Oud roze muurverf combineren met jouw interieur

Er zijn meerdere redenen waarom oud roze muurverf het zo goed doet. Ten eerste is het niet onbelangrijk dat oud roze verf er van zichzelf goed uitziet. Oud roze is een mooie kleur met een eigen uitstraling. Deze kleur ontstaat door blauw, rood en ivoor te mengen. Daarnaast kun je oud roze muurverf combineren met vele kleuren, maar je kunt ook oud roze combineren met je interieur. Het past binnen diverse woonstijlen. Kies jij ook voor een oud roze muur?

In dit kleurenblog vertellen we je meer over muurverf in het oud roze. Ten eerste gaan we in op de verschillende soorten oud roze waarin je jouw verf kunt laten mengen. Binnen meerdere kleurcollecties zijn varianten van de tint oud roze te vinden. Daarnaast laten we je zien met welke andere tinten oud roze muurverf zoal samengaat. Ook laten we je zien in welke ruimtes binnen je woning je deze tint kunt toepassen. Tot slot vertellen we je meer over de producten die je in deze kleur kunt laten mengen, zoals Flexa oud roze muurverf en Histor oud roze muurverf.

Oud roze RAL

Het meest gebruikte en bekendste coderingssysteem voor de kleuren van verf en andere coatings is het RAL systeem. De populairste RAL kleurcollectie is de RAL Classic collectie. Binnen deze collectie is er een RAL kleur met oud roze als naam. De oud roze kleurcode is RAL 3014. Je kunt diverse verfproducten in deze kleur laten mengen. Ga naar de pagina van het product dat je wilt bestellen.

Selecteer de hoeveelheid die je nodig hebt, waarna je met behulp van de online kleurenwaaier de kleurcode van oud roze kunt opzoeken en kunt selecteren als kleur voor jouw verf. Vervolgens kun je het product bestellen. Wij zorgen ervoor dat de verf in de door jou gewenste kleur gemengd wordt met behulp van onze kleurenpasta’s van een hoge kwaliteit. De oud roze kleur komt optimaal uit de verf, of je nu kiest voor oud roze verf voor de kinderkamer of een oud roze muur in de woonkamer. Wil je vooraf checken of oud roze muurverf de kleur is voor jou? Deze tint wordt het meest natuurgetrouw weergegeven in een RAL Kleurenwaaier K5 of een RAL Kleurenwaaier K7.

Oud roze binnen andere kleurcollecties

De RAL Classic collectie is niet de enige kleurcollectie waar je een variant van oud roze kunt ontdekken. Zo kun je ook bij Flexa voor een oude roze kleur terecht. Eén variant van oud roze van Flexa behoort tot de Strak op de Muur kleurcollectie. Als je wilt weten hoe deze kleur er bij jou op de muur uit zou komen te zien, dan kies je voor deze Flexa Strak op de Muur Tester Oudroze 30 ml. Maar dit is niet de enige Flexa muurverf in het oud roze. Je kunt ook kiezen voor Mild Plum van Flexa, ook wel bekend als Dusty Pink van Flexa. Dusty Pink muurverf is de Engelse benaming voor Mild Plum. Deze donker oud roze verf is wellicht de perfecte oud roze voor jouw kamer. Ook Terra pink uit de Vestingh LAB Colour collectie is een populaire oudroze kleur.

Nu hebben we nog steeds niet alle varianten van oud roze gehad waarin je jouw muurverf bij ons kunt laten mengen. Een andere populaire optie is oud roze uit de Gamma Flowpacks 2012 collectie. De kleurcode hiervan is GN 039-10. Deze tint levert je licht oud roze muurverf op. Bij het kleurenpalet van deze oud roze tint ligt de nadruk wat meer op het roze. Daarnaast heeft Histor meerdere oud roze kleuren binnen hun Ready Mixed collectie en Colour Collection. Goede voorbeelden hiervan zijn 484 oudroze, 1484 oudroze en 2484 oudroze. Tot slot zijn er nog twee oud roze varianten te ontdekken binnen de Praxis Kleurenwand 2018 kleurcollectie. Hierbij gaat het om oudroze (Perfection) en oudroze (Flexa). Al deze kleuren zijn terug te vinden binnen de online kleurenwaaier van onze webshop. Wij maken verf in het oud roze mogelijk.

Oud roze muurverf combineren met andere kleuren

Eén van de redenen waarom oud roze muurverf zo populair is op dit moment, is het feit dat je oud roze met uiteenlopende kleuren kunt combineren. Zo kun je groen en roze combineren binnen je interieur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een oud roze muur en meubels met groene bekleding, of andersom. Er zijn diverse varianten waar je voor kunt kiezen als je oud roze met groen wilt combineren, bijvoorbeeld olijfgroen of smaragdgroen.

Wil je een wat meer neutrale uitstraling, dan gaan oud roze en wit uitstekend met elkaar samen. Hierbij zou je kunnen kiezen voor vintage roze muurverf. In de slaapkamer gaan oud roze en grijs prima samen. De twee kleuren vullen elkaar goed aan en zorgen voor een ontspannende omgeving waar je optimaal tot rust kunt komen. Een oud roze slaapkamer is sowieso een aanrader voor iedereen die wat meer rust wil creëren binnen dit vertrek.

Oud roze muur in de woonkamer en meer: waar pas je oud roze toe?

Oud roze is een kleur die je op verschillende plaatsen binnen je woning kan toepassen, of je nu kiest voor Flexa muurverf in het oud roze of een ander merk. Zo wordt geregeld gekozen voor oud roze in de woonkamer. Oud roze is een tint met een rustige en fijne uitstraling. De woonkamer is bij uitstek een plek waar je tot rust wil komen. Vele varianten van oud roze zijn geschikt voor dit vertrek, waaronder vintage roze. Daarnaast kun je kiezen voor oud roze van Flexa in de slaapkamer. De rustgevende uitstraling draagt bij aan een verbeterde nachtrust. Om deze reden kiezen veel ouders voor een oud roze muur in de kinderkamer. Tot slot willen we een lans breken voor een oud roze keuken.

Oud rose verf: welke producten zijn in deze kleur verkrijgbaar?

Er zijn gigantisch veel producten die je in het oud roze kunt laten mengen. Neem gerust een kijkje binnen ons muurverf aanbod en ontdek zelf welke opties je hebt. Aangezien deze meerdere varianten van oud roze binnen hun kleurcollecties hebben, is oud roze muurverf van Flexa een logische keuze. Je kunt hierbij onder meer kiezen voor deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat of deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat. Ook van andere merken zijn er genoeg uitstekende producten die je in het oud roze kunt laten mengen. Goede voorbeelden hiervan zijn onder meer deze Sikkens Alphatex SF Mat – Muurverf, deze Sigma Sigmapearl Clean Matt – Muurverf, deze Sigma Sigmatin DGL Matt – Muurverf en deze Wijzonol Muurverf Extra Mat. Bekijk zelf de mogelijkheden en bestel jouw muurverf bij Verfwinkel.nl.

 1. Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  107 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Extreem mat!
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Alphatex SF Mat - Muurverf
  Sikkens Alphatex SF Mat - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  81 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  57 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: