Hoe kan ik voegen wit maken?

Je hebt de mogelijkheid om je voegen weer wit te maken. Na verloop van tijd kan de kleur van je voegen gaan verkleuren. Dit is een natuurlijk proces waar je weinig tegen kunt doen. Helaas ziet dit er niet zo goed uit. Gelukkig is het een optie om je voegen weer wit te maken. Het kan ook zijn dat je in een nieuw huis gaat wonen en dat de kleur van de voegen je niet bevalt. Dit kan tevens het geval zijn wanneer je de badkamer van nieuwe tegels hebt voorzien, maar de kleur valt anders uit dan verwacht. De voegen van je badkamer wit maken is een mogelijkheid. Hiervoor heb je de keuze uit meerdere opties. In deze blog vertellen we je hoe je de voegen van tegels weer wit kunt maken.

Kan ik de voegen in de badkamer wit maken?

Voegen wit maken kan overal, ook in de badkamer. Hierbij heb je twee mogelijkheden. De eerste optie waarvoor je kunt kiezen is het grondig reinigen van de voegen. In sommige gevallen kan het schoonmaken van de voegen genoeg zijn om de witte kleuren te herstellen. Diverse soorten vuil kunnen zich op deze voegen bevinden: schimmel, rest van zeep of kalkaanslag bijvoorbeeld. Het soort vuil bepaalt wat de beste aanpak is. Zo volstaat azijn of citroensap als je kalk gaat verwijderen. Je kunt hiervoor ook gebruik maken van een voegenreiniger. Voor het verwijderen van schimmel kun je het beste gebruik maken van een schimmelreiniger.  Door ze grondig te reinigen kun je de voegen weer wit maken.

Kan ik badkamer voegen weer wit maken door ze te verven?

Een andere optie die je hebt om de voegen wit te maken is het schilderen van de voegen. Dit is de beste optie wanneer je voegen niet meer goed wit kleuren nadat je ze grondig hebt gereinigd. Daarnaast kan het zijn dat je voegen een andere kleur hebben. Je hebt altijd de optie om ze wit te maken. Zo kun je bruine voegen wit maken, maar ook grijze voegen in de badkamer wit maken behoort tot de mogelijkheden. Een voeg wit maken is helemaal niet moeilijk. Voordat je de voegen wit gaat verven, moet je altijd de voegen en tegels grondig schoonmaken. Vet en vuil hebben een negatief effect op het eindresultaat. Nadat de ondergrond de tijd heeft gehad om goed te kunnen drogen, kun je de voegenverf aanbrengen. Laat dit een uur tot maximaal twee uur drogen, waarna je de voegen en tegels nat maakt en dit vijf minuten laat inwerken. Vervolgens gebruik je een spons om de tegels schoon te maken. Je voegen zijn nu wit.

Kun je van badkamer vloertegels de voegen wit maken?

De voegen van vloertegels wit maken in je badkamer werkt op vrijwel dezelfde wijze als wanneer je de voegen op de muren gaat schilderen. Maak gebruik van een klein kwastje en probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat er verf op de tegels komt. Komt er wel verf op de tegels, dan is dit geen ramp. Na het drogen kun je deze verf gewoon wegvegen. Let goed op dat je niet met je voeten in de verf gaat staan. En houd er rekening mee dat doordat er over de vleor gelopen wordt, dit proces misschien in detoekomst vaker gedaan moet worden. Het verven van voegen van vloertegels in het natte gedeelte van de badkamer is niet mogelijk.

Wil jij direct aan de slag? Alles wat je nodig hebt om je voegen te onderhouden vind je binnen het aanbod van Verfwinkel.nl.

 1. Alabastine Voegenreiniger met Sponsje
  Alabastine Voegenreiniger met Sponsje
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Alabastine Voegenbeschermer met Sponsje - 220 ml
  Alabastine Voegenbeschermer met Sponsje - 220 ml
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Alabastine Voegenfris
  Alabastine Voegenfris
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Bison Schimmelvreter Spray - 500 ml
  Bison Schimmelvreter Spray - 500 ml
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: