Kachelverf: Weerstaat de hitte

Natuurlijk mag kachelverf niet ontbreken binnen ons assortiment. Hiermee kun je onder meer een houtkachel verven, een gashaard verven of een buitenhaard verven. Hierbij zoek je een verfproduct dat bestand is tegen de hitte die een kachel afgeeft. Sommige houtkachels kunnen temperaturen tot maar liefst 800 graden Celsius bereiken. Het goede nieuws is dat er hittebestendige verf tot 1.200 graden bestaat. Maar ook voor lagere temperaturen is er geschikte kachel verf te vinden binnen ons aanbod. Hittebestendige verf is er in allerlei varianten. In deze blog vertellen we je meer over kachelverf, welke kleuren er beschikbaar zijn en welke variant je het beste kunt kiezen voor jouw kachel.

Wat is kachelverf?

Met kachelverf bedoelen we verfproducten die gemaakt zijn om toegepast te worden op kachels. Hierbij kan het om allerlei soorten kachels gaan, bijvoorbeeld houtkachels of buitenhaarden. De belangrijkste eigenschap waar kachelverf over dient te beschikken, is hittebestendigheid. Hierboven vertelden we je al dat kachels enorme temperaturen kunnen behalen. Verfproducten dienen hiertegen bestand te zijn. Het is een aanrader om vooraf uit te zoeken wat de temperaturen zijn waar je mee te maken kunt krijgen. Zo weet je welke verf je nodig hebt en voorkom je dat je de verkeerde verf gebruikt. Wij hebben de juiste kachel lak voor jou, van temperaturen tot 70 graden Celsius tot maar liefst 750 graden Celsius.

Kachellak in verschillende kleuren

Bij Verfwinkel.nl kun je niet alleen kiezen uit verschillende soorten kachelverf, maar je hebt ook de keuze uit meerdere kleuren. De meeste producten hebben een vastgestelde kleur. Soms heb je de keuze uit meerdere kleuren, zoals bijvoorbeeld bij deze Rust-Oleum hittebestendige spuitbus die ook ideaal is voor je barbecue of smoker. Hierbij kun je kiezen voor kachelverf in het zwart of met een aluminium kleur. Kachelverf mat zwart is vanwege de uitstraling en duurzaamheid een populaire keuze. Een matte verf is perfect voor het verbergen van oneffenheden in de ondergrond. Daarnaast is hittebestendige kachelverf in het antraciet populair. Kachelverf in het antraciet voorziet een ondergrond van een schitterende uitstraling.

Welke kachelverf kies ik?

Zoek je kachelverf, bijvoorbeeld houtkachel verf, dan raden we aan om te kijken tegen welke temperaturen de verf bestand moet zijn. Rust-Oleum Hard Hat Hittebestendige Verf is bijvoorbeeld perfect voor kachels die hoge temperaturen bereiken. Deze kachelverf is bestand tegen temperaturen tot 750 graden Celsius. Zoek je hittebestendige verf voor temperaturen tot 100 graden Celsius die niet geschikt is voor kachels, maar wel voor radiatoren, dan is deze Rust-Oleum 2178-2179 – Hard Hat Spuitbus Zwart een goede optie. Ideaal voor kleine onderhoudswerkzaamheden en reparaties. Voor temperaturen tot ongeveer 70 graden Celsius kun je kiezen voor deze Flexa Radiatorlak Wit – Acryl.

Kachel verf bestellen bij Verfwinkel.nl

Kachelverf is er in allerlei soorten en maten bij Verfwinkel.nl. Voor allerlei temperaturen is er passende verf te vinden. Bovendien heb je bij ons de keuze uit meerdere kleuren. Zo kun je het oppervlak de uitstraling geven die jij voor ogen hebt. Neem gerust een kijkje binnen ons aanbod en profiteer van onze lage prijzen. Door onze snelle levering kun je snel aan de slag met het verven van jouw kachel.

 1. Rust-Oleum Hard Hat Hittebestendig - Spuitbus
  Rust-Oleum Hard Hat Hittebestendig - Spuitbus
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. ProGold Classic Ronde Kwast - Serie 7520
  ProGold Classic Ronde Kwast - Serie 7520
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  40 reviews
  Vanaf
 3. Kip Afdekzeil HDPE 0,01 mm - 350
  Kip Afdekzeil HDPE 0,01 mm - 350
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf

Lees ook: