Meubels verven: doe inspiratie op bij ons

Meubels verven is één van de beste manieren waarop je de gehele look van een meubelstuk kunt veranderen. Zelfs oude meubelstukken kun je een tweede leven geven door ze van een lik verf te voorzien. Binnen ons assortiment vind je alles wat je nodig hebt om je meubels te verven. Er is veel mogelijk op dit vlak. Op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder.

Meubels verven: hoe bereid je dit voor?

Of je nu eiken meubels of teakhouten meubels gaat verven en of je dan meubellak gebruikt of krijtverf: het belang van een goede voorbereiding moet je niet onderschatten. Dit geldt voor elke verfklus, dus ook wanneer je deze taak op je neemt. Als eerste maak je de te bewerken meubelstukken grondig schoon door het geheel goed te ontvetten. Hierna kun je het meubelstuk schuren. Meubels verven zonder schuren is geen aanrader. Zowel kaal hout als hout met schilderwerk dien je altijd op te schuren. Ontdoe de meubels van stof. Hierna kun je beginnen met je klus.

Meubels verven met krijtverf

Wat is er allemaal mogelijk op dit moment? We zetten het hier voor je op een rij. Krijtverf is op dit moment enorm geliefd. Het kan voor veel toepassingen gebruikt worden, waaronder het schilderen van meubels. Binnen ons assortiment kun je ook krijtverf voor meubels ontdekken. Deze verfsoort heeft een poedermatte uitstraling en beschikt hierdoor over een look die geen enkele andere variant heeft. Een goed voorbeeld hiervan is Wijzonol Matlak - Terpentineverdunbaar, Wijzonol Matlak - Waterverdunbaar,Histor One Krijtverf en de Painting the Past Eggshell. De dekking is uitstekend van nature, waardoor het veelal niet nodig is om eerst een primer aan te brengen. Meubels verven met krijtverf wordt nog leuker dankzij Verfwinkel.nl. Bij ons kun je namelijk de verf laten mengen in de kleur die jij voor ogen hebt.

Meubels grey wash verven

Een andere methode die je kunt toepassen is grey wash. Hiervoor heb je ook krijtverf nodig, maar deze verf verdun je eerst om dit effect te bewerkstelligen. Als je dit teveel moeite vind kies je voor een greywash-beits. Het mooie aan grey wash schilderen is dat je zelf in controle bent over het effect. In welke mate je de verf aanbrengt heeft invloed op het eindresultaat. Daarnaast is het mogelijk om meerdere lagen van deze verf toe te passen voor een uniek effect. Zoals de naam al aangeeft, kun je voor grey wash het beste een krijtverf met een grijze tint gebruiken.

Meubels white wash verven

Meubels en krijtverf zijn een gouden combinatie. Je kunt meubels namelijk ook van een kleur voorzien en er tegelijkertijd voor zorgen dat het onderliggende hout nog zichtbaar is. Dit is mogelijk aan de hand van white wash. Hierbij verdun je de krijtverf dermate dat er alleen een dunne laag kleurpigment op het meubelstuk aanwezig is. Je kunt hierbij kiezen voor een witte kleur, maar in feite kun je een wash effect bewerkstelligen aan de hand van iedere kleur krijtverf. Als je dus een blue wash of een yellow wash wilt, heb je deze optie. Wil je white wash die je meteen kunt gebruiken kies dan voor een whitewash-beits.

Meubels zwart verven

De laatste jaren zijn felle kleuren in. Des te verrassender is het dat zwart een comeback aan het maken is als kleur voor meubelstukken. Dit komt doordat een zwarte kleur een mooi accent kan vormen binnen je interieur. Bovendien past zwart bij vele soorten hout. Je kunt eiken meubels zwart verven, maar ook gelamineerde meubels zwart verven behoort tot de mogelijkheden. Vaak zul je een meubelstuk eerst in de grondverf moeten zetten zodat de verf optimaal kan hechten aan de ondergrond. Hierna kun je de verf aanbrengen. Vergeet niet de oppervlakken waar je geen verf op wilt krijgen af te dekken. Wil je nog meer inspiratie op doen? Kijk dan gerust rond in onze webshop via Verfwinkel.nl!

  1. Sigma S2U Nova Matt
    Sigma S2U Nova Matt
    4.9 out of five star rating on Trustpilot
    118 reviews
    Vanaf Adviesprijs
  2. Flexa Pure Lak Mat
    Flexa Pure Lak Mat
    4.7 out of five star rating on Trustpilot
    29 reviews
    Vanaf Adviesprijs

Lees ook: