Histor Perfect Finish: best geteste hoogglans binnenlak

Het tv-programma Radar nam in hun uitzending van 31 oktober 2022 zes bekende hoogglanslakken onder de loep. Drie professionele schilders testten de zes lakken (van verschillende merken) op basis van meerdere criteria. De lakken zijn van verschillende merken en het testpanel weet niet welke lak van welk merk is. De test werd uitgevoerd, omdat hoogglans de moeilijkste laksoort is om aan te brengen. Ieder stofje, vuiltje of andere oneffenheid is heel goed zichtbaar onder de lak. Om die reden gebruikt men hoogglans vaak op gladde en egale ondergronden, omdat het daar het strakste resultaat geeft.

Radar hoogglanslaktest, hoe ziet de test er uit?

Hans Hoogwerf, 35 jaar lang praktijkdocent en coördinator aan de schildersvakopleiding, bereidde de hoogglanslaktest voor. Hij maakte voor ieder panellid zes MDF-panelen waar de schilders de lak op moeten aanbrengen. Hans bracht op de panelen de juiste grondverf én een dikke, zwarte streep aan. Door over die streep heen te verven, krijgt het testpanel een goed beeld van welke lak de beste dekking heeft. Het professionele testpanel – Danny, Alireza en Colette – ging aan de slag met de zes lakken zonder dat zij wisten welke lak ze in hadden hebben. Door de test als het ware blind uit te voeren, geven de schilders hun onafhankelijke en oprechte mening over de hoogglanslakken.

Zes verschillende hoogglanslakken

De geteste laksoorten hebben als enige twee overeenkomsten de kleur, dat is namelijk RAL 9010, ook wel gebroken wit, en de watergedragen basis. Watergedragen lak is geurarm, droogt snel, vergeelt niet, is milieuvriendelijk en beter voor de gezondheid. De zes hoogglanslakken die onder de loep genomen werden, zijn:

• Flexa strak in de lak
• Huismerk Hornbach
Histor Perfect Finish
• Huismerk Gamma
• Huismerk Praxis Perfection
• Huismerk Action Spectrum

Beoordelingscriteria voor hoogglanslak

Maar waar werden de hoogglanslakken precies op beoordeeld? Tijdens deze test werd er door het panel gekeken naar vijf criteria:
1. Aanbrengen > hoe verft de lak?
2. Vloeiing
3. Dekking
4. Glans
5. Kleurverschil (ondanks dat alle lakken de kleur RAL 9010 hebben)

Histor Perfect Finish als unaniem gekozen winnaar: beste hoogglanslak

Nadat de drie schilders alle lakken uitvoerig hebben getest, zijn ze het unaniem eens over de winnaar: Histor Perfect Finish is de beste hoogglanslak voor binnen. Volgens het testpanel is de lak makkelijk aan te brengen, geeft het veel glans, een glad effect en heeft het de beste dekking. Het rapportcijfer dat de Histor Perfect Finish hoogglanslak krijgt, is een ruime voldoende: een 7,7! Direct aan de slag met je klus? Shop Histor Perfect Finish Hoogglanslak in de kleur RAL 9010 nu of kies je gewenste kleur in de kleurenwaaier

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak - Hoogglans
  Histor Perfect Finish Houtlak - Hoogglans
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak Hoogglans - White
  Histor Perfect Finish Houtlak Hoogglans - White
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak Hoogglans - Ral 9010
  Histor Perfect Finish Houtlak Hoogglans - Ral 9010
  4.2 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak Hoogglans - Clockwork Toy
  Histor Perfect Finish Houtlak Hoogglans - Clockwork Toy
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: