Hou van blauw: Een blauwe muur in je woonkamer

Een blauwe muur is altijd een goede keuze. Hoewel een blauwe muur in de woonkamer geassocieerd wordt met een koele look, zijn er zoveel varianten van blauw dat je er alle kanten mee op kunt. Zelfs met blauwe muren kun je een warme uitstraling creëren. Bovendien kun je een blauwe muur combineren met allerlei andere tinten. Verschillende kleurcombinaties zijn mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld het koele effect versterken, maar je kunt ook de blauwe muur neutraliseren of juist een hint van warmte toevoegen. Genoeg reden om te kiezen voor een blauwe muur in de huiskamer. In deze blog laten we je zien wat er allemaal mogelijk is als je kiest voor een blauwe muur in de woonkamer.

Waarom kies je voor een blauwe muur?

Met een blauwe muur creëer je een fraai rustpunt binnen je woonkamer. Een blauwe woonkamer laat je helemaal zen voelen. Het heeft een aangenaam natuurlijke uitstraling. Daarnaast ziet deze kleur er fris en zuiver uit. Blauw is een veelzijdige kleur waarvan verschillende tinten bestaan. Neem maar eens een kijkje binnen ons kleuraanbod. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Vintage Blue, Blue Glaze, Royal Blue en Antique Blue. Dat is nog maar een kleine greep uit het aanbod. Met blauw kun je allerlei combinaties maken, van ton sur ton combinaties tot contrasterende combinaties. Daarnaast is bewezen dat een blauwe kleur bijdraagt aan een verhoogde productiviteit. Misschien is een blauwe muur ook een goed idee voor je werkkamer?

Donkerblauwe muur in de woonkamer

Een donkerblauwe tint past perfect in de woonkamer dankzij de warme uitstraling. Het draagt bij aan een fijne sfeer, waarbij je zult merken dat deze ruimte een stuk behagelijker aanvoelt. Je kunt alle muren van een donkere kleur voorzien, maar je kunt ook kiezen voor een accentmuur. Met een donkerblauwe accentmuur creëer je diepte. Daarnaast staat donkerblauw bekend om zijn luxe uitstraling, zeker als het gecombineerd wordt met chique materialen. Denk hierbij aan woonmaterialen met een gouden of okergele kleur.

Licht blauwe muur in de woonkamer

Je kunt natuurlijk ook een geheel andere kant op gaan en kiezen voor een lichtblauwe muur in de woonkamer. Een lichtere variant van blauw is nog steeds rustgevend, maar heeft een meer koele uitstraling in vergelijking met donkerblauw. Een mooie lichte tint blauw laat jouw woonkamer aanvoelen als een frisse lentedag. Een aanrader is de combinatie van licht blauw met wit. Daarnaast gaat een lichte tint van blauw goed samen met houten materialen. Je kunt hierbij denken aan houten meubels of leuke houten plankjes voor aan de muur. Een serene sfeer creëer je onder meer met turquoise, hemelsblauw of RAL 5024 (pastelblauw).

Blauwe muurverf bestellen bij Verfwinkel.nl

Verfwinkel.nl beschikt over een enorm kleuraanbod voor verfproducten. Ook voor een blauwe muur zijn er veel varianten van blauw waar je uit kunt kiezen. Zelfs van een variant van blauw, bijvoorbeeld indigo, zijn diverse varianten verkrijgbaar zoals Lush Indigo, Mild Indigo en Real Indigo. Allerlei muurverf producten kun je in een blauwe kleur laten mengen, bijvoorbeeld deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt – Muurverf en deze Wijzonol Muurverf - Mat. Bestel alles wat je nodig hebt voor een blauwe muur bij Verfwinkel.nl.

 1. Weekdeal
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  193 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  42 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  55 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  48 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: