Metallic muurverf is een winnaar. Goud, zilver én brons

Wil je echt eens wat anders op je muren, dan is metallic muurverf een interessante optie. Deze verfsoort bevat kleine deeltjes die licht kunnen reflecteren. Dankzij de glinstering heeft metallic muurverf een ongeëvenaarde uitstraling. Het mooie aan deze look is bovendien dat het gedurende dag verandert, afhankelijk van hoe het licht hierop valt. Het houdt de uitstraling aangenaam speels.

In deze kleurblog vertellen we je meer over metallic muurverf. Hierbij gaan we dieper in op welke kleuren mogelijk zijn en met welke tinten metallic muurverf te combineren valt. Ook vertellen we je meer over de ruimtes waarvoor deze verf geschikt is, welke varianten verkrijgbaar zijn, welke producten het goed doen onder onze klanten en hoe je metallic muurverf precies aanbrengt.

Metallic muurverf kleuren

Metallic is van zichzelf geen specifieke kleur. Het is ook geen glansgraad, hoewel het wel zijn eigen uitstraling heeft. De kleine deeltjes in de verf reflecteren licht, wat een unieke glinstering oplevert. Het zijn deze deeltjes die een verf metallic maken, en dus niet een specifieke kleur of glansgraad. Het voordeel hiervan is dat je metallic muurverf in allerlei kleuren kunt laten mengen. Een aantal mogelijkheden op het gebied van metallic verf kleuren zetten we hieronder voor je op een rij:

 • Muurverf goud metallic
 • Metallic muurverf rose goud
 • Metallic muurverf zilver
 • Metallic muurverf brons
 • Metallic muurverf koper
 • Metallic muurverf grijs
 • Donkergrijs metallic verf

De kleuren van de medailles van de Olympische Spelen zijn dus mogelijk: metallic muurverf goud, metallic muurverf zilver en metallic verf brons. Op de pagina van ieder product kun je bekijken wat de mogelijkheden zijn qua kleuren. Eerst selecteer je een hoeveelheid, waarna je via de online kleurenwaaier kunt bekijken wat je opties zijn. Bij de meeste producten kun je kiezen voor tinten uit de eigen metallic kleurencollectie. Kies je voor een product van Sigma, dan kun je kiezen voor een Sigma Metallic kleur. Kies je voor een product van Histor, dan heb je de keuze uit meerdere Histor Metallic kleuren. Goed om te weten als je een muur metallic gaat verven.

Met welke kleuren kun je metallic verf combineren?

De mogelijke combinaties hangen sterk af van de kleur die je kiest voor je metallic verf. Laten we zeggen dat je kiest voor een donkere tint, bijvoorbeeld zwart, grijs of antraciet. Dit geeft een ruimte meer pit, maar een donkerdere kleur moet wel ietwat geneutraliseerd worden. Dit kan met een zachte kleur, bijvoorbeeld oudroze. Een ander goed metallic muurverf voorbeeld is metallic goud muurverf. Omdat goud extravert is qua uitstraling, doe je er goed aan om het te combineren met een neutrale tint. Goud gaat goed samen met wit, zwart, bruin, blauw en diverse pasteltinten.

Voor welke ruimtes is muurverf metallic geschikt?

Door de reflecterende deeltjes is metallic muurverf met uitstek geschikt voor de woonkamer. Vooral bij woningen met meerdere ramen, waar de lichtinval gedurende de dag verandert, levert metallic muurverf een oogstrelend effect op. De look blijft speels, omdat de lichtinval ervoor zorgt dat de muur continu een net wat andere uitstraling heeft. Het zorgt ervoor dat dit vertrek levendig blijft. Alhoewel metallic muurverf op alle wanden en plafonds van een ruimte toegepast kan worden, zien we in de praktijk dat deze verfsoort vooral gebruikt wordt om accenten te leggen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van een accentmuur. Metallic muurverf is ook geschikt voor de slaapkamer, om het een luxe uitstraling te geven.

Metallic verf in allerlei varianten

Hoewel de nadruk van dit kleurblog ligt op metallic muurverf, is verf met een metallic uitstraling ook in andere varianten verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een metallic lak. Een goed voorbeeld hiervan is metallic verf voor meubels. Maar ook voor andere toepassingen is passende metallic verf te vinden binnen ons aanbod. Zo zijn er onder meer metallic verfproducten voor kozijnen, deuren, kunststof en non-ferro metalen. Je hebt dus veel meer opties dan alleen maar metallic muurverf.

Welke metal look verf kies jij?

Metallic muurverf is er in allerlei soorten en maten bij Verfwinkel.nl. Een populaire optie van dit moment is deze Sigma Sigmulto Metallic Satin. Ook Flexa Creations Muurverf Metallic doet het goed onder onze klanten, onder meer vanwege de mooie Flexa Metallic kleuren waar je uit kunt kiezen. Daarnaast is deze Histor My Color Muurverf – Metallic populair op dit moment. Onze verfspecialisten vinden ook de producten uit de Avis Aqua Metallic lijn aanrader. Hierbij kun je kiezen voor goud, zilver en brons. Tot slot vinden we deze Sikkens Alpha Metallic – Muurverf een uitstekende optie.

Hoe breng je metallic verf op de muur aan?

Bij metallic muurverf moet je op een aantal zaken letten als je het aanbrengt. In grote lijnen werkt dit hetzelfde als het aanbrengen van normale muurverf. Je begint met dezelfde voorbereidingen, bijvoorbeeld het afplakken van de randen en het stofvrij maken van de ondergrond. Bij een zuigende muur is het aanbrengen van een voorstrijkmiddel een aanrader.

Pas je metallic muurverf toe, dan kun je het beste in één richting werken voor het mooiste effect. Hiervoor kun je een kwast en roller gebruiken. Daarnaast zul je tijdens het verven de metallic muurverf moeten blijven roeren. Zo voorkom je dat de kleine reflecterende deeltjes naar de bodem zakken en niet goed in de verf verspreid zitten. Je zult minimaal twee lagen aan moeten brengen. Ook raden we je aan om in daglicht te werken. Zo kun je meteen het effect van de metallic muurverf waarnemen en, waar nodig, aanpassen op jouw voorkeuren.

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor My color Muurverf - Metallic
  Histor My color Muurverf - Metallic
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Creations Muurverf Metallic
  Flexa Creations Muurverf Metallic
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Alpha Metallic - Muurverf
  Sikkens Alpha Metallic - Muurverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: