • Puur Wit

De precieze kleur heeft te maken met de hoeveelheid aangebrachte lagen. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe donkerder de kleur. De vintagekleuren maken de beits tijdloos. Met Rambo Pantserbeits Tuin & Steigerhout geef je jouw tuinmeubels meer kleur! 

Lees ook: