Red Cedar! Schilderen om vergrijzing te voorkomen

Red Cedar ziet er vergrijsd mooi uit, maar niet iedereen vindt grijs hout mooi. Gelukkig zijn er manieren waarop je Red Cedar kunt behandelen en vergrijzing tegen kunt gaan. Na verloop van tijd zal Western Red Cedar er vergrijsd uit komen te zien. Dit is een natuurlijk proces dat je zelfs zou kunnen versnellen, mocht je juist van een vergrijsde en verweerde look houden. Je kunt hier meer over lezen in onze blog over hout vergrijzen voor een verweerde uitstraling. Zo ziet bijvoorbeeld Red Cedar gevelbekleding er vergrijsd mooi uit. Maar wat moet je doen als Red Cedar vergrijsd helemaal niets vindt? We vertellen het je in deze blog, waarbij we je laten zien hoe je Red Cedar het beste kunt behandelen.

Cederhout schilderen met een beits

Eén van de manieren waarop je vergrijzing kunt voorkomen is door Western Red Cedar te schilderen met een beits. Een beitsproduct dat geschikt is voor deze houtsoort is deze Tenco Douglas Beits Transparant – Lariks. Dit transparante product zorgt ervoor dat de houtnerf geaccentueerd wordt en zichtbaar blijft. Dit prettig te verwerken product droogt snel, reguleert vocht, is Uv-bestendig, stoot water af en is weerbestendig. Deze buitenbeits is een milieuvriendelijke optie. Daarnaast kun je kiezen voor deze Wijzonol Transparant Tuinbeits – Grenen. Dit één-pot-systeem biedt bescherming tegen vergrijzing. Dit product is geschikt als grond-, tussen- en afwerklaag op hout.

Een andere optie uit ons assortiment is deze Remmers HK Lazuur Pine/Lariks. Je kunt kiezen voor 750 ml, 2.5 liter en 5 liter. Dit product is een drie-in-één beits die getypeerd kan worden als een beschermende en impregnerende grond-, voor- en aflak. Op natuurlijke wijze wordt niet alleen vergrijzing tegengegaan, maar er wordt ook bescherming geboden tegen neerslag, Uv-straling, schimmel, algen, vocht en wespen. Tot slot kan ervoor gekozen worden om een olie aan te brengen in plaats van een beits. Ook hiermee kan bescherming geboden worden tegen vergrijzing van Red Cedar hout. Een geschikt product is deze Hermadix Douglas Olie – Naturel. Dit impregnerende, waterafstotende en geurarme product is prettig te verwerken en kan over vergrijsde ondergronden toegepast worden.

Red Cedar schilderen dat al vergrijsd is

Je kunt vergrijzing voorkomen, maar het is ook mogelijk dat je Red Cedar al vergrijsd is. Geen probleem, want ook voor dit soort situaties is er een oplossing te vinden binnen onze webwinkel. Kies dan voor een krachtig reinigings- en glansmiddel zoals deze Owachem Owatrol Net-Trol. Dit comfortabel te gebruiken product herstelt de oorspronkelijke houtskleur, zelfs als het Red Cedar hout vergrijsd en verweerd is geraakt. De kleur wordt hersteld zonder het te ontkleuren. De houtvezels worden niet aangetast. Daarnaast wordt vuilaanslag tot in het hout aangepakt, zodat het oppervlak er weer zo goed als nieuw uit komt te zien. Het straalt als nooit tevoren. Ideaal voor cederhout onderhoud, bijvoorbeeld voor je Red Cedar gevelbekleding.

Red Cedar vergrijsd? Gebruik onze producten

Waar de één een vergrijsde en verweerde look mooi vindt voor hout, vindt de ander het helemaal niets. Gelukkig zijn er binnen ons ruime aanbod passende producten te vinden waarmee je kunt voorkomen dat je Red Cedar hout, bijvoorbeeld je Red Cedar gevelbekleding, er vergrijsd uit komt te zien. Daarnaast zijn er producten te vinden die vergrijsd hout aanpakken, zodat het er weer zo goed als nieuw uit komt te zien. Pak jouw vergrijsde Red Cedar hout nu aan en bestel wat je nodig hebt bij Verfwinkel.nl.  

 1. Tenco Douglas Beits Transparant - Lariks
  Tenco Douglas Beits Transparant - Lariks
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Hermadix Douglas Olie - Naturel
  Hermadix Douglas Olie - Naturel
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  46 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Remmers HK Lazuur 3in1 plus - Pine Lariks - Beits
  Remmers HK Lazuur 3in1 plus - Pine Lariks - Beits
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: