Schakelverf: wat is dat en wanneer gebruik je het?

Schakelverf: wat is het nu precies? Schakel- en systeemverf is een categorie binnen onze online verfwinkel. We krijgen geregeld te horen dat mensen niet weten wat deze verfsoort precies is. Daarom vertellen we je in deze blog alles wat je moet weten over schakelverf. Ten eerste vertellen we je meer over wat schakelverf exact is. Schakel- en systeemverf zijn een gedeelde categorie. Wat is systeemverf? Ook daar gaan we dieper op in. Daarnaast laten we je zien wanneer je schakelverf kunt gebruiken. Vervolgens laten we je zien of je schakelverf kunt verdunnen of niet. We tonen je ook welke schakelverf producten zoal verkrijgbaar zijn bij ons. Wil je schakelverf online kopen, dan kan dit bij Verfwinkel.nl.

Wat is schakelverf?

Schakelverf, wat is dat? Schakelverf wordt ook wel systeemverf genoemd. Daarnaast kunnen dekkende beitsen tot deze verfsoort worden gerekend. Dit vochtregulerende product is een één-pot-systeem. Dit houdt in dat je schakelverf kunt gebruiken voor gronden, voorlakken en aflakken. Bijkomend voordeel is dat je maar één soort verf hoeft te gebruiken.

Wanneer schakelverf gebruiken?

Schakelverf wordt voornamelijk toegepast op houtwerk buitenshuis. Het wordt vaak gebruikt voor nieuwbouw en renovatieschilderwerk. Daarnaast kun je schakelverf ook gebruiken voor ondergronden zoals schuurtjes, tuinhuisjes, tuinmeubels, kozijnen, schuttingen en houten gevelbekleding. Neerslag en dergelijken kunnen het hout niet aantasten maar vocht kan er wel uit. Bovendien is de verflaag Uv-bestendig. Schakelverven staan erom bekend gemakkelijk te verwerken te zijn en beperken de kans op houtrot en afbladderende verf. Hierdoor blijft een houten ondergrond buiten langer in goede conditie.

Kun je schakelverf verdunnen?

Ja dat kan maar in de meeste gevallen is dit niet nodig. Lees daarom altijd goed het kenmerkenblad van een product door. Ook passende producten voor verdunning zijn te vinden binnen ons uitgebreide assortiment. Vaak staat in het kenmerkenblad aangegeven welke producten je het beste kunt gebruiken om een schakelverf mee te verdunnen.

Diverse schakelverf producten verkrijgbaar

Bij Verfwinkel.nl ontdek je de beste merken van nu tegen de scherpste prijzen van dit moment. Een goed voorbeeld hiervan is deze Sigma Schakelverf Satin. Dit product is geschikt voor 4-seizoenen onderhoud, heeft een goede hechting en kantendekking, is vochtregulerend en weerbestendig. Zoek je een schakelverf op waterbasis, dan is deze Wijzonol Aqua Systeemverf iets voor jou. Dit product is vochtregulerend en blijvend elastisch. Een bekende systeemverf is deze Brantho Korrux 3-in-1 – Zijdeglans. Dit product is niet alleen weerbestendig, maar ook roestwerend. Hierdoor kun je dit product ook toepassen op staal en harde kunststoffen.

Waarom schakelverf bestellen bij Verfwinkel.nl een aanrader is

De producten die we hierboven benoemden, zijn maar een klein greepje uit ons assortiment. Ons aanbod zit vol met producten van de beste merken van dit moment. Koop je jouw producten bij Verfwinkel.nl, dan profiteer je van prijzen die tot maar liefst 50% goedkoper kunnen zijn in vergelijking met onze concurrenten. Bovendien kun je geregeld bij ons profiteren van een schakelverf aanbieding en leuke schakelverf kortingen. Wil je weten wat er mogelijk is? Bekijk dan ons aanbod en bestel gerust wat je voor jouw verfklus nodig hebt.

 1. Sikkens Rubbol EPS Thix
  Sikkens Rubbol EPS Thix
  4.2 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Cashback zomeractie!
  Sigma Schakelverf Semi Gloss
  Sigma Schakelverf Semi Gloss
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  210 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Silicon Alkyd Systeemverf
  Wijzonol Silicon Alkyd Systeemverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  118 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: