Schuifpui zwart verven: hoe doe je dat?

Ben je van plan om een schuifpui zwart te verven? Een schuifpui schilderen doe je als de kleur hiervan aan het vervagen is. Het is een vorm van onderhoud die je niet geregeld hoeft uit te voeren, maar die na een aantal jaar wel nodig zal zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een schuifpui te verven als je dit onderdeel van je woning een andere kleur wilt geven. Een schuifpui zwart schilderen is op dit moment helemaal in. Het materiaal waarvan de schuifpui gemaakt is, aluminium of hout, zal bepalen welke producten je het beste kunt gebruiken. Daar vertellen we je in deze blog meer over, waarbij we je ook laten zien hoe je een schuifpui zwart verven het beste kunt aanpakken.

Schuifpui zwart verven: welke verf heb ik nodig?

Ga je een houten schuifpui schilderen, dan is het niet zo lastig om de juiste verf te vinden. Binnen ons assortiment zijn genoeg passende lakken te vinden. Voor de buitenzijde van de schuifpui kun je gebruik maken van onder meer deze Sikkens Rubbol XD High Gloss of deze Sigma S2U Allure Gloss. Voor de binnenkant kun je kiezen voor deze Sigma S2U Nova Satin of deze Wijzonol Matlak Waterverdunbaar. Vergeet niet om vooraf grondverf toe te passen.

Het verven van aluminium of kunststof is een grotere uitdaging. Dit zijn gladde ondergronden waarop het lastig is voor verf om op te hechten. Het gebruik van een speciale primer is dan ook een must. Hierbij zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor deze Histor Perfect Base Grondverf Universeel of deze Sikkens Redox BL Multiprimer. De meeste lakken uit ons assortiment kunnen op diverse ondergronden worden toegepast mits juist voorbehandeld. Er zijn ook verfproducten te vinden die toegepast kunnen worden op aluminium zoals deze Sikkens Rubbol EPS en deze Hammerite Ultima – Mat.

Aluminium schuifpui verven: hoe pak ik dit aan?

Een aluminium schuifpui schilderen is niet alleen vanwege de ondergrond een lastigere verfklus dan gemiddeld. Deze schuifpuien zijn voorzien van een coating. Het is deze coating die de kleur beschermt en ervoor zorgt dat de schuifpui voor lange tijd kleurvast blijft. Op deze coating kan de verf niet hechten. Ga je een kunststof schuifpui verven, dan zul je ten eerste deze coating van het aluminium moeten verwijderen. Dit doe je met behulp van een schuurmachine.

Vervolgens ontvet je het oppervlak en pas je een geschikte primer voor aluminium toe. Nadat de primer heeft kunnen drogen, breng je in twee lagen de verf aan. Het wordt aangeraden om niet te schilderen op momenten dat de zon op de schuifpui staat. Hierdoor droogt de verf te snel, wat de kans op streepvorming vergroot. Dit is helemaal het geval bij donker gekleurde verf. Het licht opschuren van de ondergrond na het aanbrengen van de primer en de eerste laag zal de hechting van de verf verbeteren. Ga je ook de binnenkant van je schuifpui verven? Zorg dan voor een passende watergedragen lak.

Schuifpui zwart verven met behulp van onze producten

Zwart is een mooie kleur voor een schuifpui. Zijn de muren en plafonds van je woonkamer wit, dan is een zwarte schuifpui een aangenaam focuspunt. Heb je de ideale verf voor je schuifpui gevonden? Via onze webshop kun je jouw verf in verschillende tinten zwart laten mengen. Zo kun je een eindresultaat creëren waar je 100% tevreden over zult zijn. Ontdek de mogelijkheden zelf en kijk eens rond binnen ons uitgebreide assortiment.

 1. Südwest All-Grund Multiprimer K51 Zwart - Alkyd
  Südwest All-Grund Multiprimer K51 Zwart - Alkyd
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Südwest All-Grund Multiprimer U51 Zwart - Acryl
  Südwest All-Grund Multiprimer U51 Zwart - Acryl
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  14 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak Zijdeglans - Black
  Histor Perfect Finish Houtlak Zijdeglans - Black
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: