Hoe verwijder je een oude vernislaag van hout?

Ben je van plan om vernis te verwijderen? Vernis wordt toegepast om een ondergrond of verflaag beter te beschermen tegen onder meer licht, vocht en weersomstandigheden. Dit product heeft een transparante uitstraling. Na verloop van tijd kan het zijn dat je voor iets anders wilt gaan. Of misschien is de vernislaag simpelweg verouderd en is het tijd voor een nieuwe afwerklaag. Ga je vernis verwijderen, dan is het van groot belang dat je de juiste producten gebruikt. Ook is het handig om jezelf aan een stappenplan te houden. Zo weet je zeker dat een oude vernislaag verwijderen je zal lukken. In deze blog vertellen we je alles over een oude vernislaag verwijderen van hout.

Een vernislaag verwijderen van hout met een afbijtmiddel

Diverse producten worden genoemd als het gaat om vernis verwijderen van hout. Zo raden mensen aan om vernis te verwijderen met bruine zeep, vernis te verwijderen van hout met soda, vernis te verwijderen met aceton, vernis te verwijderen met ammoniak of vernis te verwijderen met white spirit. Wat ons betreft is een afbijtmiddel de beste oplossing. Hierbij kun je kiezen voor dit Vista Lakweg Afbijtmiddel. Dit product is geschikt voor het verwijderen van één of meerdere lagen vernis. Het kan op diverse ondergronden toegepast worden, waaronder hout. Het dringt snel in de ondergrond en bovendien is dit product biologisch afbreekbaar.

Afbijtmiddelen kunnen ingezet worden voor uiteenlopende klusjes: het verwijderen van vernis van een meubel, vernis verwijderen van metaal, vernis verwijderen van een parket, oude vernis verwijderen van een trap, vernis van kurk verwijderen en vernis verwijderen van een deur bijvoorbeeld.

Hoe vernis verwijderen?

Dek vooraf plekken af waar je geen afbijtmiddel op wilt krijgen. Hierna breng je het afbijtmiddel aan met behulp van een platte kwast. Roer vooraf het middel goed door en breng het product ruim aan. Wacht de inwerktijd af. Hierna kun je een plamuurmes of afsteekmes gebruiken om de oude vernis mee te verwijderen. Herhaal deze stap indien nodig. Nadat het afbijten is gelukt, is het van belang om de ondergrond goed te reinigen. Een goede verfreiniger is een aanrader. Schuur het oppervlak nogmaals. Hierna kun je het houten oppervlak van verf voorzien.

Naast een afbijtmiddel zijn er andere opties waar je voor kunt kiezen. Ten eerste is het mogelijk om vernis te verwijderen door het grof te schuren. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de verflaag te föhnen en te verwijderen. Door de hoge temperatuur zal de verflaag loslaten. Föhnen raden we af in het geval er voor een transparante afwerking gekozen wordt. Tijdens het föhnen kunnen er brandplekken ontstaan die bij een transparante afwerking zichtbaar blijven.

Vernis van hout verwijderen? Verfwinkel.nl maakt het mogelijk

Van hout vernis verwijderen is een optie voor verschillende soorten oppervlakken. Zo kun je een vernislaag verwijderen van meubels, vernis van een trap verwijderen, vernis verwijderen van een houten tafel, vernis verwijderen van deuren en nog veel meer. Je hebt drie opties: een afbijtmiddel, grof schuren of föhnen. Waar je ook voor kiest, je bestelt jouw producten bij Verfwinkel.nl. Wij beschikken over alles wat je nodig hebt tegen de scherpste prijzen van dit moment. Bekijk nu ons aanbod en bestel ieder product via onze webwinkel.

 1. Vista Lakweg F1 Turbo
  Vista Lakweg F1 Turbo
  3.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Vista Lakweg Totaalreiniger -1 Liter
  Vista Lakweg Totaalreiniger -1 Liter
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. ProGold Maskingtape Beige met Folie
  ProGold Maskingtape Beige met Folie
  3 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf

Lees ook: