Grijze muurverf: Verre van eentonig

Grijze muurverf is één van de meest gekozen kleuren voor verf. Wellicht verbaast je dat, want grijs heeft de reputatie duf te zijn. Als je iemand omschrijft als een grijze muis, dan doe je dat omdat je hem of haar saai vindt. Maar als er iets is wat niet saai is, dan is het wel grijze verf. Muurverf in het grijs is in diverse varianten verkrijgbaar. Bovendien hebben deze soorten grijs ieder hun eigen uitstraling. Vergelijk lichtgrijs muurverf bijvoorbeeld eens met donkergrijs muurverf. Dat is een wereld van verschil.

We vertellen je meer over grijze muurverf en laten je zien wat de mogelijkheden zijn als het gaat om kleuren grijs voor verf. Kies bijvoorbeeld voor lichtgrijze muurverf of een warme grijze kleur op de muur. We geven een aantal voorbeelden van mooie grijze muurverf kleuren en laten je zien tot welke kleurencollecties deze tinten behoren. Zo kun je ze snel vinden. Daarnaast vertellen we je meer over kleurcombinaties, waar je de kleur grijs als muurverf kunt toepassen en welke producten je in grijze tinten kunt laten mengen door ons. Na het lezen van deze blog zul je ervan overtuigd zijn dat grijs en verf een uitstekende combinatie vormen.

Grijstinten muurverf: welke varianten van grijs zijn er?

Je kunt alle kanten op als je kiest voor grijze muurverf. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor warm grijs als muurverf kleur. Een goed voorbeeld van een warme grijstint is RAL 7030, ook wel bekend als steengrijs. Deze kleur is terug te vinden in de RAL Kleurenwaaier K5 of de RAL Kleurenwaaier K7. Maar je hebt meer keuze op het gebied van warme grijstinten voor muurverf. Zo behoort RIJKS Warm Grijs van Sikkens tot de populairste warme grijstinten van dit moment. Neem gerust een kijkje in deze Sikkens Kleurenkaart – Rijks Kleuren om deze tint te zien. Wil je warm lichtgrijs als muurverf kleur, dan is Blackened van Farrow and Ball een goede optie.

Een warm grijze muurverf is een optie, maar grijze muurverf is in nog meer verschillende varianten verkrijgbaar. In plaats van warm grijs op de muur kun je ook kiezen voor licht grijs op de muur. Een goed voorbeeld hiervan is RAL 7035, ook wel bekend als lichtgrijs. Zoek je licht grijze muurverf met een wat koelere uitstraling, dan is 1044 Licht grijs van Flexa een interessante optie. De uitstraling van deze tint kun je het beste bekijken met behulp van deze Flexa Strak op de Muur Tester Licht grijs 30 ml. Deze kleur maakt onderdeel uit van de Ready Mixed collectie van dit verfmerk. Wil je heel licht grijs gebruiken, dan is Manh Nuance Grijs uit de Couleur Locale collectie van Flexa een goede keuze. Muurverf in het lichtgrijs is er in allerlei tinten bij Verfwinkel.nl.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Naast muurverf licht grijs kan er ook gekozen worden voor zachtgrijs muurverf. Een goed voorbeeld hiervan is Zacht Grijs (Perfection) uit de Praxis Kleurenwand 2018 collectie. Het is daarnaast mogelijk dat je een donkergrijze muurverf kleur mooier vindt. In dat geval is Full Grey van Flexa een interessante optie. Deze kleur behoort tot de Flexa Pure collectie en maakt onderdeel uit van de gelijknamige kleurenwaaier. Met behulp van deze Flexa Pure Kleurenstaal A4 – Full Grey kun je deze tint zo natuurgetrouw mogelijk bekijken. Zo zijn er nog veel meer opties als je grijs verf op de muur wilt toepassen. Neem gerust een kijkje binnen ons enorme kleurenaanbod en ontdek de mogelijkheden zelf.

Grijze tinten muurverf combineren met andere kleuren

Grijze muurverf is van zichzelf mooi, maar dankzij de neutrale uitstraling kun je vrijwel alle grijze tinten uitstekend combineren met andere kleuren. In combinatie met andere tinten kun je verschillende kanten van een grijze kleur op de muur uitlichten. Grijze muurverf vormt een betrouwbare basis. Het kan binnen allerlei soorten interieurs worden toegepast, van klassiek tot landelijk en van minimaal tot industrial. Van nature gaat grijs goed samen met wit, geel, groen, roze en blauw. Maar ook combinaties met rood, beige en zilver zijn mogelijk. Je kunt alle kanten op met grijze muurverf voor binnen.

Waar ga je een mooie kleur grijs op de muur toepassen?

Een muur grijs verven kan overal binnen je woning. Zoals we hierboven al aanstipten, vormt grijze muurverf een betrouwbare basis. Je kunt een vertrek geheel grijs verven, maar een kleurcombinatie met andere tinten is ook een optie. Grijze muurverf wordt vaak toegepast in de woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor lichtgrijze verf als je een meer koele uitstraling wilt of een donkerdere variant van grijs als je juist een meer warme look wilt. Muurverf in het warm grijs is een goede optie voor je slaapkamer. Een warm grijze muur zorgt voor rust. Je zult merken dat dit je nachtrust ten goede komt.

Dankzij de neutrale uitstraling is een muur in de kleur grijs een uitstekende keuze voor de werkkamer. Hier zoek je een kleur die niet te veel afleidt en voor rust zorgt. Verschillende varianten van grijs maken dit mogelijk, bijvoorbeeld muurverf in het donkergrijs of warm grijs als kleur. Grijs gaat niet alleen goed samen met allerlei kleuren, maar ook met diverse materialen zoals hout en kunststof. Daarom is grijze muurverf een optie voor je keuken. Ook in ruimtes zoals de badkamer, de hal, de kinderkamer en de eetkamer kun je grijs toepassen. Verf je muur warm grijs of kies voor licht grijs tinten.

Grijs tinten verf: welke producten kan ik grijs laten mengen?

Bij Verfwinkel.nl kun je allerlei verfproducten in een grijze kleur laten mengen. Veel mensen kiezen voor grijze muurverf, bijvoorbeeld licht grijze muurverf voor de woonkamer, heel lichtgrijze muurverf of donkergrijze muurverf voor de slaapkamer. Populaire soorten muurverf die je in allerlei varianten van grijs kunt laten mengen zijn onder meer deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt – Muurverf en deze Wijzonol Muurverf Mat. Zoek je een grijze muurverf van Flexa, dan kun je kiezen voor deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat of deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat. Zelfs Flexa Pure Krijtverf – Muurverf kun je in diverse soorten grijs laten mengen.

Voor een grijze muur is verf te vinden bij ons, maar het is goed mogelijk dat je andere soorten ondergronden van deze kleur wilt voorzien. Ook in dat geval zijn er passende producten te vinden binnen ons ruime aanbod. Zo zijn er lakken voor binnen en buiten die je bij ons in een grijze kleur kunt laten mengen. Hetzelfde geldt voor grondlakken, voorstrijkmiddelen, krijtverf, beitsen, metaalverf en meer. Daarom bestel je jouw grijze verf bij Verfwinkel.nl. Bekijk nu ons assortiment en ontdek wat je nodig hebt voor jouw verfklus. De scherpste prijzen vind je hier.

 1. Sikkens Alphatex SF Mat - Muurverf
  Sikkens Alphatex SF Mat - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  81 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  234 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: