Welke kleur je kiest voor je kozijnen en deuren kan veel invloed hebben op de uitstraling van jouw woning. Daarom is het verstandig om goed na te denken over de stijl en de omgeving van een woning, voordat je een kleur kiest.

Kijk goed naar de omgeving

De kleuren van jouw kozijnen en deuren kunnen effect hebben op jouw omgeving. Is er bijvoorbeeld veel beplanting aanwezig? Een diepzwart of donkerblauw laten het groen beter uitkomen. Een wittint is vervolgens perfect om accenten mee aan te brengen. Heb je echter een tuin met wat meer steen? Daar past een groentint juist weer beter bij. Kijk voor je begint ook eens goed naar het kleurgebruik van woningen bij jou in de buurt.

Een stijl die past bij de woning

Naast de omgeving heeft de kleur die je kiest ook invloed op de stijl van een woning. Heeft de woning bijvoorbeeld een witte gevel, dan kan je voor een rustige stijl gaan met de kozijnen in dezelfde kleur. Kies je echter voor een contrast kleur zoals een diepzwart, dan zal de woning een meer industriële stijl uitstralen.

Sigma S2U Allure Gloss

Populaire kleuren

Ondanks dat het schilderwerk buiten steeds meer wordt betrokken bij de aankleding van het huis, blijven de meest gebruikte buitenkleuren ongewijzigd. Om jouw kleurkeuze te vergemakkelijken hebben we de populaire Sigma kleuren voor jou op een rijtje gezet. Je vindt deze kleuren ook in onze kleurenwaaier. 

Populaire kleuren buitenhoutwerk Sigma

Bescherm de kleuren van jouw buitenhoutwerk met Sigma S2U Allure

Weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en zon hebben invloed op het behoud van de kleuren op jouw houtwerk. Om zo lang mogelijk van jouw schilderwerk te kunnen genieten is het belangrijk om voor een verf te kiezen die goede bescherming biedt. Sigma S2U Allure is zo’n verf. Dankzij het Dual Guard System® (DGS) in de verf wordt het buitenschilderwerk optimaal beschermd. Meer weten? Bekijk hier de hele lijn Sigma S2U Allure lakken en shop direct.