Kalkverf aanbrengen op de muur: zo doe je dat!

Er zijn diverse soorten verf die je op je muur kunt toepassen. Kalkverf aanbrengen is één van de mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Het aanbrengen van kalkverf is helemaal niet moeilijk, mits je het juiste stappenplan volgt natuurlijk. Kalkverf aanbrengen op je muur is een optie als je op zoek bent naar een verf met een rustieke uitstraling. Deze verfsoort past perfect binnen een landelijk interieur. Doordat kalkverf wordt opgezogen in de ondergrond, ontstaat er een ruigere look waarin de bewegingen die je met je kwast of roller maakt goed zichtbaar blijven. Dit levert je een unieke uitstraling op. Maar hoe gaat kalkverf aanbrengen in zijn werk? We vertellen het je in deze blog.

Kalkverf aanbrengen: de voorbereidingen

Elke verfklus begint met een aantal voorbereidingen, zo ook als je kalkverf gaat aanbrengen. De belangrijkste voorbereiding op het aanbrengen van kalkverf is het ontvetten en schoonmaken van de ondergrond. Dit kun je doen met één van de reinigingsmiddelen uit ons assortiment. De meeste muren zijn van nature zuigend genoeg om het karakteristieke kalkverf effect te laten ontstaan. Zorg voor voldoende ventilatie en vergeet niet de oppervlakken af te plakken waar je geen verf op wilt krijgen.

Hoe kalkverf aanbrengen op de muur?

Kalkverf pas je niet toe om een egale muur te creëren. Doordat deze verf wordt opgezogen, blijven je bewegingen goed zichtbaar. Het stelt je in staat om zelf het karakter en de textuur van de verf te bepalen. Je kunt kalkverf aanbrengen met een blokkwast, kalkverf aanbrengen met een roller of kalkverf aanbrengen met een spons. Ga je voor een typische betonlook of juist verticale strepen? Jij bepaalt het. Wil je een subtiel effect, dan verdun je de verf met meer water. Kalkverf droogt snel, dus zorg ervoor dat je geen pauzes neemt of voer het verven met zijn tweeën uit.

Kalkverf op de muur aanbrengen: wat zijn onze alternatieven?

Kalkverf is niet terug te vinden binnen ons assortiment. Dat is met een reden. Kalkverf heeft namelijk als groot nadeel dat het flink afgeeft. Je zult daarom altijd nog een beschermlaag (bijvoorbeeld een vernislaag) aan moeten brengen over de kalkverf. Als alternatief hiervoor kun je bij ons kiezen voor veegvaste verf of krijtverf. Deze beide opties geven je hetzelfde uiterlijk zonder dat ze afgeven. Een goed voorbeeld van een veegvaste muurverf uit ons assortiment is deze Stezomur Special – Veegvaste Muurverf. Dit product is meteen gebruiksklaar en bovendien kan het zonder problemen verwerkt worden. Deze muurverf biedt je een goede dekking en daarnaast is deze veegvaste verf waterdampdoorlatend. Hierdoor is dit een goed alternatief voor kalkverf.

Daarnaast kun je kiezen voor krijtverf als alternatief voor kalkverf. Zoals we je hierboven al vertelden, levert krijtverf je dezelfde look op zonder dat de verflaag afgeeft. De authentieke en poedermatte uitstraling van deze verf is ongeëvenaard. Het mooie aan krijtverf bestellen bij Verfwinkel.nl is bovendien dat je deze verf kunt laten mengen in de kleur die jij voor ogen hebt. Kalkverf aanbrengen op een muur is geen probleem. Hetzelfde geldt voor krijtverf. Bovendien heb je bij ons de keuze uit krijtverf producten van een aantal van de beste merken van dit moment. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat, deze Histor One Krijtverf, deze Painting the Past Emulsion Krijtverf en deze Sikkens Alphaxylan SF – Muurverf. De beste alternatieven voor kalkverf op je muur aanbrengen ontdek je bij Verfwinkel.nl. Neem eens een kijkje en bestel wat je nodig hebt.

 1. Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Staalmeester Blokwitter - Serie 2910
  Staalmeester Blokwitter - Serie 2910
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Werkspons
  Werkspons
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. ProGold Verfroller - Ultra Finish
  ProGold Verfroller - Ultra Finish
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  23 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: