Je schuur beitsen met Sigma WoodProtect

Het beitsen van je schuur is een belangrijke klus. In Nederland hebben we te maken met veel verschillende weersomstandigheden waar je schuur het hele jaar door aan moet geloven. Je schuur beschermt verschillende spullen zoals je fiets, tuinkussens of kerstspullen, maar waar wordt de schuur zelf eigenlijk mee beschermd? Sigma WoodProtect Solid Satin is er speciaal voor jou en je schuur, want deze beits zorgt ervoor dat je schuur nog jaren mee kan!

Waarom je schuur beitsen?

De meeste tuinschuren zijn gemaakt van hout. Hout is een veelgebruikt materiaal vanwege de brede inzetbaarheid. Hout kan voor allerlei creaties worden ingezet. Het nadeel van hout is dat het bij slechte weersomstandigheden gaat rotten. Omdat een schuur altijd buiten staat, is de kans op houtrot extra groot. Met beits kan je dit voorkomen. Professionele beits heeft een beschermende functie en zorgt ervoor dat het hout langer mooi blijft. Het hout neemt de beits in zich op, waardoor er geen laagje op het hout te zien is en de natuurlijke kleur behouden blijft.  

Veel mensen vragen zich af of ze beits moeten gebruiken op waterbasis of terpentinebasis. Dit is beiden mogelijk. De Sigma WoodProtect Solid Satin beits is een beits op waterbasis, Welke de nerftekening van het hout accentueert. De verf is hoog waterdampdoorlatend waardoor het hout beter kan ademen.

Beits op waterbasis of terpentine?

Veel mensen vragen zich af of ze beits moeten gebruiken op waterbasis of terpentinebasis. De Sigma WoodProtect Solid Satin beits is een beits op waterbasis. 

sigma woodprotect solid satinsigma woodprotect solid satin

In welke kleur beits jij je schuur?

Er zijn verschillende poplulaire kleuren om je schuur, schutting of tuinmeubels mee te beitsen. De bekendste beitskleuren zijn zwart, white wash en naturel. Sigma WoodProtect wordt speciaal voor jou in de door jouw gewenste kleur gemengd. En de beits is in zowel Gloss als Satin beschikbaar. Kies wat bij jou past!

Mijn schuur beitsen: hoe doe ik dat?

Voor het aanbrengen van Sigma Woodcare Solid Satin is een goede voorbereiding essentieel. Begin met het reinigen van het oppervlak en verwijder alle stof- en vetresten van het hout voordat je verdergaat. Daarna is het tijd om de Sigma Woodcare Solid Satin aan te brengen. Breng de beits met een platte kwast, roller of airless/airmix spuitpistool aan. Begin met een dunne laag en voeg meer lagen toe als dat nodig is. Het is gebruikelijk om ongeveer drie lagen beits aan te brengen. Laat de beits volledig drogen voordat je de volgende laag aanbrengt, zo krijg je het beste resultaat. 

Met de Sigma Woodcare breng je jouw schuur in topconditie, dus waar wacht je nog op?

 1. Sigma Kleurgarantie
  Sigma WoodProtect Solid Satin
  Sigma WoodProtect Solid Satin
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: