Spack spray: Maakt een spack reparatie onzichtbaar

Spack spray is het ideale product om in te zetten als je spack wilt repareren of bijwerken. Een spachtelputz reparatie blijkt in de praktijk vaak lastig om uit te voeren. Tenminste, als je gebruikmaakt van een standaard muurvuller voor de reparatie van het spuitwerk. Dit komt door de ruige structuur van het spackspuitwerk op muren en plafonds. Een spack spuitbus maakt een gespoten muur bijwerken een stuk gemakkelijker en het zorgt voor een mooier eindresultaat. Maar wat is spachtel spray precies, welke producten zijn er op dit gebied verkrijgbaar en hoe kun je spack spray inzetten? Dat gaan we in deze blog uitgebreid bekijken.

Wat is spack spray?

Een spack muur of plafond repareren kan niet met een muurvuller. Daarom maak je gebruik van een spack spray. Deze spray is speciaal gemaakt voor dit materiaal. Waar een normale muurvuller een te glad resultaat geeft, zorgt een spack spray ervoor dat de textuur van de spachtelputz behouden blijft. Hierdoor vormt het eindresultaat een mooi geheel, in plaats van dat het overduidelijk zichtbaar is waar de ondergrond gerepareerd of bijgewerkt is. Op onzichtbare wijze scheuren in een plafond repareren of je muren bijwerken is dankzij dit product mogelijk.

Met welke producten kun je spackspuitwerk herstellen?

Spack sprays zijn in allerlei varianten verkrijgbaar bij onze webwinkel. Deze producten zijn perfect voor het repareren of bijwerken van spachtelputz, bijvoorbeeld het spuitwerk van je plafond bijwerken. Een vaak gekozen optie is deze Alabastine Spack Spray. Deze Alabastine spray is comfortabel te gebruiken, overschilderbaar en geschikt voor vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld een badkamer. Je bepaalt zelf het effect, van fijn tot grof. In ieder geval ben je voor een spachtelputz reparatie bij Alabastine aan het juiste adres.

Maar er zijn ook producten van andere merken waar je voor kunt kiezen. Dit zijn producten van een hoge kwaliteit waarmee je perfect het spackspuitwerk kunt repareren of kunt bijwerken. Goede voorbeelden hiervan zijn deze ProGold Spack Spray en deze Den Braven Spack Spray. Bekijk voor andere opties ons gehele aanbod.

Hoe gebruik je een spack spuitbus?

Natuurlijk hebben wij al wat spackspray ervaring opgedaan. Daarom hebben we een stappenplan voor je gemaakt. Net zoals bij elke verfklus, zul je enkele voorbereidende stappen moeten uitvoeren. Ten eerste maak je de ondergrond schoon en vetvrij. Vervolgens kun je oneffenheden aanpakken, bijvoorbeeld met deze Alabastine Allesvuller Kant&Klaar. Indien nodig behandel je de te repareren spachtelputz voor deze Alabastine Xtra Voorstrijk Vlekken om ervoor te zorgen dat vlekken later niet opnieuw zichtbaar worden. Als je wel eens een Alabastine spack spray review (of een review van een ander merk) hebt gelezen, weet je dat er tijdens het spuiten een nevel kan ontstaan die op andere oppervlakken terecht kan komen. Dek daarom ondergronden in de omgeving af.

Voor gebruik schud je de spack spray flink. Het is aan te raden om de spray vooraf te testen, bijvoorbeeld op een stuk karton. De grofte van het eindresultaat zal afhangen van de afstand die je hanteert tijdens het spuiten. Je hebt dus zelf invloed op de textuur die er ontstaat. Gemiddeld wordt een afstand van 20 tot 30 cm gehanteerd. Spuit de spray niet te hard, maar doe rustig aan. Maak hierbij zwaaiende bewegingen. Ben je klaar, dan reinig je de spuitmond met warm water. Wat je ook nodig hebt voor deze klus, van een allesvuller tot aan de spack spray zelf, je bestelt het bij Verfwinkel.nl.

 1. ProGold Spack Spray - Wit
  ProGold Spack Spray - Wit
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Bolivia Spack Spray Spuitbus - 500 ml
  Bolivia Spack Spray Spuitbus - 500 ml
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Alabastine Spack Spray
  Alabastine Spack Spray
  3.8 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: