Kun je het beste multiplex beitsen of lakken?

Moet je multiplex beitsen of lakken: het is een vraag die geregeld aan ons gesteld wordt. Beide opties zijn mogelijk, maar één optie is beter dan de andere. Welk alternatief beter is, beantwoorden we hieronder. In deze blog ligt de focus op multiplex beitsen. Wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Is multiplex beitsen een betere optie dan multiplex lakken? Wat zijn de mogelijkheden als je kiest voor multiplex beitsen? Op al deze vragen krijg je antwoord in deze blog. Of je nu een beits of een lak nodig hebt, je koopt alles wat je nodig hebt voor je verfklus bij onze online winkel.

Waarom zou je multiplex beitsen?

Een houtsoort beits je zodat deze ondergrond beschermd wordt. Vooral voor houten oppervlakken buiten wordt beits vaak gebruikt. Dat betekent overigens niet dat er geen beitsen voor binnen zijn. Ook binnenbeits is terug te vinden binnen ons uitgebreide assortiment. Hout is van nature een kwetsbare ondergrond. Buiten is dit helemaal het geval, onder meer dankzij externe omstandigheden zoals regen of de UV stralen van een felle zon. Maar ook binnen kan hout negatief aangetast worden door vocht. Dit kan leiden tot schimmelplekken en houtrot. Dat wil je logischerwijs het liefst voorkomen.

Het beitsen van hout biedt bescherming tegen deze factoren. Onderhouden met beits verlengt de levensduur significant. Bovendien laat een beits het hout er weer goed uitzien. Je kunt kiezen voor een dekkende beits, waarbij multiplex zwart beitsen een optie is. Maar ook een transparante beits is een mogelijkheid. Bij een transparante beits behoud je de natuurlijke look van het hout. Het is aan jou wat je voorkeur heeft.

Is multiplex beitsen de beste optie?

Multiplex beitsen is een mogelijkheid, maar is het ook het beste alternatief om voor te kiezen? Wij zijn van mening dat je multiplex beter kunt lakken. Beitsen zijn gemaakt voor massief houten ondergronden. Dergelijke houten werken: ze zetten uit en krimpen. Plaatmaterialen zoals MDF en multiplex hebben hier geen last van. Daarnaast tref je multiplex ondergronden vooral binnenshuis aan. Dit houdt in dat er geen extra bescherming tegen weersomstandigheden geboden hoeft te worden. Lakken bieden genoeg bescherming voor omgevingen binnen. Daarom biedt een lak de beste bescherming aan multiplex platen.

Kun je multiplex beitsen?

Hoewel multiplex lakken de beste optie is, betekent dit niet dat je er niet voor kunt om de multiplex platen alsnog te beitsen. Multiplex kan gemaakt zijn van diverse houtsoorten. Het goede nieuws is: beits kun je gebruiken op al deze houtsoorten. Zo kun je populieren multiplex beitsen, hardhout multiplex beitsen of berken multiplex beitsen. De grote oppervlakken zijn het eenvoudigst om te voorzien van een beits. Maar als je bijvoorbeeld van berken multiplex de zijkanten moet beitsen, zul je merken dat je meer beits nodig hebt.

Bestel jouw multiplex beits bij Verfwinkel.nl

Bij Verfwinkel.nl tref je een groot assortiment aan beitsen aan. Bij ons kun je terecht voor zowel transparante beitsen als dekkende beitsen. Hierbij heb je de keuze uit een aantal van de beste merken van dit moment, zoals Sigma, Sikkens en Cetabever. Bestel je jouw beitsen bij ons, dan profiteer je van prijzen die tot wel 50% goedkoper zijn in vergelijking met andere aanbieders. Doe daarom je aankopen bij Verfwinkel.nl als je van plan bent om multiplex te beitsen. Neem gerust een kijkje binnen onze webshop om de mogelijkheden te bekijken.

 1. Tenco Randsealer - Kleurloos
  Tenco Randsealer - Kleurloos
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  38 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Aqua Zijdeglans
  Wijzonol Aqua Zijdeglans
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: