Keukenkastjes verven

Uitgekeken op je keuken? Droomhuis gekocht, maar de keuken is het net niet? Toe aan een nieuwe keuken maar geen budget voor een volledig nieuwe keuken? Schilder je keukenkastjes dan in je favoriete kleur met Histor Perfect Finish Keukenkastjes verf.

De keukenkastjes verf van Histor is vlek- en vetbestendig. Daardoor kunnen de met passie kokende koks en de helpende kinderhandjes helemaal los gaan in de keuken, want eenmaal uitgehard is de Histor Perfect Finish Keukenkastjes lak gemakkelijk schoon te maken. Doekje erover ... klaar!
Verder is deze verf kras- en slijtvast dus ook de keukens waar volop in geleefd wordt kunnen zonder problemen omgetoverd worden tot een prachtige en praktische ruimte. Histor Clean op de muren, Histor Perfect Finish Keukenkastjes lak op de keukenkastjes en je keuken is weer als nieuw.

Maak je keuken weer als nieuw

Hoe dan? In dit stappenplan lees je hoe jij je keuken omtovert tot een nieuwe keuken. Dit kan ook nog eens in je favoriete kleur want Histor Perfect Finish Keukenkastjes is in vrijwel elke kleur te mengen.

1. Verwijder knopjes, handvaten, scharnieren e.d of plak deze af met schilderstape.
2. Het allerbelangrijkste is dat de ondergrond goed vetvrij is! Zeker in de keuken kunnen de kastjes viezer zijn dan ze lijken. Het is dan ook heel belangrijk om de keukenkastjes te ontvetten met een geschikte ontvetter. Denk hierbij dan aan bv. St. Marc, Universol of Histor Perfect Finish ontvetter.
3. Schuren, oneffenheden bijwerken, en weer schuren. (de ondergrond moet egaal en volledig mat geschuurd zijn)
4. Met een geschikte grondverf zet je de keukenkastjes in de 1e verflaag. Werk netjes en zorgvuldig en hou de droogtijd in acht. Heb je een houten keuken dan kun je Histor Perfect Finish Grondverf gebruiken. Voor een keukenkastje met folie is het van belang dat de folie goed vastzit, foliedeurtjes zijn te schilderen met een primer zoals Allgrund of Hechtprimer.
5. Eventuele oneffenheden wegschuren met een fijn schuurpapier of schuurmatje.
6. Nu kan de 1e laag Histor Perfect Finish Keukenkastjes aangebracht worden. Dit kan met een roller, maar een kwastje voor de randjes is wel heel fijn.Bij paneeldeurtjes schilder je eerst de dieper gelegen plaatsen en daarna de grote platte vlakken.
7. Nadat de 1e laag goed gedraaog dis breng je de 2e laag keukenkastjes verf aan en is je keuken alweer bijna volledig nieuw.
8. Het enige dat nog ontbreekt is alles zeer goed te laten drogen en weer terug monteren. 

Hou er rekening mee dat Histor Perfect Finish Keukenkastjes Verf ongeveer één week nodig heeft om volledig uit te harden en belastbaar te zijn.

 1. Histor Perfect Finish Grondverf
  Histor Perfect Finish Grondverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Normale prijs
 2. Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Mat
  Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Mat
  3.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Normale prijs
 3. Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Zijdeglans
  Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Zijdeglans
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Normale prijs
 4. Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Hoogglans
  Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Hoogglans
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Normale prijs

Lees ook: