Keralit en Werzalit schilderen: Is dat een goed idee?

Geregeld wordt aan onze verfspecialisten gevraagd of Keralit schilderen en Werzalit schilderen mogelijk is. Deze twee soorten gevelbekleding zijn populaire opties voor zowel nieuwbouw als renovaties. Vaak kun je deze panelen op kleur bestellen. Maar wellicht wil je de panelen onderhouden of van een nieuwe kleur voorzien. Is dit een optie? Kun je Werzalit en Keralit verven? In deze blog vertellen we je er meer over. We vertellen je ten eerste meer over deze twee soorten gevelbekleding, waarna we je laten zien of Werzalit en Keralit schilderen tot de mogelijkheden behoort.

Wat zijn Keralit en Werzalit?

Keralit en Werzalit zijn beide producten die gebruikt kunnen worden als gevelbekleding. Keralit is van kunststof gemaakt en wordt vaak ter vervanging van hout in de bouw toegepast. Hierbij wordt een mix van verschillende duurzame kunststoffen gebruikt. Daarnaast beschikt Keralit over een Uv-bestendige toplaag. De combinatie hiervan zorgt ervoor dat deze panelen bestand zijn tegen zowel de felle zon als neerslag en wind. Keralit is bijzonder sterk. Het kan wel tegen een stootje. Uitzetten en krimpen doen de panelen maar minimaal. Het is een vaak gekozen optie voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Ook Werzalit is een type gevelbekleding, maar dan gemaakt van hout. Specifiek wordt hierbij gebruik gemaakt van versnipperd grenenhout en beukenhout. Werzalit gevelbekleding is weerbestendig, vuilbestendig, stofbestendig en bestand tegen insecten en dergelijke. Je gevel zal er stoer, robuust en netjes uit komen te zien. Je hebt de keuze uit allerlei houtprinten en kleuren. Zo kun je Werzalit geheel laten aansluiten op jouw wensen en voorkeuren. Het past bij vrijwel iedere woonstijl. Wil je weten of Werzalit gevelbekleding schilderen mogelijk is? Lees dan snel verder, want hieronder geven we je het antwoord.

Kun je Keralit schilderen?

Hierboven vertelden we je dat Keralit gemaakt is van kunststof. Kunststof is een materiaal dat je normaliter van verf kunt voorzien, maar toch wordt het afgeraden om Keralit te schilderen. Dit heeft te maken met de dichte structuur van de panelen. Hierdoor kan de verf niet optimaal hechten, wat ervoor zal zorgen dat de verf los zal laten. Vanuit de firma Keralit wordt daarom ook afgeraden om Keralit te schilderen.

Kun je Werzalit schilderen?

Werzalit is niet gemaakt van kunststof, maar van geperst hout. Daarnaast wordt deze gevelbekleding voorzien van een Colorpan effen coating op basis van een acrylaatlaksysteem. Deze acrylaatcoating verkrijgt zijn definitieve hardheid pas na blootstelling aan de weersomstandigheden. Ook wordt het voorzien van messing en groef.

Het goede nieuws is dat je Werzalit wel kunt verven. De acrylaatcoating kan overgeschilderd worden met een watergedragen verfsysteem. Er zijn verschillende passende producten hiervoor te vinden binnen ons ruime aanbod. Zo kun je kiezen voor deze Sikkens Rubbol BL Ventura Satin. Deze elastische en vochtregulerende lak is een grond-, voor- en aflak in één. Het behoudt uitstekend zijn kleur en biedt de ondergrond bescherming. Dat geldt ook voor deze Sigma Torno Aqua Semi-Gloss. Dit product is goed schuurbaar, hecht goed, dekt goed, droogt snel en behoudt naast zijn kleur ook zijn glans. Daarnaast kun je kiezen voor deze Wijzonol Aqua Systeemverf. Keralit schilderen is geen optie, maar je kunt wel Werzalit schilderen met behulp van onze producten. Koop nu jouw verfproducten bij Verfwinkel.nl.

 1. Sikkens BBQ
  Sikkens Rubbol BL Ventura Satin
  Sikkens Rubbol BL Ventura Satin
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Torno Aqua Semi-Gloss
  Sigma Torno Aqua Semi-Gloss
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Aqua Systeemverf
  Wijzonol Aqua Systeemverf
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: