Hoe kun je het beste stenen verven?

Om stenen te verven is het goed te weten dat een goede voorbereiding belangrijk is. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om te weten welke soort stenen je wilt gaan verven. Is het baksteen, kalkzandsteen of beton? Daarnaast is het belangrijk om te weten of je schilderwerk buiten of binnen is. Met deze twee gegevens kun je makkelijk tot de keuze voor het juiste product komen. In dit blog helpen we je alvast een heel eind op weg.

Stenen muur verven

Het is een mooie zomerse dag en je hebt jezelf voorgenomen om je huis een opknapbeurt te geven. Goed bezig! Om gelijk goed te beginnen pak je het groots aan: je begint met het verven van de stenen muur. Om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken en het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal bruikbare tips voor je op een rijtje gezet.

Stenen verven buiten

We beginnen met de stenen buiten. Wat je nodig hebt is een goede buitenmuurverf. Deze verfsoort is van hoogwaardige kwaliteit, goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en heeft een langere levensduur. Als je buiten aan de slag gaat dan is het van belang dat de muur goed schoon is. Verwijder alle loszittende steentjes en controleer het voegwerk. Behandel daarna de muur eerst met mos- en algenreiniger en spoel hem daarna goed af met een hogedrukspuit. Laat de muur vervolgens goed drogen. Heb je dit gedaan? Dan kun je nu echt beginnen met verven. Gebruik een voorstrijkmiddel en kies voor een goede muurverf voor buiten. Wij adviseren voor deze klus de Wijzonol Muurverf voor Buiten.

Stenen muren verven binnen

De stenen muur binnen wil je misschien ook wel voorzien van een nieuwe kleur. Of misschien is hij zo mooi onder het stucwerk vandaan gekomen dat je hem zichtbaar wil laten maar dan wel zonder dat hij afgeeft of de ruimte stoffig maakt. Om je stenen muur binnen “onzichtbaar” af te werken kun je kiezen voor een blanke lak die op stenen kan zoals de Epoxyshield Sealer. Onbehandelde stenen muren bereid je voor met een voorstrijkmiddel. Daarna kun je deze schilderen met een geschikte muurverf. Hierbij kun je kiezen voor een licht reinigbare of afschrobbare muurverf in vrijwel alle kleuren. Denk er wel aan dat je alles goed hebt afgeplakt met tape. Het zou zonde zijn wanneer je de vloer verpest met verfspetters.

Stenen bloembak verven

De voorbereidingen die je moet treffen gelden niet alleen als je stenen muren buiten wilt verven. Ook wanneer je een stenen bloembak wilt verven is het van belang om goede voorbereidingen te treffen. Voor een dekkend resultaat is het belangrijk om alles goed voor te behandelen en schoon te spuiten. Voor het schilderen van een bloembak kun je kiezen voor een buitenmuurverf of betonverf. Wij adviseren voor deze klus de Wijzonol Muurverf Mat. Voor deze klus kun je ook de Histor Perfect Finish Betonvloer Zijdeglans gebruiken.

Vensterbank verven van steen

Heb je de stenen buiten geverfd en de bloembak meegenomen? Dan kun je direct door. De stenen vensterbank kun je bijvoorbeeld ook voorzien van een fris kleurtje. De hierboven benoemde stappen gelden ook voor het verven van een vensterbank van steen. Maak het oppervlak dus goed schoon en behandel deze voor. Zo behaal je het beste resultaat.

Stenen muur wit verven

Heb je altijd een donkere muur gehad en overweeg je om je stenen muur wit te verven? Houd er dan rekening mee dat je meerdere lagen zult moeten aanbrengen voor een goed resultaat. Is de stenen muur al geschilderd? Zit hij nog goed in de verf? Dan kun je na het schoonmaken meteen aan de slag met witte muurverf. Is de het een donkere stenen muur omdat de stenen donker van kleur zijn, gebruik dan eerst een voorstrijkmiddel. Door te kiezen voor een dekkend voorstrijkmiddel krijgt de stenen muur alvast een lichtere kleur en zal de muurverf afwerklaag sneller dekken. Kies voor een goed dekkende muurverf voor nog sneller een mooi dekkend resultaat.

Nog vragen over het verven van de stenen?

Ben je enthousiast geworden en wil je aan de slag gaan? Wij wensen je veel succes met deze klus en hopelijk zijn deze tips bruikbaar. Als je even niet weet waar je moet beginnen kun je altijd om advies vragen bij de verfexperts van verfwinkel.nl. Via Verfwinkel.nl kun je het benodigde materiaal direct aanschaffen en ben je verzekerd van een snelle verzending.

 1. Wijzonol Muurverf voor Buiten
  Wijzonol Muurverf voor Buiten
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  31 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Rust-Oleum 5220 EpoxyShield Sealer
  Rust-Oleum 5220 EpoxyShield Sealer
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Alphatex IQ Zijdeglans - Muurverf
  Sikkens Alphatex IQ Zijdeglans - Muurverf
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  43 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sigma Facade Topcoat Matt
  Sigma Facade Topcoat Matt
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  22 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: