Keukenkastjes verven: De beste verf en tips!

Van plan om de keukenkastjes te verven? Het is goed mogelijk dat je uitgekeken bent op je huidige keuken, maar dat je geen budget hebt voor een volledig nieuwe keuken. Of wellicht heb je jouw droomhuis gekocht, maar is de keuken het net niet. Nieuwe verf op de keukenkastjes is een goede oplossing voor dit probleem. Hiermee voorzie je jouw keuken van een nieuwe, frisse look. Zo maak je de keuken meer eigen en bovendien ben je niet zo veel geld kwijt als wanneer je een geheel nieuwe keuken zou laten plaatsen. In deze blog vertellen we je meer over je keukenkastjes schilderen. Hierbij laten we je zien hoe je een keukenkast schilderen het beste aan kunt pakken, wat de beste verf voor keukenkastjes is en we geven je een aantal handige tips.

Wat is de beste verf voor keukenkastjes?

Welke verf op keukenkastjes ga je toepassen? Bij Verfwinkel.nl heb je de keuze uit meerdere keukenkast verf producten. Hiermee kun je onder meer gelamineerde keukenkastjes verven, keukenkastjes verven van MDF, keukenkastjes verven van fineer, kunststof keukenkastjes verven en nog veel meer. Een goede verf voor keukenkastjes is deze Histor Perfect Finish Keukenkastjes. Deze keukenkastjes verf van Histor is vlek- en vetbestendig. Daardoor kunnen de met passie kokende koks en de helpende kinderhandjes helemaal los gaan in de keuken, want eenmaal uitgehard is de Histor Perfect Finish Keukenkastjes lak gemakkelijk schoon te maken. Doekje erover en klaar is kees.

Verder is deze verf kras- en slijtvast, dus ook de keukens waar volop in geleefd wordt kunnen zonder problemen omgetoverd worden tot een prachtige en praktische ruimte. Histor Monodek Clean op de muren, Histor Perfect Finish Keukenkastjes lak op de keukenkastjes en je keuken is weer als nieuw. Deze lak is overigens in diverse glansgraden verkrijgbaar: naast zijdeglans is er mat en hoogglans.

Flexa keukenkastjes verf

Naast Histor keukenkastjes verf kun je kiezen voor keukenkastjes verf van Flexa. Ook deze Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten behoort tot de beste verf voor keukenkastjes van dit moment. Dit Flexa product voor keukenkastjes is eenvoudig aan te brengen, extra sterk, gebruiksklaar, goed reinigbaar en kras-, stoot- en slijtvast. Je kunt met dit product diverse soorten keukenkastjes verven, waaronder MDF keukenkastjes verven. Bovendien heb je de keuze uit allerlei kleuren om deze Flexa keukenkastjes verf in te laten mengen. Bestel jouw verf bij Verfwinkel.nl en profiteer van een mooie Flexa keukenkastjes verf aanbieding.

Keukendeurtjes verven: maak je keuken weer als nieuw

Hoe pak je keukenkastjes verven aan? In dit stappenplan lees je hoe jij je keuken omtovert tot een nieuwe keuken. Dit kan ook nog eens in je favoriete kleur, want zowel Histor Perfect Finish Keukenkastjes als Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten zijn in vrijwel elke kleur te mengen.

 1. Verwijder knopjes, handvaten, scharnieren en dergelijke of plak ze af met schilderstape.
 2. Het allerbelangrijkste is dat de ondergrond goed vetvrij is. Zeker in de keuken kunnen de kastjes viezer zijn dan ze lijken. Het is dan ook heel belangrijk om de keukenkastjes te ontvetten met een geschikte ontvetter. Denk hierbij aan bijvoorbeeld St. Marc, Universol of Histor Perfect Finish ontvetter.
 3. Schuren, oneffenheden bijwerken en weer schuren. De ondergrond moet egaal en volledig mat geschuurd zijn.
 4. Met een geschikte grondverf zet je de keukenkastjes in de eerste verflaag. Werk netjes en zorgvuldig en hou de droogtijd in acht. Heb je een houten keuken, dan kun je Histor Perfect Finish Grondverf gebruiken. Als er een folie-laag op de kastjes zit zul je deze eerst moeten verwijderen voordat je gaat schilderen.
 5. Eventuele oneffenheden wegschuren met een fijn schuurpapier of schuurmatje.
 6. Nu kan de eerste laag Histor Perfect Finish Keukenkastjes of Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten aangebracht worden. Dit kan met een roller en voor de randjes is een kwastje erg handig. Bij paneeldeurtjes schilder je eerst de dieper gelegen plaatsen en daarna de grote platte vlakken.
 7. Nadat de eerste laag goed heeft kunnen drogen, breng je de tweede laag keukenkastjes verf aan en is je keuken alweer bijna volledig nieuw.
 8. Het enige dat nog ontbreekt is alles zeer goed te laten drogen en weer terug te monteren. Hou er rekening mee dat Histor Perfect Finish Keukenkastjes Verf ongeveer één week nodig heeft om volledig uit te harden en belastbaar te zijn. Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten is na vier dagen compleet uitgehard.

Met behulp van dit stappenplan is keukenkastjes verven simpeler dan ooit. Alle producten die je voor deze klus nodig hebt, bestel je bij Verfwinkel.nl.

 1. Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten - Zijdeglans
  Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten - Zijdeglans
  5 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Mat
  Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Mat
  3.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Zijdeglans
  Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Zijdeglans
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Hoogglans
  Histor Perfect Finish Keukenkastjes - Hoogglans
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: