Picknicktafel verven of beitsen: zo doe je dat!

Van plan om een picknicktafel te verven of een picknicktafel te beitsen? Wil je een houten picknicktafel opknappen, dan is zowel verven als beitsen een optie. Kies je voor het verven van een picknicktafel, dan breng je een lak aan die zorgt voor een toplaag op de tafel. De houtnerven zijn dan niet meer te zien. Ga je een picknicktafel onderhouden door deze tafel te beitsen, dan blijft de houtnerf wel zichtbaar. Dankzij de bescherming tegen Uv-stralen en de vochtregulerende eigenschappen van een beits, weet je zeker dat dit tuinmeubelstuk beschermd wordt tegen alle weerselementen buiten. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het onderhoud van een picknicktafel.

Welke verf voor een picknicktafel kies ik?

Kies je ervoor om een picknicktafel te verven, dan ga je op zoek naar een passende buitenlak. Deze buitenlak dient geschikt te zijn voor tuinhout en daarnaast is het van belang dat bescherming geboden wordt tegen de weersomstandigheden buiten. Een goed product dat hieraan voldoet is deze Sigma Schakelverf Satin. Deze buitenlak is geschikt voor 4-seizoenen onderhoud. Je kunt je picknicktafel ook schilderen met behulp van deze Sikkens Rubbol BL Ventura Satin. Groot voordeel van dit één-pot-systeem voor buiten is dat dit product bescherming van de ondergrond combineert met een ademend vermogen. Je hebt de keuze uit meerdere kleuren, waarbij een picknicktafel zwart verven een mogelijkheid is.

Daarnaast is een picknicktafel beitsen een optie. Binnen ons assortiment zijn genoeg beitsen voor tuinmeubels te vinden die geschikt zijn voor het onderhoud van een houten picknicktafel. Bovendien heb je de keuze uit diverse kleuren. Je kunt onder meer een picknicktafel zwart beitsen. Zo zijn er nog veel meer kleuren mogelijk waarmee je jouw picknicktafel kunt opknappen. Behoud je graag de natuurlijke look van de picknicktafel optimaal? Dan is deze Cetabever Tuinmeubelbeits Natuurlijk Effect iets voor jou. Andere goede opties voor het onderhoud van picknicktafels of een oude picknicktafel opknappen zijn deze Hermadix Hardhoutbeits (ook verkrijgbaar in andere hoeveelheden) en deze Sikkens Cetol HLS Plus.

Picknicktafel onderhoud: hoe voer je dit uit?

Een picknicktafel verven pak je net wat anders aan dan een picknicktafel beitsen. Het voordeel van beitsen, zelfs als het gaat om een geïmpregneerde picknicktafel beitsen, is het feit dat je geen grondverf of primer hoeft aan te brengen vooraf. Dit product trekt zelf in het hout en beschermt de ondergrond. Verder werkt het beitsen van een picknicktafel en een houten picknicktafel schilderen ongeveer hetzelfde. Je begint met een aantal voorbereidende stappen, zoals het schoonmaken en ontvetten van de picknicktafel. Daarna schuur je de tafel. Dit doe je om het hout wat ruwer te maken, wat de hechting van de verf of beits verbetert. In het geval van beits kun je, na het stofvrij maken van de picknicktafel, de ondergrond gaan beitsen. Ga je een picknicktafel verven, dan dien je eerst grondverf aan te brengen. Buiten kan het nodig zijn om twee grondlagen aan te brengen. Schuur na het aanbrengen van de grondlaag de tafel nog een keer op, waarna je de toplaag aanbrengt.

Picknicktafel verven of beitsen? De juiste producten bestel je hier

Binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl zijn zowel producten te vinden die je kunt gebruiken om een picknicktafel te verven als dat er producten te vinden zijn die je in kunt zetten als je een picknicktafel gaat beitsen. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht als je op zoek bent naar passende benodigdheden, van kwasten en rollers tot aan ontvetproducten. Plan jouw verfklus in en shop nu bij Verfwinkel.nl.

Lees ook: