Hoe word je een topschilder?

Hoe zien jouw kozijnen en deuren er uit? Je wilt ze eigenlijk voorzien van een vers likje verf, maar het komt er niet van. Geen enkel probleem. Wij helpen je een handje. Lees hoe jij in zes stappen een topschilder wordt en die kozijnen binnen 'no-time' prachtig hebt geschilderd.

Stappenplan voor een topschilder

Met dit verf stappenplan kan jij binnen ‘no time’ genieten van je nieuwe kleur in je huis. Het begint allemaal bij de juiste keuze verf, lak of beits. Elke soort verf heeft een eigen soort kwast of roller nodig.

Stap 1:

Zorg ervoor dat je alle spullen in huis hebt om aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg naast de juiste kleur verf ook voor: schilderstape, kwasten, schuurpapier, schoonmaakmiddel (St. Marc), afdekzeil en een verfrooster.

Stap 2:

Ontvet de oppervlaktes die je wilt schilderen met een goede verfreiniger.

Stap 3:

Schuur alle oppervlaktes lichtjes op die je wilt schilderen. Gebruik hiervoor schuurpapier met een fijne korrel. Maak daarna de geschuurde oppervlaktes stofvrij zodat de verf beter hecht.

Stap 4:

Plak alles wat je niet wilt schilderen af met schilderstape. Voor grote oppervlaktes gebruik je een afdekzeil of maskeerpapier. Dit is een secuur en essentieel werkje. Je wilt namelijk niet dat de verf op plaatsen komt waar het niet mag komen.

Stap 5:

Schilder of lak met beleid. Neem de tijd. Een goed geschilderde muur of kozijn waar je langer over doet is meer waard dan rommelig werk dat afgeraffeld is.

Stap 6:

Als alles klaar is, dan laat de oppervlaktes goed drogen. Zorg voor ventilatie en maak de kwasten goed schoon.

Heb je deze zes stappen succesvol doorlopen? Dan is het tijd om achterover te leunen, wat drinken te pakken en te genieten van jouw creatie als topschilder!

 

 1. Staalmeester Besnijkwast - Serie 2012
  Staalmeester Besnijkwast - Serie 2012
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf
 2. ProGold Kleefdoekje
  ProGold Kleefdoekje
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. ProGold Stoffer - Halve Maan
  ProGold Stoffer - Halve Maan
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: