Hoe kun je verf afbranden?

Verf afbranden is één van de methodes die je tot je beschikking hebt als je verf van een ondergrond wilt gaan verwijderen. Voor het afbranden van verf heb je een speciale verfverwijderaar nodig. In dit geval gaat het om een verf föhn, ook wel bekend als een verfbrander of een verfstripper. Daarom wordt verf afbranden ook wel verf strippen genoemd. Verf afbranden wordt voornamelijk uitgevoerd als verf van een houten ondergrond verwijderd moet worden. Op deze manier kun je verf verwijderen van een raamkozijn, verf verwijderen van hang en sluitwerk en nog veel meer. In deze blog vertellen we je meer over verf afbranden. We laten je zien wanneer je hiervoor kiest en wat je nodig hebt om verf af te branden. Ook laten we je zien hoe je dit aanpakt.

Wanneer kies je voor verf afbranden?

Verf afbranden is een optie voor het verwijderen van verf van houten oppervlakken. Zo kun je bijvoorbeeld hout afbranden bij kozijnen en hout afbranden bij het raam. Deze techniek gebruik je als de verflaag beschadigd is geraakt. Het is een goede manier om gebladderde verf te verwijderen. Met behulp van een goede verfverwijderaar is het zelfs mogelijk om een dikke laag verf te verwijderen.

Wat heb je nodig voor verf afbranden?

Voor het afbranden van verf heb je een verfbrander nodig. Vaak wordt hierbij gekozen voor een föhn om verf te verwijderen. Een andere soort verfverwijderaar is ook een mogelijkheid. Hierbij kun je denken aan deze Trae-Lyx Verfverwijderaar – 750 ml, maar ook een afbijtmiddel zoals deze Vista Lakweg is een optie. Dit middel kan vervolgens geneutraliseerd worden met behulp van deze Vista Lakweg Totaalreiniger – 1 Liter.

Daarnaast zul je een krabber nodig hebben om de gebladderde verf weg te halen. Bij ongelijke ondergronden kun je krabbers in meerdere vormen nodig hebben. Dat verschilt per klus. Een goede krabber uit ons eigen assortiment is deze ProGold Verfkrabber – Driehoek 6 cm. Ook deze ProGold Staalborstel en deze ProGold Staalwol kunnen je helpen bij het verwijderen van de verf.

Hoe ga je te werk als je verf gaat afbranden?

Zorg er ten eerste voor dat je over alle middelen beschikt die je voor deze klus nodig hebt. Kies je voor een föhn voor verf verwijderen, dan kun je deze kopen of huren. Ga voorzichtig te werk en zorg ervoor dat het hout niet verbrandt. Omdat je met ontzettend hete lucht werkt, is het belangrijk om een veiligheidsbril te dragen en stappen te ondernemen om een brand te voorkomen. Het is het handigst om van onder naar boven te werken. Je kunt verf afbranden en de houtnerf behouden door in de lengterichting te branden. Als je deze klus buiten moet uitvoeren, kun je dat beter niet doen als het hard waait.

Verfverwijderaar nodig? Bestel het bij Verfwinkel.nl

Verf afbranden heeft enkele aangename voordelen. Het is een effectieve manier om verf te verwijderen, onder meer omdat het ook verf uit naden kan krijgen. Bovendien zorgt het voor minder stuivend stof in vergelijking met schuren. Je moet alleen niet vergeten om achteraf de verfresten goed op te ruimen. Voor het afbranden van verf heb je enkele producten nodig zoals bijvoorbeeld een verfverwijderaar en een verfkrabber. Al deze producten kun je bestellen via onze webshop voor scherpe prijzen. Neem gerust een kijkje binnen ons assortiment en koop jouw benodigdheden.

 1. Verfwinkel.nl Afdekkleed - Lion
  Verfwinkel.nl Afdekkleed - Lion
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. ProGold Handschoenen - Nylon
  ProGold Handschoenen - Nylon
  3.3 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Vista Lakweg F1 Turbo
  Vista Lakweg F1 Turbo
  3.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: