Kun je elke soort schouw verven?

Als je jouw schouw van een nieuwe look wilt voorzien, is een schouw verven een prima optie. Een schouw kan van diverse soorten materialen gemaakt zijn. Wie weet moet je wel een kalkzandsteen schouw verven, een bakstenen schouw verven, een gemetste schouw verven of een houten schouw verven. Deze materialen vereisen elk zo hun eigen aanpak als ze van verf voorzien moeten worden. Hieronder vertellen we je meer over het verven van verschillende soorten schouwen.

Kan ik een schouw van baksteen schilderen?

Het verven van een schouw van baksteen is een relatief eenvoudige klus. Als de bakstenen pas nieuw geplaatst zijn, moet je minimaal een maand wachten voordat de schouw geverfd kan worden. Als er geverfd kan worden, voer je ten eerste enkele voorbereidingen uit. Maak je schouw goed schoon en ontvet het geheel. Repareer aanwezige beschadigingen met behulp van een vulmiddel. Dit kan eventueel ook nog nadat de grondverf is aangebracht. Maak de boel nogmaals grondig schoon, waarna de grondlaag geplaatst kan worden. Dit laat je drogen, waarna je vervolgens de toplaag aanbrengt. Breng hiervan minimaal twee lagen aan. Hiervoor kun gebruik maken van een watergedragen muurverf.

Schouw verven tips

Het mooie aan het verven van een schouw is dat je meerdere kanten op kan gaan. Een goed voorbeeld hiervan is je schouw zwart verven. Als je woonkamer al meerdere donkere tinten bevat, is het zwart verven van een schouw een goede manier om dit onderdeel van je woonkamer beter te laten passen bij de rest van de kleuren. Maar je kunt een zwarte kleur ook gebruiken als je schouw omgeven wordt door lichtere tinten. In dat geval plaats je een mooi contrasterend accent op je schouw. Een ander belangrijk aandachtspunt is de warmte van je schouw. Als je schouw erg warm wordt, kan het een goed idee zijn om hittebestendige verf te gebruiken. Zorg er daarnaast voor dat je verwarming niet aan staat als je gaat schilderen. Anders droogt de verf te snel, met alle gevolgen van dien.

Schouw verven? Doe je aankopen bij Verfwinkel.nl

Alles om je schouw te schilderen vind je bij Verfwinkel.nl. Niet alleen kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogstaande verf, maar je bestelt via onze webshop ook eenvoudig en snel alle benodigdheden die je tijdens het verven van een schouw kunt gebruiken. Je kunt bij ons je verf laten mengen in iedere kleur. Ontdek zelf de mogelijkheden.

 1. Alabastine Extra Allesvuller Steen
  Alabastine Extra Allesvuller Steen
  3 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  43 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: