Kan je laminaat verven?

Kun je laminaat verven? Het is een vraag die geregeld aan ons gesteld wordt. Het is mogelijk om zelf je laminaat te verven. Het is hierbij wel van belang dat je gebruik maakt van de juiste producten. Daarnaast is het volgen van een correct stappenplan een aanrader. Alhoewel je laminaat prima zelf kunt verven, kan deze verfklus wel wat tijd in beslag nemen. Toch kun je jezelf een hoop geld besparen. Een laminaatvloer schilderen, is een klus die je prima zelf kunt uitvoeren in plaats van dit te laten doen door een professionele schilder. Hieronder vertellen we je hoe je dit het beste aanpakt en wat je hiervoor nodig hebt.

Is laminaat verven de beste optie?

Het is een goed idee om ten eerste te kijken in welke conditie de laminaatvloer verkeert. Je kunt het beste laminaat verven als het nog goed is. Het verven van laminaat is geen oplossing voor een vloer in slechte conditie. In dat geval kun je het beste kiezen voor een nieuwe laminaatvloer. Als alles oké is, is laminaat schilderen een prima optie. Het is hierbij aan te raden het hieronder beschreven stappenplan te volgen.

De voorbereidingen op laminaat verven

De voorbereidingen op vrijwel iedere verfklus beginnen met het schoonmaken en ontvetten van het te beschilderen oppervlak. Dit geldt ook wanneer je laminaat gaat verven. Het is hierbij van belang dat de vloer leeg is. Haal alles weg zodat je overal goed bij kan. Maak vervolgens de vloer grondig schoon. Tip: let er ook op dat je in de buurt van de plinten alles goed schoonmaakt. Bij Verfwinkel.nl kun je terecht voor diverse reinigingsmiddelen.

Binnen deze sectie tref je ook ontvetters aan. Het ontvetten van een laminaatvloer zorgt ervoor dat de verf zich beter kan hechten. Moet je laminaat schuren en dan verven? Het is aan te raden om dit te doen. Door te schuren verwijder je de toplaag van het laminaat. Hierna maak je alles nogmaals grondig schoon. Zijn er kleine beschadigingen? In dat geval kun je gebruik maken van een laminaatvuller.

Het laminaat verven kan beginnen

Nu kan er begonnen worden met verven. Als eerste wordt er een geschikte grondverf aangebracht. Binnen ons assortiment zijn primers te vinden die perfect gebruikt kunnen worden voor gladde ondergronden zoals laminaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een universele grondverf of primer. Geef de primer na het aanbrengen de tijd om te kunnen drogen.

Als de grondverf de tijd heeft gehad om te kunnen drogen, kan het laminaat lakken beginnen. Hierbij heb je meerdere opties. Zo kun je bijvoorbeeld laminaat wit schilderen, laminaat verven met white wash effect, laminaat verven met betonverf en laminaat verven met krijtverf. De keuze is geheel aan jou. Breng de eerste laag laminaat verf aan en geef deze laag de tijd om te drogen. Breng hierna de tweede laag aan. Om de hechting van de tweede laag te verbeteren, kun je voor het aanbrengen het laminaat nog opschuren. Het verschilt per laminaatvloer of twee of drie lagen het beste resultaat oplevert.

Laminaatverf kopen bij Verfwinkel.nl

Laminaat verven is een uitstekende manier om je vloer van een nieuwe look te voorzien. Als het laminaat nog in goede conditie verkeert, is dit een prima optie. Wil je laminaat verf kopen? Binnen het grote assortiment van Verfwinkel.nl vind je alles wat je nodig hebt om deze verfklus te volbrengen. Van de laminaatverf tot aan de schildersbenodigdheden, je koopt het allemaal bij ons voor de scherpste prijzen van dit moment. Neem gerust een kijkje en ontdek wat mogelijk is.

 1. Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer
  Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Aanbieding
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  736 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Aqua Vloercoat
  Wijzonol Aqua Vloercoat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: