Grijs groene muurverf: een trendy kleur

Grijs groene muurverf, ook wel bekend als vergrijsd groen muurverf, is een kleur die helemaal in is op dit moment. Groen en grijs gaan uitstekend met elkaar samen. Grijs is een veel gebruikte basiskleur vanwege de neutrale uitstraling. Door de neutraliteit gaat deze kleur goed samen met andere kleuren. Vergrijsd groen is hier een mooi voorbeeld van. Groen is een natuurlijke tint. Natuurlijke tinten en neutrale kleuren gaan perfect met elkaar samen.

Je kunt grijs en groen combineren, bijvoorbeeld door de muur in twee kleuren te verven of door veel groene planten toe te passen binnen een ruimte met grijze muren. Maar er zijn ook verfkleuren die deze twee tinten samenbrengen. Grijsgroene muurverf is hier het beste voorbeeld van. In deze kleurblog vertellen we je alles wat je moet weten over groen grijs muurverf.

Heeft muurverf grijsgroen een eigen RAL code?

Het bekendste coderingssysteem voor de kleuren van verf en andere coatings is het RAL systeem. De bekendste kleurencollectie van dit systeem is de RAL Classic collectie. Tot deze collectie behoort ook muurverf in groen en grijs. De RAL code van grijs groen verf is RAL 7009. RAL 7009 wordt groengrijs genoemd. In deze RAL Kleurenwaaier K5 of deze RAL Kleurenwaaier K7 kun je deze kleur op de meest natuurgetrouwe wijze bekijken. Daarnaast heeft Flexa een grijs groene muurverf binnen hun Strak op de Muur kleurencollectie. Verf in grijs groen is dus in meerdere varianten verkrijgbaar.

Kleurenpalet groen grijs: met welke kleuren kun je groen grijs verf combineren?

Grijs is een neutrale kleur, terwijl groen een natuurlijke kleur is. Veel andere tinten gaan goed samen met groen grijs. Kleuren combineren met grijs en groen is hierdoor een fluitje van een cent. Je kunt grijs groene muurverf combineren met grijstinten, taupe en wit als je het grijs van deze kleur wat meer de nadruk wilt geven. Hierdoor benadruk je wat meer de koelheid van deze kleur. Benadruk je liever de warmte van grijs groene muurverf, dan kies je voor natuurlijke kleuren zoals aardse kleuren (bijvoorbeeld bruin) of zandkleur. Ook oud roze en crème kleuren gaan goed samen met een grijs groene muur.

Waar kies je voor een grijsgroene muur?

Er zijn meerdere ruimtes waar je grijs groene muurverf kunt toepassen. Zo kun je kiezen voor grijs groen op de muur in de woonkamer. Deze kleur creëert rust, maar door de aanwezigheid van groen straalt deze tint ook warmte uit. Zonder zonlicht wordt de koelte van de kleur benadrukt, terwijl met het zonlicht erop de warmte van grijs groene muurverf juist naar voren komt. Door de bijbehorende rust en warmte is een grijs groene muur in de slaapkamer ook een goede optie. Door grijs groen in de hal toe te passen, voelen mensen zich meteen welkom als ze door de voordeur naar binnen komen. Daarnaast kun je kiezen voor een groen grijze muur in de keuken als je houdt van een vintage uitstraling.

Muurverf kleuren groen grijs en meer: welke producten kun je in deze tint laten mengen?

Vergrijsd groen is een optie voor uiteenlopende producten. Kies je bij muurverf voor de RAL Classic collectie of de Flexa Strak op de Muur collectie, dan kun je jouw verf in die specifieke grijsgroene tinten laten mengen door ons. Ook kun je kiezen voor licht grijs groen muurverf. Goede voorbeelden van muurverven die we in iedere gewenste groengrijze kleur kunnen mengen zijn onder meer deze Sikkens Alphacryl Pure Mat en deze Sigma Sigmapearl Clean Matt – Muurverf. Een mooi ready mixed verf is deze Histor MY Color Muurverf Extra Mat – Boulder Lichen. Daarnaast zijn er diverse lakken die je in RAL grijs groen kunt laten mengen. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Sigma S2U Nova Satin en deze Sikkens Rubbol XD High Gloss.

 1. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  204 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  234 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf Extra Mat - Boulder Lichen
  Histor MY color Muurverf Extra Mat - Boulder Lichen
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Aanbieding
  Ga erop uit met Sikkens! Tot 70% korting op pretparken, dierentuinen en meer!
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  839 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: