Hoe kun je het beste deurposten verven?

Een deurkozijn verven geeft een frisse uitstraling. Het is maar een klein detail, toch kan een kamer of de aanblik van het huis er weer heel anders uit gaan zien. Door de deurposten te verven verhoog je de waarde van je woning en je hebt er zelf ook plezier van. Weet je niet goed hoe je de deurposten het beste kunt verven? Dan zijn deze tips om deurposten te schilderen handig om te lezen.

Metalen deurposten verven

Wil je een deurpost schilderen van metaal? Als het nog onbehandeld metaal is dan verwijder je eerst roest met een staalborstel. Hiermee rasp je het roest en vuil van de te verven deurpost. Is de deurpost van aluminium, koper of zink? Gebruik dan een goede metaalprimer, zodat de verf goed blijft hechten aan de deurpost. Wijzonol Metaal Primer is hier uitstekend voor. Je brengt de primer aan met een kwast of roller. Deze is zowel voor de deurposten binnen als buiten te gebruiken. Na vijf uur drogen is de metaalprimer overschilderbaar. Breng vervolgens een lakverf aan. Wil je de deurposten zwart verven? Kies dan voor een lakverf in de kleur zwart. Zo simpel is het om metalen deurposten te schilderen.

Een aluminium deurpost verven

Voordat je de aluminium deurposten gaat schilderen is het belangrijk dat je eerst alle roestplekken behandeld. Roest tast namelijk aluminium aan. De vlekken verwijder je door een roestoplosser op de aangedane plekken te smeren. Het loszittende roest haal je daarna weg met een plamuurmes of staalwol met azijn. Schuur de deurposten grondig en veeg het stof weg met een vochtige doek. Hierna ontvet je het aluminium met Alabastine Universele Ontvetter. Als je dit goed doet, verbeter je de hechting van de verf. Na het ontvetten neem je de deurpost af met een spons en schoon water. Plak alles zorgvuldig af, zodat de verf en primer niet op plekken komt waar je dit niet wilt. Breng nu een grondverf aan zoals Hammerite Hechtprimer. Wanneer de grondverf droog is schuur je de deurposten nog een keer. Vervolgens breng je de verf of lak in een dunne laag aan op het deurkozijn. Zodra de verf of lak droog is kun je een tweede laag aanbrengen.

Welke verf gebruik je om ijzeren deurposten te verven?

Verf voor metalen deurposten moeten op terpentinebasis of waterbasis zijn. Sikkens Redox PUR Finish Satin is een twee componenten verf op terpentinebasis. Je kunt zelf een kleur laten mengen naar wens. De glanzende verf is extra bestendig tegen het weer en behoudt lang een mooie glans. Wijnozol Uni Coat is een goede één componenten primer op terpentinebasis. De Uni-Coat droogt snel en hecht perfect aan de ondergrond. Je kunt na 3,5 uur de deurpost al overschilderen. Het verven van metalen deurposten is snel gedaan. Wanneer je kiest voor Brantho Korrux 3in1 Zijdeglans, dan kies je voor een verf die grondlak, voorlak en aflak in een is. Deze verf is roestwerend en is ideaal voor binnen en buiten gebruik. Je brengt de verf aan op ijzer, staal, koper, zink of aluminium.

Houten deurpost verven 

Wil je een houten deurkozijn verven? Doorloop dan de standaard stappen voor het verven. De standaard stappen zijn het reinigen, repareren, schuren en stofvrij maken van je deurpost. Voor het reparen adviseren wij de Repair Care Dry Flex SF.Vervolgens breng je een grondverf voor hout aan. Voor binnen kan dit de Sikkens Rubbol BL Rezisto Semi Gloss, Sigma S2U Nova Gloss of de Sigma S2U Nova Primer zijn. Voor buiten kun je kiezen voor onze toppers als de Sigma Amarol Primer, Sikkens Rubbol Primer, Wijzonol LBH SDT Ultra Grondlak of de Wijzonol Grondlak HV

Verf voor deurposten bij Verfwinkel.nl

Bestel de verf, ontvetter en primer om de deurposten te verven bij Verfwinkel.nl. Bij ons heb je een ruime keuze uit goede merken. Bestel vandaag nog de spullen om de deurposten te verven en je hebt het morgen al in huis. En dat voor een scherpe prijs.

Lees ook:

Hiermee verf je jouw deurposten
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 16,16
2.
€ 18,75
3.
€ 34,21
4.
€ 37,46
Prijs totaal € 106,58